Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért gondolják sokan, hogy...

Miért gondolják sokan, hogy csak edzőterembe járva lehet lefogyni?

Figyelt kérdés
Meglepően olvasom azokat a hozzészolásokat, miszerint csak konditeremben lehet lefogyni, az otthoni edzés semmit sem ér.Én hosszu ideig jártam konditerembe, és aláírom, hogy tényleg csodás változásokra képes a testünk, de otthoni kitartó edzéssel is eredményesen fogyhatunk,és feszes testünk lehet.Nem is beszélve a dolgok anyagi részéről, hiszen már maga a diéta is sok pénz, hiszen ilyenkor jóval több zöldséget, és gyümölcsot vesz az ember (ami sajnos már nem olcsó), egy felnőtt kondibérlet egy normálisan felszerelt konditeremben már 5000 ft-nál kezdődik.Lássuk be, hogy sok embernek hiányozna ez a kis pénz is a kasszából...
2008. jún. 15. 21:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Huh, mekkora port kavat a kérdésem:)Először is:nem cigizem, nem iszom kólát és mekibe is évente egyszer ha elmegyek...idén amikor voltam, akkor is cézár salátát ettem:)Szóval a maximálisan egészséges életre törekedem.A másik:SZERINTEM A FOGYÓKÚRA NEM EGYENLŐ A TESTÉPÍTÉSSEL!!!.Én nem izmos nő szeretnék lenni, mert az szerintem gusztustalan és nem nőies, hanem a hasamról szeretnék némi felesleget eltüntetni, no de nem azért, mert olyan esztétikátlan, hanem mert nem szeretnék korán elpatkolni mindenfajta nyavaja miatt.Én NEM TÖKÉLETE NŐ szeretnék lenni, hanem egészséges.És annak az arányos alak nem feltétele.Szerintem itt sokan vagyunk, akik így vélekednek.A tökéletes nőket a CKM-be keressétek fiúk:)
2008. jún. 18. 00:15
 12/20 anonim ***** válasza:
19%

Ahhoz, hogy az önbizalmad meglegyen a mindennapi élet akadályainak leküzdéséhez, elengedhetetlen, hogy elégedett legyél a KINÉZETEDDEL, ne legyenek komplexusaid és ehhez az kell, hogy adj magadra. Márpedig ez nem csak a ruházkodást, sminkelést, fodrászt, műkörmöst, kozmetikust jelenti, hanem a kisportolt és arányos (esztétikus) testalkatot is.

Márpedig a férfiak ezt is nézik, sőt elsősorban ezt nézik.

Nem mondom, hogy az edzés legyen az első és legfontosabb dolog az életedben, de a fent felsorolt tevékenységek közé nyugodtan beillesztheted.

Gondolom hallottál már a sportolás élettanilag pozitív hatásairól, a cukorbetegség, szívelégtelenség, csontritkulás megelőzésében, koleszterin szint csökkentő hatásáról, értágító, oxigénfelvevő képesség növelő hatásáról....és még nagyon sokáig lehetne folytatni a felsorolást.

Gondolom az sem mindegy, hogy a mindennapi életben, a munkához, gyerekneveléshez milyen energiaszinttel rendelkezel. Mert a sportolás erre is jótékony hatással van. Egyszerűen ERŐSEBB leszel és tudod az erős nyer, a gyönge elbukik...

Meg kell még említenem a "kis has" problémáját, ami később csak roszabb lesz, ha így állsz hozzá. Az életkorral, folyamatosan csökken az ember anyagcsere üteme, amit ilyen jó kis "diétákkal" mégjobban agyon lehet vágni. Ami most még csak kis has, 3-4 kiló felesleg, az később nagy toka, széles fenék, és vastag comb lesz, a lógó mellről már ne is beszéljünk. Így borítékolható, hogy nem leszel túl sikeres az életben, például a párkeresés, vagy egy jó állás elnyerése is nehezebb lesz.

