Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért gondolják sokan, hogy...

Miért gondolják sokan, hogy csak edzőterembe járva lehet lefogyni?

Figyelt kérdés
Meglepően olvasom azokat a hozzészolásokat, miszerint csak konditeremben lehet lefogyni, az otthoni edzés semmit sem ér.Én hosszu ideig jártam konditerembe, és aláírom, hogy tényleg csodás változásokra képes a testünk, de otthoni kitartó edzéssel is eredményesen fogyhatunk,és feszes testünk lehet.Nem is beszélve a dolgok anyagi részéről, hiszen már maga a diéta is sok pénz, hiszen ilyenkor jóval több zöldséget, és gyümölcsot vesz az ember (ami sajnos már nem olcsó), egy felnőtt kondibérlet egy normálisan felszerelt konditeremben már 5000 ft-nál kezdődik.Lássuk be, hogy sok embernek hiányozna ez a kis pénz is a kasszából...
2008. jún. 15. 21:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem nem sok 5000 forint a jó megjelenésért és az egészségért. Egészségkárosító dolgokra sokkal többet költ az átlag ember. (1 heti cigipénz)

A konditermi körülmények otthon nem pótolhatóak, nyilván erre Te is rájöttél. A felszerelés ami a teremben van olyan edzést tesz lehetővé, amit otthon nem tudsz csinálni. Például a kardiogépek több százezer forintba, egy jobb futópad 1 millió fölötti összegbe kerül. Egy átlag terem berendezése így 10milliós nagyságrendű összeg. Ezért sem tartom túlzottan soknak a havi 5-6 ezer forintos bérletárat.

Az otthoni edzésen ráadásul hiányzik a motiváció, eddig még mindenki abbahagyta akit ismerek. Hiszen bármikor edzhetsz otthon és tuti, hogy halogatni fogod, kifogást keresel (kezdődik a sorozatom), ráadásul egyedül edzeni is unalmas.

Honnan fogod tudni hogy kell? Én 33 éves vagyok, kiseb-nagyobb kihagyásokkal 20 éve járok edzőterembe, és amit tudok erről a sportról azt ott tanultam nagyrészt, és tanulok még manapság is. Ha valaki nem jár ilyen közegbe, az nem tud helyesen edzeni, nem lesz hatékony és eredményes az edzése, és előbb utóbb lesérül, meghúzódik valamilye.

Ez egy életforma, ami áldozathozatalt (anyagi is) követel és eltökéltséget. De az eredmény kárpótol érte, hidd el.

2008. jún. 15. 22:50
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
A kérdezőnek teljesen igaza van. Én sem tudok 5000 forintos kondibérletet venni, és elmenni sem tudnék, mivel van egy 8 hónapos gyerekem, apuka azóta már árkon-bokron túl jár, szóval ha lenne is pénzem ilyesmire, a picurt mégse vihetem magammal... Nincs kire hagyni. Én itthon tornázom, és ugyan már miért ne lehetne ez eredményes? Én márciustól kezdve nyomom itthon a Callanetcs-et, és az egyik, hogy fogytam (8 kilóval lettem kevesebb), de én nem igazán a kilókra hajtottam, nálam az volt a mérce, hogy beleférek-e a régi nadrágjaimba, azokba, amiket még a terhességem előtt viseltem. És igen, beleférek. Szóval nekem ne mondja senki, hogy itthon nem lehet fogyni!
2008. jún. 16. 08:25
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
nekem lenne pénzem edzőteremre (mondjuk én nem cigizem:D) de én meg utálom... inkább úszni járok, ami drágább ugyan, de nekem élvezetesebb... és biztos vagyok benne, h kellő akaraterővel le lehet fogyni otthon is. a konditerembe járást is lehet kifogásokkal halogatni. ha utálom a konditermet, akkor úgyis oda fogok inkább kifogásokat keresni... én nem szeretem azokat a sportokat, amik nem szabad levegőn vannak...
2008. jún. 16. 09:34
 4/20 anonim ***** válasza:
18%

ketteske! Ne legyél már ostoba!

Szülés után persze, hogy lefogysz otthon. Majd visszahízod később. A 4 hónapos edzésmúltaddal ne negyon villogj (már ha edzésnek lehet nevezni), mert tutibiztos vagyok, hogy abbahagyod legkésőbb akkor, ha dolgoznod kell majd. Mert akkor az lesz a kifogás. Most még ráérsz otthon, rendben, csináld csak. A semminél jobb az biztos.

