Ha 162 magas vagyok és 54 kiló, akkor számomra mennyi kb az ideális napi kalória bevitel? Egy kalkulátor nekem az 1200 kalóriát dobta ki. ez nem kevés? 24/l
Figyelt kérdés
Egyébként heti 2x jarok súlyzózni 1,5-2 orát...2011. szept. 19. 18:08
1/4 anonim válasza:
Kb. 1600-1800
1200 az már fogyással fog járni.
2/4 anonim válasza:
egy kalkulátor csak közelítő értéket állapít meg, sok tényezővel (izom-zsír arány, anyagcsere) egyáltalán nem tud számolni, neked kell tovább finomítanod az étrendet (vagy egy hozzáértőnek). lényegében ha fogysz akkor elkezdesz 100-200-300kcal-lal több energiát bevinni, ha hízol akkor így csökkented. heti kontrollt érdemes tartani. és pl. a fehérjebevitelt is személy szerint szeretem felülről közelíteni inkább.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ...valahogy sejtettem,hogy ezek a kalkulátorok nagyon felületesek...
2011. szept. 21. 18:58
4/4 anonim válasza:
csak annyira, hogy én még azért megelégedjek vele, és használjam.
eszel mondjuk ~1200kcal-t, ez ugye kicsit bővítve mondjuk 1500kcal, hiszen mozogsz stb. és megnézed 1-2 hét alatt úgy érdemben hízol-fogysz-e. ha igen, akkor korrigálod, ennyi. amire figyelj, hogy ha pl. fehérjéből eszel véletlen kevesebbet, azt később korrigálni már nem olyan egyszerű, ha lehet (anyagiak stb.) ezt tényleg felülről közelítsd. de egyszerű amúgy: WHO minimális fehérje bevitelt asszem 0,8g / ttkg-ban határozta meg, ha annyi grammot eszel teljes értékű (állati) fehérjéből, amennyi kiló vagy, akkor ezzel probléma már nem igazán lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!