Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A durumtészta tényleg egészség...

A durumtészta tényleg egészségesebb és kevésbé hízlaló mint a rendes lisztből készültek? Miért?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 19:17
1 2
 11/13 xJózsef111 válasza:
100%
Azért mert valaki testépítő még nem feltétlenül bunkó! Sőt! Amigónak teljesen igaza van, a helyes és főleg egészséges táplálkozást a testépítők ismerik legjobban. A durumtészta igenis egészségesebb, mint a sima tészta, sőt, ez utóbbi kimondottan ártalmas, egyenes út az infarktus felé a nem testépítőknek is. Mellesleg közlöm, én sem izomagyú kigyúrt fazon vagyok, hanem két diplomás értelmiségi, aki kondizással és diétával 96 kilóról lefogyott 75-re, mert számoltam a kalóriákat (is), és most egy izmos és sportos pasi vagyok, és amellett, hogy több nyelven beszélek, még főzni is tudok. Hehe! A fehér tésztaevők irigykedhetnek, van mire!! :) Amigónak totál igaza van, felesleges bántani az egészséges táplálkozásban élenjáró testépítőket. Tehát a durum jó kaja! :)
2013. febr. 28. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Lassabban bomlik, így kevesebbet emészt meg a test belőle... ezen felül nicns tojástartalma, amitől kevesebb a kalória benne ... ÉS mivel a durumbúza "értéktelenebb", mint a fehér liszt búzája (azaz "a mi gabonánk"), ezért kevesebb a szénhidráttartalma.

Kevésbé hizlal? ---> igen,


De több benne kicsikét az ásványi anyag tartalom, így még egészségesebb is.

Egészségesebb ---> igen



Amennyire nekem egy diabetikus magyarázta még egy nyílt napon xD

2013. aug. 23. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim válasza:
100%

Tudom, hogy régi kérdés, de úgy érzem, bizonyos kérdéseket tisztázni sosem késő. Hátha másnak még hasznos lesz.

Egyrészt az előzőnek: nem diabetikus, hanem dietetikus.

Másrészt: tévhit, hogy a durumbúza rosttartalma sokkal az egyszerű búzaliszté fölött lenne. Nyilván durumból is van teljes kiőrlésű liszt, melynek valóban kiemelkedő a rosttartalma, de a "sima" durumliszt előnye sokkal inkább abban keresendő, hogy nem szükséges hozzá tojás, így alacsonyabb a nátrium tartalma, és nincs koleszterintartalma sem, így sokkal inkább ajánlható azoknak, akiknek magas a triglicerid- vagy koleszterinszintje, esetleg más szív- és érrendszeri betegségben szenved. További előnye, hogy a keményítőnek két komponense van: amilóz és amilopektin. Az amilóz lassabban emeli a vércukorszintet, kisebb a glikémiás indexe, így jobban beilleszthető az egészséges étrendbe. A durumban az amilóz igen nagy arányban található, ellentétben a fehérlisztből készült termékekben, melyek ben inkább amilopektin van.

Szóval igen, a durumtészta egészségesebb, de véleményem szerint a teljes kiőrlésűek a legjobbak. A durumot inkább cukorbetegeknek, metabolikus szindrómásoknak, pcos-eseknek, és mint már írtam, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek lehet a leginkább ajánlani. Ettől függetlenül, ha valakinek nem ízlenek a tk tészták, akkor a durum mindenképpen jobb választás a fehér lisztes temrékeknél.

2016. aug. 15. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!