Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mostanra eljutottam odáig, h...

Mostanra eljutottam odáig, h max 300 kalóriát fogyasztok egy nap, de a bmi-m sajna elég magas, 17.30. Anorexiásnak számítok?

Figyelt kérdés
a csípőmön van sok háj, de máshol is. sokan azt mondják, anorexiás vagyok. de az anorexiások azért ennél is kevesebbet ezsnek, nem? és SOKKAL SOVÁNYABBAK... menstruációm van... (de volt egy féléves időszak, amikor kimaradt).
2008. jún. 9. 20:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Lélekben igenis anorexiás vagy!!!

Ne hülyéskedj, a BMI: 17,30 az egyáltalán nem magas!!!

Hogy kimaradt a vérzésed, az is ezt bizonyítja! A csípőn egy kis háj, meg jóvan, alkati kérdés. Nekem is van "kapaszkodó" a derekamon, mégsem zavar.

A lelkedet vizsgáld meg inkább, ne a bevitt kalóriákat!

2008. jún. 9. 20:27
 2/16 A kérdező kommentje:
félreírtam, 18.30.
2008. jún. 9. 20:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, a 300 kalória baromi kevés. A szervezeted éhezik!! Ami egyben azt jelenti, hogy anyagcseréd szinte nincsen. Tartalékol a szervezeted minden kaját, amihez csak hozzájut.

Normálisan kell enni!! Mellette pedig sportolni, sportolni, sportolni. Meglátod, eltűnik a csípődről a háj. Mellesleg a 18,30 bmi is k*rva kevés.

2008. jún. 9. 20:53
 4/16 anonim válasza:
100%
Meg ne haragudj,de napi 300 kalóriával te hogyhogy élsz egyáltalán?? Nem éheztetni kéne magadat hanem rendesen vmi testedzést végezni: futás, biciklizés, aerobic vagy ami éppen szimpatikus, az legalább formát is ad a testnek. Amellett napi legalább 5ször enni, hogy gyorsuljon az anyagcseréd.
2008. jún. 9. 21:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
valoszinunek tartom hogy latvanyra nagyon vekony vagy de megis kover. Ezzel a "fogyokuraval" az izmaid nyomtalanul eltunnek es nem marad mas csak a haj. Undoritoan puha es plottyedt lesz a tested (lehet hogy mar az). Ha meg fogysz senkinek nem fogsz tetszeni csak magadnak. A napi 300 kcal nagyon keves es biztos vagyok benne hogy egy par nap utan (ha ilyen kemenyen tartod a dietadat) falasrohamaid vannak vagy lesznek. Igy nem lehet elni. Barki barmit mond az eves igenis boldogit es ha te mindig ehezel akkor depresszios leszel. Mertekkel mindenbol sok mozgassal es egy kis esszel...ez a tuti tipp. (delelott szenhidrat delutan feherje, napi 5-6 etkezes, 50 perc mozgas, de ezeket szerintem mar kivulrol fujod). Ha ez igy megy tovabb egy ev mulva egy gebe narancsboros depresszios lany leszel aki maganyosan eli eletet es hanytatja magat egy szem mazsola utan is. Ebredj fel es hasznald az eszed. Fogyokurazni lehet egeszsegesen is. Igy lelassitod az egesedet es hizekony leszel. hamarosan teljesen ki fog maradni a menstruaciod es akkor megnezheted magad. A borzaszto az hogy egy par ev mulva amikor mar kigyogyulsz ebbol az oruletbol es mar csak egy rossz emlek marad a sok ehezes akkor jonnek majd a komplikaciok. Egyszer csal akarsz majd egy gyereket szulni de ne csodalkozz ha nem esel teherbe egyhamar. Akkor majd jusson eszedbe hogy milyen "csinos" voltal es hogy mikent erted el az alomsulyod.
2008. jún. 10. 08:37
 6/16 A kérdező kommentje:

ezen az utolsó válaszon majdnem elsírtam magam:(

de ez tényleg ennyire egészségtelen, hogy ilyen keveset eszem? a túléléshez elég nem? vészesen lassan fogyok így is... falásroham amúgy nálam azt jelenti, h 2 db répát vagy almát eszem 1 helyett, amikor már nagyon szédülök. szeretnék többet enni, nem akarok csokit se enni, vagy tésztát vagy kenyeret, semmi ilyesmit, csak egy kicsivel több gyümölcsöt, anélkül, hogy híznék... de félek attól h hízom..... jaj most ez annyira hülyén hangzik...

2008. jún. 10. 12:52
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

az utolso valaszolo vagyok.