De tudod nem mindenkinek van ilyen nyomós indoka (gyerek) aki lustaságból kerüli az edzőtermet, és azzal nyugtatja magát, hogy majd otthon lefogy. Egy sportoló sem otthon készül a versenyre, mit gondolsz miért van pl. edzőtábor nekik? Hogy a megszokott környezetük ne zavarja őket a felkészülésben. Ha én 20 éve otthon edzenék, marha szomorú lennék, hogy a sok befektetett munkámnak nincs elegendő eredménye.

Ami meg a pénzt illeti:

A konditermet nem a gazdagoknak találták föl (aki a mai világba bevállal 1 gyereket, az nem hiszem, hogy anyagi gondokkal küszködik, legalábbis ilyen szinten nem)

Látok a teremben fiatalokat, 14-15 éves srácok, akik tanulók és a kevés zsebpénzüket költik erre, ahelyett, hogy kocsmába meg a diszkóba járnának.

Remélem, hogy azért ezt te is tiszteletben tartod és majd ha nagy lesz a gyermeked, te is adsz neki pénzt, hogy sportolni járjon.

2008. jún. 16. 10:25
 5/20 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Háth... elég ellentétes válaszokat kapott a kérdező :)...

mindennek megvan az előnye és a hátránya.

Én 5 éve karatézok, mellette futok kondizok és aerobikozok.

Ha valaki nem szeret kondiba játni,ne járjon.Otthon ugyanúgy le lehet fogyni,csak nem korszerű gépekkel ami talán jobban feszesít 1-2testrészt.Meg persze társaságban eddzeni egészen más.De ha valaki nem szeret,háth nem.Nem kell eröltetni.

Háth... ami a pénzt illeti sztem elég húzós egy anyukának aki kap havi (max 20 ezer ft-ot) és akkor azt kell beosztania.Mert ez így nagyon kevés..Csak 1 babaruha több ezer forint.

2008. jún. 16. 12:58
 6/20 anonim ***** válasza:
29%

Hát rohadtul nincs igaza a kérdezőnek !!! /bocsesz fő az őszinteség/ ;-)

Nézzük csak, hogy miért is lehet??

első körben az anyagiak: mennyi egy doboz cigi? egy liter kóla?? 500 és 300 ft körül, akkor miről beszélünk? elmész egy mekibe másodmagaddal legjobb esetben is otthagysz két menüért kb 2500 ft ot, akkor meg?????!!!! egy hónapig járhatsz korlátlanul annyi pénzért, persze jó terembe kell menni nyilván.

Hogy miért jó úgy és miért nem lehet otthon?

Nos, ahhoz hogy valakinek arányos legyen a fizikuma, akár nőről akár férfiről legyen is szó nem elég otthon két kézisúlyzó. Ha bele döglik is, sem lesz olyan arányos teste amilyet szeretne, mert az is fontos, nem elég csak látni magunkon hogy fogytunk. Aki benne van a fittness testépítésben az ránézésre megmondja az emberekről hogy kb mennyi ideje edz, milyenek az alap genetikai tulajdonságai , arányos e a teste avagy sem stb.

A másik a biológiai oldala.

Az aerob edzéstől és a diétátol csodát nem lehet várni , csodát csak a plusssz súlyzós edzés adhat mivel megőrzi végig az anyagcsere sebességét, még hosszú hosszú órákra sőt van akinél napokra az edzést követően. Ezt nem árt szem előtt tartani.

Sok sikert!!

2008. jún. 16. 21:19
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

Kedves negyedik válaszoló!

Te talán próbáltál már szülés után lefogyni? Gondolom nem, mivel a stílusod alapján pasi vagy. Akkor meg honnan veszed, hogy az olyan könnyű? Amúgy meg senki nem mondta, hogy én egész életemben tornázni akarok itthon, mindössze azt, hogy le szeretnék fogyni. Ha a célomat elértem, minek folytassam? Utána már csak megőrizni szeretném az elért alakot, pl azzal, hogy nem eszem mindenféle szart. Azt se mondd nekem, hogy azért tornázom most, mert ráérek. Szerinted egy egyedülálló anyának (aki a gyereke mellett tanul is) mennyi ideje van? Mert őszintén szólva baromi kevés. Én tisztelem azokat, akik sportolnak, de a sportolók is tiszteletben tarthatnák azt, hogy másnak nem ez jelenti a legfőbb önigazolást, szórakozást, vagy kihívást. Amúgy nem villogtam, de miért van az, hogy bárki, aki mást mond, vagy mást csinál, mint amit te, azt már le kell szólni, mert az biztos szar?

