Max hány db tojást lehet megenni 1 héten diéta alatt?
A tojás önmagában egy tökéletes étel, szinte ch mentes. Azokat nem értem akik beveszik a koleszterin mítoszt és/vagy kihagyják a sárgáját. Én magában nem szeretem a fehérjét, csak a sárgájával tudom együtt enni, úgy finom szerintem.
Viszont ha egy kis kakaóval, joghurttal, cukros teával vagy pirítóssal fogyasztod akkor már lehetnek gondok ha fogyni akarsz. Akkor számolnod kell a tojásmennyiséget meg a kaloriákat. Ha zöldséggel vagy baconnel eszed akkor nyugodtan tömheted kétpofára. Esetleg ehetsz mellé egy kis gyümölcsöt vagy olajos magvat mértékkel.
Túrót ne egyél mellé. Akkor nyugodtan eheted a sárgáját. A túrót és a többi tejterméket alapból szerencsés lenne elhagyni, mert hormonok vannak benne és még ha van is egy kis egészséges kémia anyag bennük, azt a magas hőkezelés(UHT) során kiírrják belőle.
Az utolsónak igaza van. Mármint, hogy nagy mennyiségben mérgező a tojás. De ha megiszol 1 óra alatt 4 liter vizet, ne félj attól is ki lehet purcanni. Ezt hívják víztoxikációnak. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy a legalapvetőbb táplálékok is gondot okoznak nagy dózisban. De gondolom nem harminc tojással akarod indítani a napot. Én már egyébként a 3. tojásnál tele vagyok. Nyugodtan egyél akár 6db-ot is, ha jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!