A cerbona müzli szelet az hízlal? Vagy ha nem hízlal akkor egészséges? Jó ha azt viszek suliba tízóraira?
Figyelt kérdés
2009. szept. 16. 16:34
1/7 anonim válasza:
Hízlal is, és egészségtelen is. Tele van cukorral.
2/7 anonim válasza:
Ne vigyél azt, mert nem sokkal később csak még éhesebb leszel tőle a cukor miatt. Nem sok hasznos tápanyag van benne, nagyon mű. Vigyél inkább gyünölcsöt, vagy válassz cukormentes müzliszeletet.
3/7 anonim válasza:
nézz körül a neten, vannak tök jó házi müzliszelet receptek. diétásabbak, egészségesek, és nagyon finomak.
4/7 A kérdező kommentje:
csak mert egy szelet / 120 kcal, szerintem ez nem sok ha itthon reggelizek 2-3 körül meg ebédelek..
2009. szept. 16. 18:15
5/7 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy 85 kcal van benne.Azt mondják egészségtelen,mert magas a cukortartalma,de még mindig job bválasztás,mint a csoki szelet.
6/7 anonim válasza:
hát,már ne haragudjatok,de szerintem mind el vagytok téved még a kérdés feltevője is!!!már nem azért,de egy cerbona szelet még ami nem is cukros max 76 kcal(kivéve ha fittet veszel,mert az valóban 81 kcal).ÉS VAN CUKORMENTES IS!Több fajta is pl. én piros gyümiset eszem,66 kcal egy db.De édesebb szájúaknak szintén ott a CUKORMENTES csokis-mogyorós,ami (gondolom a mogyoró miatt) 74-76 kcal...sztem ez igazán nem sok
7/7 anonim válasza:
Nem a cerbona műzli szelet hízlal, hanem ha többet eszel, mint amennyi energiát a szervezeted elfogyaszt. Napi 2000 kcal körül lehet az alap anyagcsere, 1 szelet kb 80kcal körül van, tehát kb 25 szelet fedezi az egész napos energia szükségleted, ha nem sportolsz. Ha sportolsz, akkor intenzitástól függően valamivel több. Ha fogyózol, akkor meg takarékra kapcsol a szervezet, szóval akkor meg kevesebb. Nem egészséges egész nap csak ilyeneket enni, egyrészt úgy emlékszem glükóz-fruktóz sziruptól ragacsos, aminek baromi magas a glikémiás indexe, és a többi szénhidrát is gyorsan felszívódó benne. Az ásványi anyag és vitamin tartalmáról fogalmam sincs, de nem hiszem, hogy az egeket verné. A fehérje tartalma alacsony, és gondolom az sem kiegyensúlyozott aminosav szempontból, mert valószínűleg a jobb eltarthatóság miatt nem teljes kiőrlésű gabonából van. Szóval összességében akkor éri meg ilyet fogyasztani, ha sportolsz, egyébként jobb, ha viszel mondjuk teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicset valami normális feltéttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!