2008. jún. 16. 21:38
 8/20 anonim ***** válasza:
82%

a harmadik válaszoló vagyok. teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval!! nem az a legfontosabb az életben, hogy izmos testünk legyen, meg hogy ne legyen rajtunk egy csepp zsír se. én rendszeresen sportolok, és igazából ki nem állhatom, de vmi belső kényszer hajt mégis, hogy enélkül senki sem fogad el.

egy női test amúgy is teljesen másképp működik... és próbáld ki milyen szülni menstruálni főzni mosni takarítani tanulni dolgozni gyereket nevelni, kíváncsi vagyok, hány súlyzós megaedzést tudsz megcsinálni közben... egy nő, sőt bárki csak akkor tud ilyen edzést csinálni, ha ebből áll az egész élete.

2008. jún. 16. 21:58
 9/20 anonim ***** válasza:
45%

látom itt megint egy jó kis közerkölcsi vita van kialakulóban. Nem hagyhatom ki hogy ne reagáljak.

Kedves gyermekét egyedül nevelő nő. Szerezz apát a gyereknek, most viccen kivül, akire lehet számítani.

Kedves előttem hozzászoló!!

Tényleg nem az a fontos hogy szép izmos testünk legyen, sokkal fontosabb a TV előtt szétrohadni, meg szívni a cigifüstöt meg agyonbaszni magad mindenféle szaros gyógyszerrel amitől majd azt hiszed hogy meggyógyulsz. Valóban nem az a fontos hogy az önbizalmad megnő, hogy kihatással van az egészséges és esztétikus külsőd /nem kell ehhez izomagyúnak lenni/ az egész életedre. Hogy ha kinyomod azt a súlyt és végigcsinálsz egy másfél két órás vértpisáltató edzést akkor meg tudsz tenni bármit az életben. Akkor ugyanilyen akaraterővel tudsz rendelkezni a csajozásban, a pasizásban, a munkádban, a családodat illetően. Senki nem kéri kedves kismama, hogy ez legyen az életcélod, személyi edző vagyok mellékállásban, két suliba járok és még munkahelyem is van, nekem sem ez az életcélom, de ami fontos az az egészség. TE le akarsz fogyni, majd megtartani a formát. Szerinted képes leszel rá majd mozgás nélkül?? eláruloom hogy egy frászt!

Senki nem mondta hogy gyere után könnyű fogyni. De ez őszintén ki a faszt érdekel???

Amikor meglátnak nem mondja senki azt rólad, hogy jajj de kva kövér ez nő de közben hát jajjj hát gyereke van, hát akkor azért. NEm. Azt látják hogy kövér vagy és kész. EZ olyan mint az én jogsim amit 17 évesen raktam le a nyári munkámmal megkeresett pénzből. Nem látja senki csak azt hogy jogsi, semmivel nem különbözik attól mint akinek apuci megy anyuci befizeti és 20. bukás után végre leteszi azt a szaros jogosítványt.

Az élet igazságtalan. De attól hogy még szültél nem mentség semmire sem. NEm állt meg a világ, és jobb ha tőlem tudod az ilyen hozzáállású nőkből lesznek az ANYACET -ek, = 200 kiló, üvölt a gyerekkel és rájuk fogja hogy elbaszta az életét. Szóval csak óvatosan a kifogások keresésével. Lehet kicsit vulgáris voltam, csak nem bírom ha valaki a saját gyengeségét akareterő- hiányát más dolgokra fogja, pl hogy már szült.

Sok sikert azért mindenkinek a fogyáshoz!! ÉS ne feledjétek mozgás nélkül halott ügy !! ;-)

2008. jún. 17. 10:28
 10/20 anonim ***** válasza:
85%
Nem vagyok dagadt, de természetes, hogy egy nő szülés után nem olyan vékony, mint mielőtt terhes lett. És őszintén szólva baromira nem izgat, hogy másokat érdekel-e az alakom. Ettől függetlenül nem áll szándékomban így maradni. De te baromira általánosítasz. Szerinted csak a a két véglet van, hogy valaki kondizni jár, vagy ül a cigifüstben a tévé előtt és issza a kólát és zabálja a csipszet? Én pl. nagyon szeretek főzni, de legikább zöldségeket, nem is szeretem a zsíros kajákat. Meg szeretek olvasni, szeretek/szeretnék színházba járni, szóval baromira nem ülök és zabálok egész nap. Csak éppen nekem más az, ami élvezet, mint neked. És ez miért baj?
2008. jún. 17. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!