Nem ettem túl sokat? Minden nap hasonló étrenddel fogyni fogok?
Tegnap:
3 dl tea 3 kiskanál cukorral, 2 dl kávé 12 gramm cukorral, egy alma, egy kis tál görög saláta (kevés feta sajt, paradicsom, uborka), egy tál vegyes saláta öntet nélkül (mindenféle zöldség)
Ma:
3 dl tea 3 kanál cukorral, 2 dl kávé édesítővel, egy alma, egy tál csicseriborsó főzelék, egy falafel szendvics, bio mandulatej (60 kcal összesen, 3 gramm cukor volt benne), 3 dl tea 3 kanál cukorral, 2 dl kávé édesítővel
A cukrot ezentúl mindig édesítővel fogom helyettesíteni, a boltban vett kávékat, teákat mindig azzal fogom kérni, és itthonra is veszek majd (még nem sikerült, ezért használtam cukrot).
Egész nap rohanok, van tesi is, és kb. hetene 3 alkalommal tornázok egy keveset.
12-15 kg-t szeretnék fogyni. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, illetve fehérjék közül joghurtot, sovány sajtokat, túrót, tojást és halat (vegetáriánius vagyok, a húsok közül csak a halat eszem meg), falafelt (falafel-csicseriborsó-lassú felszívódású szénhidrát)+zöldségek, illetve főzelékeket (lencse, borsó, bab, csicseriborsó, spenót).
Kb 3 hónap alatt sikerülhet lefogyni 10-15 kg-ot ilyen étrenddel?
Nem vagy vegetáriánus, mert eszel húst. Én sem szeretem a halat mint állatot annyira, mint a többit, de attól annak még húsa van. Ha csak polipot ennél, akkor sem lennél vega.
Te... zsírfóbiás vagy? Az elég baj, mert hagyjuk a fogyást, még az egészséged is rámegy, ha nem eszel zsírt. A salátáknál eleve mondják, hogy egyed zsírral, a zsírban oldódó vitaminok miatt, ha jól emlékszem.
Tegnap tehát koplaltál, ma már jobb volt, bár nem tudom, mennyi egy tál és a falafel szendvicsről sincs sok fogalmam, de elég valószínű, hogy keveset ettél.
Amit írtál, hogy miket eszel, az annyira nem jelenik meg e 2 napodban.
Olajos magvakat nem akarsz enni? Meg ugye, tojást gyakrabban. Ezek szerintem sokat tudnak segíteni a kiegyensúlyozatlan alultáplálkozáson (csak ezt a két napot ismerem, na), zöldség terén látom, rendben vagy.
Én majdnem vegetáriánusnak nevezem magam :D Nem vagyunk a vegetáriánus csoporton belül, kívül vagyunk, de közel. Amúgy asszem semivega, de milyen hülye elnevezés már az...
Én valszeg az se vagyok. Évente párszor eszem húst, leginkább zsíros halat, de vadat vagy házit is.
Amúgy nem tudtam, hogy milyen gyakran eszed, van, aki rengeteg halat eszik (vagy csirkét) és vegának nevezi magát és az kissé irritáló, bár nekem mondjuk mindegy, de akkor is hibás.
Hm, inkább az aszalt gyümölcstől félj, szereted az édeset és azok finomak is... s igen szénhidrátgazdagok ugye.
Én csak azt tudom mondani, hogy némi olajos mag jó dolog, én ha nem maradtam éhes étkezés után, pár szemnyivel elvagyok mint étrendbe illesztett nass, vagy kreálok belőle valamit (nyers magkenyér, nyersbonbon, paleocsinta). Azt nem tudom, Te hogyan viselkednél a közelükben, de csak jobban jöhetsz ki belőle, mint amikor kenyeret is ettél. Azt jó, hogy elhagytad.
Egyébként megsaccolhatod a kalóriabeviteled táblázatok alapján (nekem még mérlegem sincs, mégis megtettem, bizonyára rém pontatlan, de azért jelez valamit), ha nagyon keveset eszel, az azért látható a kalóriaértéken, illetve a fehérje/szénhidrát/zsír arány és értékek is kimutathatnak problémákat, persze ha ez mind jó, akkor még ott van az étel minősége, a tápanyagok fajtái, nem könnyű. De ha változatosan fogyasztod az értékesebb ételcsoportokat, az már helyből sokkal több, mint amit a legtöbben tesznek. Úgy néz ki, van is fogalmad a dolgokról, csak ne egyél túl keveset (az a tegnap brr) s mindenképpen egyél elegendő zsírt.
Én később elgondolkodnék a laktóz elhagyásán is, a legtöbben nem jól emésztik őket. De legalább tejet nem iszol.
Ma:
Délelőtt: 3kanálcukros tea, 3édesítős kávé, 1 alma, 1 banán, vegyes saláta
3 körül: eperturmix (fagyasztott eper+tej (talán joghurt is volt benne, kávézóban ittam)), gyümölccsaláta
5 órakor: egy falafel szendvics.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!