VÉGLEGESEN le akarok fogyni, tippek?
Fenébe már, mire van a kereső??? Millió kérdés született már ugyanerről.
Segítek: szálkásító diéta és aerob edzés és fegyencedzés. Keress rá ezekre, aztán szűrd ki, mit tudsz belőle megvalósítani. Fehérje szénhidrát arányt nem kell olyan szigorúan venned, de tanuld meg, miket és mikor tanácsos enni. Mozgásnak bicikli/szobabicikli, tempós gyaloglás kitűnő (aerob) + mellé otthoni saját testsúlyos edzés (fegyencedzés). Semmi varázslat nincs a dologban, lényeg a rendszeresség.
Tudom, miről beszélek én is így fogytam le ZSÍRBÓL.
Szia!:)
Természetesen a téma nagyobb annál minthogy néhány sorban meg lehessen válaszolni, de ha ezek mentén a pontok mentén haladsz, már nagyot nem hibázhatsz.
1.határozd meg hogy hány kilót szeretnél fogyni. (A te esetedben az ideális súlyhoz ~ 25 kilót kellene fogynod, de lehet, hogy te ennyit nem akarsz)
2.meg kell határozni a szükséges szinten tartó beviteledet. A megadott információk alapján ezt megtettem helyetted:~ 1900 kcal/nap
3.A fogyásod üteme legyen heti 0.5-1 kg közötti. Minél gyorsabb tempóban fogysz annál jobban lassul az anyagcseréd. Ezt egy fogyókúrában nem akarod.
4.Helyesen válaszd meg az edzésprogramot. ilyen nagy túlsúlynál én még nem futnék. Helyette kerékpározás, úszás,elliptikus tréner,evezőpad. Az edzések ne legyenek hosszabbak 1 óránál. A kardió mellett végezz erősítő edzést! Itt fókuszálj az olyan összetett gyakorlatokra amik egyszerre sok izmot megdolgoztatnak. Ilyen pl.: a fekvőtámasz,invertált evezés, steppadra fellépés, guggolás. Minden gyakorlatnak vannak könnyebb és nehezebb verziói.Ha személyi edző nélkül vágsz bele érdemes a legkönnyebbekkel kezdened és fokozatosan haladni a nehezebbek felé, így felmérheted a saját képességeidet, nem lesz kudarcélményed és nem fogsz lesérülni. A kardió és az erősítő edzések felosztása egyéni terhelhetőség függvénye de általánosságban 2 kardió és 2 erősítő optimális kezdésnek.
5.A szükséges szinten tartó bevitelednek vedd a 20-25%-át. Ez nálad ~1400 kcal. Ez az a mennyiség amit a pihenő napokon elfogyaszthatsz. Az edzésnapokon az 1400 kcal-hoz add hozzá azt amit az edzésen elégettél. Ezt legpontosabban pulzusmérő óra segítségével tudod megbecsülni. Így minden nap ~1400 kcal-t fogsz fogyasztani, azaz heti ~ 0.5 kilót fogsz fogyni. A lassú de folyamatos(!) fogyással örökre búcsút inthetsz a kilóknak, ellenben a hirtelen leadott kilókkal csak a jojózni fog a súlyod. Ezen az oldalon további segítséget kérhetsz: www.leakarokfogyni.hu
További sikeres fogyást!
Dani, a személyi edző
Előző szerintem a súlyt nem jól írta
Ahhoz hogy vékony legyél legalább 30 kg fogyás kéne, inkább 34-35.
Bár ez attól is függ mennyi izom van rajtad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!