2008. jún. 18. 11:04
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Hát végigolvastam a válaszokat,ésmeg kell mondanom, hogy nem értek egyet azokkal/azzal, akik mániákusan hajtják a konditeremben magukat. Irigylem azokat,akiknek van idejük mindennap, vagy legalább heti 3-szori alkalommal koptatni a konditerem gépeit.Nekem nincs gyerekem,"csak" háztartást vezetek, és dolgozom, és mégsem fér bele az időmbe a konditerem. Akkor egy ANYÁNAK hogy férjen bele kedves előttemszóló??? És még az anyagiakról ne is beszéljünk! Van akinek az az 5000FT majd 1 heti ételt jelent a családnak! És IGEN,otthon is le lehet fogyni, ez mind csak akaraterő kérdése. Diéta és torna, tökmindegy hogy konditerem vagy otthon, HATÁSOS!

És nem az izmok a legfontosabbak az életben, hanem a nyugalom, a békesség, a család, a szerelem és szeretet, közös családi programok. Aki ezek előtt az izmokat részesiti, arra inkább nem használok jelzőt!!!

2008. jún. 18. 22:32
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha az izmaim miatt leszek sikeres és elismert...akkor inkább nem kérek belőle:)))))
2008. jún. 20. 07:21
 15/20 anonim válasza:
100%

Szia! Szerintem teljesen mind1 ,hogy edzőterembe jársz vagy otthon csinálod,csak kitartóan csináld,legalább hetente 3szor és legalább másfél órát.Bemelegitéssel kezdj és nyutással fejezd be.A legjobb az aerob mozgás ide tartozik a futás a biciklizés az úszás is nagyon jól formál,de ha erre nincs lehetöség akkor vegyél egy dvd-t és kövesd az utasitásokat.

Én sokat jártam kondiba de nem mondhatnám hogy akkor többet formásodtam volna ,mint amikor otthon bicikliztem meg sulyozaztam meg aerobikoztam.Én amikor birkoztam akkor volt a legjobb alakom,de az neked most nem lenne jó ha babázol.

Sok sikert!

2008. jún. 20. 17:31
 16/20 anonim válasza:
100%

Ja azt kifelejettem elöbb hogy mennyire fontos az étkezés.Kevés szénhidrát ide tarozik a csoki a tészta a kenyér,de viszont sok fehérje pl.tojás,hús,tejtermékek.

Drukolok!

2008. jún. 20. 17:35
 17/20 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm...hát valahogy én is hasonlóképpen vélekedek:)
2008. jún. 21. 07:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hatásos az otthoni torna is! Édesapám is otthon edz és 50évesen letagadhat vagy 15évet olyan jól néz ki! És van más is egy családban amire el lehet költeni azt az 5000ft-ot! Nem éppen a colára és a cigire gondolok!! Ugyanis nem mindenki dohányzik kedves mindenttudó!! És még valami, a gyereket hol hagyja egy anya míg ő edzőteremben van!? Ez semmiképpen nem kifogás senki részéről! Elötte gondolkozzál mielött hülyeségeket írsz! És annak ellenére, hogy anyám sem járt soha életében edzőteremben mégsem volt soha egy "Anyacet"!!!:)
2008. júl. 8. 11:42
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
No kérem, én vagyok a gyerekét egyedül nevelő anyuka. Ki is mondta, hogy szerezzek apát? Kéremszépen, megvan. És neki úgy is tetszem, hogy DAGADT vagyok, sőt, pont így tetszettem meg neki. Na most akkor mi van? Nem csak a csontos nők lehetnek szépek és magabiztosak, hiszen nagyon sok pasinak a dundi lányok tetszenek. Én teljesen jólérzem magam így.
2008. júl. 8. 19:32
 20/20 anonim válasza:

Üdv 15 évvel későbbről háború, világjárvány és egybhatalmas infláció közepette, csak megjegyezni szeretném hogy a fentebb írt árak "mai" szemmel mennyire olcsóknak tűnnek (nekem legalábbis). Most gondolkozok az edzőtermen amúgy, azért vagyok itt:D

De meggondolva, lehet inkább a maradék tüzelőfa hordásával, vagy egy homemade ingyentégla kerítés közben akarok lefogyni és izmot építeni

2023. jan. 25. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!