Egy kérdés: TAPOSÓGÉP ÉR VALAMIT?
Szia!
Nekem is van egy kb. 8 éve (ill. ez már a második), sokszor belekezdtem már a taposásba, de kb. 2 hónap után mindig abbahagytam ilyen-olyan okokból, pedig 3-4 hét után már lehet látni a változást! Legalábbis rajtam lehet.
Most egy hónapja kezdtem el megint, hogy formáljam magam a nyárra, és most a táplálkozásomon is nagyon sokat változtattam (eddig ez hiányzott) (párolt húsok, párolt zöldségek, sok fehérje, rengeteg víz és ízesítetlen zöld tea, kevés szénhidrát).
Minden nap 70-80 percet taposok (közben filmet, meccset vagy sorozatokat nézek, hogy gyorsabban menjen az idő), és már most jelentős a változás! A fenekem olyan szépen gömbölyödik, hogy csuda, a combom kerülete már 3 cm-rel csökkent, a derekam is jóval karcsúbb lett, a csípőmről is csak úgy olvadnak a zsírpárnák :)
Mindig amikor belekezdek, akkor lassabb tempóban csinálom, aztán napról napra emelem a gyorsaságot. Eleinte 70 perc alatt kb. 2500-at léptem mindkét lábammal, most 70 perc alatt 4000-4200 lépést teszek meg mindkét lábammal, ami már elég tempósnak mondható, de meg sem kottyan, mert fokozatosan értem el. :)
A kezeimet mozgatom a lábaimmal ellentétesen (kb. mint egy sífutó), és mindkettőben fogok 1-1 fél literes vizes palackot, ettől a vállaim is nagyon szépen elkezdtek formálódni.
A taposás után pedig 10 percig nyújtok, az nagyon fontos! És nagyon jó érzés is, ahogy nyúlnak az izmok :)
Utána lezuhanyozok, majd megeszek kb. 120g zsírszegény túrót, ami nagyon jó az izmoknak.
Remélem ezekből tudsz majd ötletet meríteni! :)
Szerintem érdemes csinálni, mert formál is, fogyaszt is és kíméli az izületeket. Ráadásul attól függően, hogy a lábaidat hogy tartod a pedálokon, még azon is tudsz változtatni, hogy inkább a popsit, a belső combizmokat, külső izmokat akarod átmozgatni.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!