Elhagytam minden kenyeret, édességet, mégsem fogyok. Miért?
2 hónapja elhagytam minden kenyeret, pékárut, tésztaköretet. Napi max egyszer eszem szénhidrátot reggelire vagy ha akkor nem ettem ebéd mellé egy keveset. Amúgy gyümölcs(salátának eszem, ahhoz ugyan teszek egy kanál lekvárt, ami ugye édes), rengeteg zöldség, hús és inkább egy kevés zsír, semmint szénhidrát. Még a reggeli cukrot is elhagyom a kávémból, ha pl a reggelim olyan dolog, ami édes, nem eszek tejtermékeket sem már. Mégsem megy le egy deka sem. Mindig ennyi kiló voltam, stresszes időszakban megyek csak ez alá ha idegességemben nem bírok enni, amúgy nem változik a súlyom.
Van értelme a diétának vagy ígyis-úgyis 60 kg leszek(171 centi vagyok és lány).
Ill még azt vettem észre hogy sosem voltam az a típus, akinek leesik a vércukra, mostanság viszont ha nem eszek időben többször is előfordult. El nem ájultam, de nagyon leesett. Hozzá kell tegyem nem koplalok, ezzel az étrenddel(hús-zöldség-gyümölcs-fehérje) én jól tudok lakni. Csak ha nem 4 óránként eszek hanem csak 5-6 óránként sikerül rosszul leszek. Ez az étrendem miatt van?
Reggelire, d.e. uzsira egy kevéske szénhidrátot egyél, az adja a napi ténykedéshez az erőt, energiát. Másrészt egyél naponta többször, 3-5 alkalommal, és inkább kevesebb.
Egyébként a többi jó.
Ne légy türelmetlen, egyébként a magasságodhoz képest szerintem nem kellene fogyóznod, de légy türelmes, és bízd magad a szervezetedre.
Ez a táplálkozási rend váljék nálad napi szokássá, ne fogyókúrává = ideiglenessé, és akkor majd előbb-utóbb minden a helyére rázódik.
Nálam ugyanez volt a helyzet, és nem akarlak riogatni, de kezdődő inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam. Ez egyrészt magyarázza a rosszulléteket, másrészt azt is, hogy miért nehezebb fogyni. Sőt, pusztán a táplálkozási szokások megváltoztatásával egyszerűen lehetetlen, muszáj tényleg sokat mozogni hozzá, mert akkor a szervezet működése jobban közelít a normálishoz, tehát másképp dolgozza fel a tápanyagot.
Szerintem a rosszullétek miatt mindenképp menj el orvoshoz, ha ilyen jellegű problémád van, azt egy vérvétellel kimutatják, és kezelés mellett a fogyás is el fog indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!