Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A torna miatt lett ilyen...

A torna miatt lett ilyen gyors az anyagcserém?

Figyelt kérdés

Már több mint 3 hónapja tornázom, régen nem is volt gond, minimálisan éreztem, hogy éhesebb vagyok mint szoktam, ezért kénytelen voltam, növelni a kajamennyiségem egy 150 kalóriával. előtte 1500 körül ettem, amikor még nem tornáztam.

de most egy két hete, szinte már állandóan éhes vagyok,

megeszem a megszokott reggelim, amivel előtte eléggé jól laktam, és rá egy órára már éhes vagyok. akármit eszek nagyon gyorsan megemésztem, és csak ennék.

először ráfogtam a borús időre, aztán a PMS-re, mivel ilyen helyzetekben kivánósabb vagyok, de be kell látnom, hogy ezekről szó sincs, mivel azt az igazi éhséget érzem.

tudjátok mire gondolok...

volt egy pár nap kihagyás tornám, de akkor sem változott semmit, ettem olyan kaját, méghozzá este, szinte alvás előtt, amitől máskor szinte egész napra belakok, de azt is pikk-pakk áment rajtam.

lehetséges, hogy ennyire felgyorsult az anyagcserém?

ha igen, akkor most egyek még többet? nem fog leállni a fogyás? már nem olyan sokat szeretnék fogyni.

2013. máj. 8. 10:22
 1/4 poiu ***** válasza:

Ez lehet egy - remélhetőleg - átmeneti ragaszkodás a zsírraktárhoz, amit a szervezetet megszokott. Lehet, hogy túl gyorsan fogytál. Lehet, hogy közel vagy az optimális testsúlyodhoz. Bármi lehet, mert semmi információt nem adtál magadról.

Akármi van, ha éhes vagy, egyél, de ne energiabombát, hanem zöldséget és húst. Próbáld meg kihagyni a reggelit, ha nem jó érzés, térj vissza. Fogadok, hogy szénhidrátot reggelizel (egészséges zabpelyhet), amitől fölmegy, aztán leesik az inzulin szinted. Ha muszáj reggelizned, egyél húst vagy tojást párolt/sült zöldséggel.

2013. máj. 8. 10:35
 2/4 A kérdező kommentje:

169 centis, 67-68 kilós, 23 éves lány vagyok.

tavaly januárban kezdtem a fogyást, 85 kilóról indultam.

szóval egyáltalán nem gyorsan fogytam, sőt inkább mondhatni lassan, de voltak idők amikor stagnáltam, nem fogyóztam, és decemberben még fel is ugrott egy kevés.

febreuárban kezdtem tornázni, 73 kilóról, szóval amióta tornázom, azóta se fogyok gyorsan.

fogyni már csak egy 4 kilót szeretnék, de ugye ezt nehéz súlyban megmondani, inkább kinézetre megyek, és a centikre.

reggelire szendvicset eszem, saját készitésű graham kenyérből, sovány sajttal, és párolt sonkával.

reggelit nem birom kihagyni. régen nem reggeliztem, de amióta fogyózom mindig reggelizek. volt, hogy kimaradt, és nagyon rosszul voltam.

húst sajnos heti 1-2-szer eszem, ha nem számoljuk a reggeli, néha vacsi sonkát.

próbálok sok zöldséget enni, gyümölcsöt és tejterméket ritkán eszem.

a tojást nem birom megenni, szóval az kizárva.

2013. máj. 8. 10:57
 3/4 A kérdező kommentje:

na de az a lényeg, hogy attól a kaja mennyiségtől amitől eddig relativ jól laktam, most szinte éhezem, minden kaját szerintem, báris önmagamhoz képest nagyon gyorsan megemésztek.

szóval akkor legyek kitartó, és ne egyek többet, és ez csak egy ilyen átmeneti állapot?

a húst nem tudom növelni, maximum a zöldségeket.

2013. máj. 8. 11:01
 4/4 poiu ***** válasza:

Jó vagy!

Egyél akármennyi zöldséget. Reggelire is jobb a zöldség, mmint akármilyen kenyér. De bevallom, nem értem, hogy mi van veled, mert ennyi fogyás után helyre kell állnia az inzulin érzékenységnek.

Okosan csináltad, most is inkább s megtartásra koncentrálj pár hétig és ne a fogyásra. Graulálok.

2013. máj. 9. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!