Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Életmódváltás, na de ilyen...

Életmódváltás, na de ilyen esetbe hogyan?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok. Van egy lassan 2 éves kislányom és egy lassan 30 éves férjem.

A lányunk mindent megeszik, ha óhajt enni. Jelenleg abban a korban van, amikor minden fontosabb az étkezésnél. Ha sikerül "rávenni" az evésre, akkor is 6× meggondolja, hogy mit egyen. Súlyával nincs gond. Se sovány, se kövér. Vele minden a legnagyobb rendben van!

A férjem tipikus húst-hússal ember. Zöldség és a gyümölcs nála nem létezik. Azaz, max. banán, narancs, amit megeszik. Ezt is fél évente 2-3 alkalommal.

Én kiskoromban nem ettem húst, egészen 13 éves koromig. Aktívan sportoltam 16 éves koromig, de sajnos egy baleset (és 9 térdműtét) miatt igen csak át kellett és át kell gondolnom, hogy mit csinálok, mit nem. A sportot így feladtam, azóta sem mozogtam olyan aktívan. Tavaly vettem egy bringát, amit végre idén már kitudok használni. :)

Szóval, kiskoromban sok zöldséget és gyümölcsöt ettem, de aztán ez átment húsba és szénhidrátba.

Nem voltam sosem egy túlsúlyos alkat, de vékony sem! Most viszont a terhesség alatt sajnos elég sok plusz kiló jött fel rám. Az orvosom szerint a gyógyszerek mellékhatása volt, én nem tudom, hogy mégis mitől lehetett. Igaz, sokkal többet nem ettem terhesen sem, mint előtte. Lassan 2 éve szültem, azóta változott az alakom, de még mindig 90 felett vagyok :(

Ez viszont ISZONYAT SOK! Próbáltam már rengeteg diétát, gyerek mellett azért mozgok is. Jó, persze nem futok és nem is annyira aktívan mozgok, mint ahogy kéne, de nem ülök egész nap a popsimon.

A diétáktól még nem fogytam, legalábbis jelentősen nem. Elég nehezen indulnak be a kilók.

Olvastam sok helyen, hogy nem diétázni kell, hanem életmódot változtatni. Oké! Megtenném, de hogyan?!

A férjemnek már mondtam az "ötletem", ő annyit mondott rá, hogy akkor majd megpróbálja megenni, amit főzök..

Ebből már előre tudom, hogy az lesz, hogy mind a 3-nak külön főzök. Erre viszont se időm, se energiám nincs!

Akik életmódot váltottak, azok hogyan csinálták?

Adnátok pár tanácsot?

Köszönöm!

2013. ápr. 22. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:

szerintem végig kéne gondolnod, hogy mennyit eszel egy nap, mert olyan nem nagyon van, hogy kevés kalóriát viszel be és nem történik semmi.

nem lehet, hogy pl iszol üdítőket, eszegetsz valami kekszeket ilyesmit? ezek nagyon megdobják.

2013. ápr. 22. 15:38
 2/2 A kérdező kommentje:

Ásványvízen élek, cukros üdítő hébe-hóba van. Régen se szerettem, most sem szeretem.

Nasi pedig alig van már. Régebben többet nasiztam, de az elmúlt 3-4 hónapban már szinte kivannak zárva az életemből.

Édességet sem eszem már. Régen sok lecsúszott (főleg szülés után - depresszió), de most már ezt is kordában tudom tartani.

Gondoltam még a pajzsmirigyre, de csak szerdán megyek beutalóért, hogy végre megnézessék.

Szerintem ez is gondot okoz, de abban biztos vagyok, hogy egy normális életmódra lenne szükségem végre.

2013. ápr. 22. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!