Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elszámoltam valamit, vagy...

Elszámoltam valamit, vagy rossz ez a táblázat?

Figyelt kérdés

[link]

Ez alapján számoltam ki a következőket.

Egy nap kb.: 8 órát alszom, 0,5 órát sétálok, 1 órát tornászok, 14,5 órát ülök (jó, míg kimegyek a konyhába, egyik osztályteremből a másikba, stb. eltelhet még 1 óra séta, és akkor 13,5 óra ülés és 1,5 óra séta, de minimális különbség)

Ennek függvényében:

0,5 óra * 2,75 kcal * 55 = 75,625 kcal-át égetek fél óra sétával 55 kg-osan.

A többi tevékonységgel összesen 705,56 kcal-át égetek el egy nap elméletileg. Nem kevés ez?

Gondoltam arra, hogy hozzá kéne adni az alapanyagcserémhez a 705-öt, de az alapanyagcserében levő dolgok (mondjuk tüdő működése) benne kell, hogy legyen abban a 2,75 kcal / óra / kg-os adatban, nem? Hát csak nem úgy mérték le az ember séta közbeni kcal égetését, hogy nem adták hozzá, hogy közbe vesz levegőt (tüdő izmai működnek)?!

Lány vagyok, 55 kg. Egy netes táblázat szerint 1085 az alapanyagcserém.

Ha hozzáadnám, 1790 kcal-át kéne ennem egy nap, ennél kb. 400-zal kevesebbet szoktam enni, mégis súlytartó vagyok.

2009. szept. 17. 21:54
 1/1 anonim ***** válasza:
78%

éppen ezen sok változó miatt sincs értelme a kalóriákról beszélni (meg mert izomzatfüggő h milyen mozgáshoz mennyi kalóriát használsz fel, így nincs két egyforma ember - kalóriákkal számolva még nem sok embert láttam lefogyni)

55 kiló - 110gramm jó minőségű fehérje (csirkemell, pulykamell, hal, marha), 100 gramm ch(rizs v krumpli), és napi 2 kanál lenmagolaj. plusz zöldség amennyit bírsz gyakorlatilag. Emelett min 3 liter víz. És ha így még sportolsz is, akkor fogyhatsz. hetente 10 grammal lehet csökkenteni a ch-t. ÍGY fogyhatsz. ha bővebben érdekel: body.builder.hu alapismeretek.

2009. szept. 18. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!