Ne keseredj el. Nem akartalak megbantani azzal amit irtam csak szeretnem hogy vegre kinyiljon a szemed. Azert tudom ennyire pontosan hogy mi van es mi lesz veled mert en is anorexias voltam. Eletem legsotetebb szakasza volt. Lefogytam, szivproblemaim lettek, elvaltam es meg sorolhatnam az engem ert "tragediakat" az anorexia miatt. A jelenlegi parommal sehogy nem akar osszejonni a baba es felek attol hogy ez a kovetkezmenye a hosszan tarto ehezesnek. Tudom hogy felsz sott rettegsz az elhizastol de igy meg hizekonyabb leszel. Azert nem fogysz mert a tested takarekon van es ha csak egy morzsaval fogsz tobbet enni mar meglatszik rajtad. Lassan, fokozatosan kell visszaalnod a rendes egeszseges etkezesre. Attol te meg fogyizhatsz (ne egyel edeset meg ropikat...)de rendes etelre szukseged van. Lehet hogy hirtelen hizni fogsz egy par kilot de amint elered a szamodra genetikailag kodolt idealis sulyt a hizas le fog allni es ha dieta mellett meg jarsz edzeni is akkor jobban fogsz kinezni mint valaha. Hidd el nem eri meg igy lefogyni. Lemaradsz egy csomo mindenrol: fagyizas a haverokkal, bogracsos egy kirandulas alkalmaval stb. Abban biztos lehetsz hogy ebbol nem lehet teljesen kigyogyulni. Mindig nagyon fog erdekelni a sulyod es hogy egeszsegesen egyel de nem leszel ilyen megszallott.

Elso lepesben keszits magadnak egy etrendet amiben meg van +500 kcl MINIMUM. En nem ajalom neked a sok gyumolcsot mert az cukros viz es neked most egy kicsit taplalobb etelre van szukseged. Egyel feherjet...sokat. Legyen delelott gyumi ebedre husi egy kis salataval, kesobb valami kis joghurt aztan vacsira vagy turo vagy valami hus. Igazan nem mondhatod hogy ez az etrend hizlal (ez meg mindig nagyon anorexias menu) persze tobb benne a kcal mint abban amit most te eszel (gondolom ablakuvegen atszurt lepkefingon elsz) de jobban fogod magad erezni testileg es lelkileg is. Hagyd a sok repat mert ha csak ezeket eszed feherje nelkul izmot fogsz vesziteni es logni fog a haj rajtad mikozben zorognek a csontjaid.

Ha barmit akarsz kerdezni vagy mondani ird ide: zs_cs@freemail.hu

2008. jún. 11. 08:33
 8/16 anonim válasza:
Milyen magas vagy, és hány kiló? Szerintem is nagyon alacsony a 18,3as bmi. Az enyém 19,8, én is fogyni akarok, pedig ez is a normális kategóriába tartozik, de én nem koplalok, hanem sportolok. Egyél rendesen, és sportolj hetente legalább kétszer, és ne fogyni akarj kilóra, hanem a tested alakitani, hogy eltünjön az általad vélt háj. Bár valószínű azt is csak te látod...
2008. jún. 11. 14:43
 9/16 A kérdező kommentje:

175 cm 56 kg vagyok, még leírni is borzasztó

utolsó előtti, köszönöm a válaszod, nagyon elgondolkodtató volt... de egyelőre képtelen vagyok, h bármit megvalósítsak belőle... még mindig vékonyabb akarok lenni, de nem akarok így élni, mert ez iszonyatos...

2008. jún. 11. 17:42
 10/16 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, nem szégyen szakemberhez fordulni, aki segít neked. És nem szégyen fölkeresni a kigyógyult vagy gyógyulófélben lévő sorstársakat, hogy megbeszéljétek az okokat és a gyógyulás nehezét és örömteli pillanatait.

Azt hiszem, hogy neked kéne valaki, aki megvnevettet. Tényleg.

Hidd el, nem marhaság az a mondás, hogy legyetek boldogok és kövérek. A nevetés, az evés, a társaság együtt van. Az első kettő hiánya kirúg a társaságból. Ha nem eszel velük, akkor minek ülsz az asztalnál? Ha nem nevetsz velük, akkor minek vagy? Ha savanyú vagy, akkor senkit nem érdekelsz. Pedig egyik ember sem akarja ezt. És persze egyedül sem nagyon tud az ember nevetni, és enni sem olyan jó.

Keress valakit, akiben megbízol. Akinek elmondod, hogy mi a bajod, és hogy segítsen változtatni. Mert valóban nem az a megoldás, hogy most elkezdesz falni, az nem tesz jót neked. Szóval akinek el tudod mondani személyesen, hogy most te apránként akarsz többet enni. Hogy ennél sokkal vidámabban akarsz élni. És szeretnél a társasádban aktív tag lenni.

Hidd el, hogy az életben lesznek úgyis olyan dolgok, amik miatt akaratlanul lefogysz, mert stresszelsz, vagy más miatt. De láttál már vásandós nőt? Kivirul, mert egy baba nől, egy baba hízik a pocakjában. Kivirul, mert kiteljesedik, kigömbölyödik. A gömb a teljesség szimbóluma... ;)

Sok sikert!

2008. jún. 11. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!