Miért hízom? Kb 1,5 év alatt leadtam 23 kilót főleg minimális evéssel. De nem bírtam tovább. mit tegyek, hogy ne hízzak, esetleg fogyjak még egy kicsit, de ehessek is? Lehetséges?
Figyelt kérdés
kb 1,5 év alatt leadtam 23 kilót főleg minimális evéssel. De nem bírtam tovább, és már mondták is, hogy álljak le a fogyással. Most próbálok nagyon egészsgesen enni (csak néha be-becsúszik egy egy hamburger vagy pizza) és mindennap megyek edzeni, mégis híztam az utóbbi 2 héten, és emiatt borzasztóan érzem magam....mit tegyek, hogy ne hízzak, esetleg fogyjak még egy kicsit ,de ehessek is? lehetséges?2013. márc. 8. 08:51
21/24 A kérdező kommentje:
Sajnos tudom, mennyi van benne (kalória pizzában) de ha egyszer ezt kaptam nem fogom visszautasítani. Egyelőre nem magamra főzöm, de próbálok anyukámnak tanácsot adni, hogy egészségesen főzzön, meg alig nasizok, és csak kevés édességet. Lehet picit néha túleszem magam, de aránylag azért másokhoz képest kevesebbet eszem az átlagnál. Kalóriaszámlálás tudatalatt úgyis megvan és olyan 900-1500 között szokott lenni
2013. márc. 8. 11:05
22/24 anonim válasza:
Én változatlanul azt mondom, hogy írd le, hogy mit eszel és mennyit, mert nem biztos, hogy annyi kcal valami, mint amennyire saccolod. Lehet, hogy sokkal kevesebb, vagy épp több. Pár hétig vezethetnél egy ilyen naplót, és ne legyen ekkora ingás, hogy 900-1500 kcal, hisz ha ennyi mozogsz, inkább 1600-1800 kcal kéne, ha még fogyni akarsz egy picit. Ha meg fogyni se akarsz, csak a súlyodat tartani, akkor ehetsz kb. 1800-2000 kcalt. Egy nagy méretű sonkás-sajtos pizzában 1000 kalória körül van. E mellé még ehetsz egy tisztességes reggelit és egy jó nagy salit pici hússal vacsorára, meg tízóraira és uzsonnára korpás kekszet, vagy valamit. És még vígan tartod a diétád. Tényleg nagyon figyelj arra, hogy tudatosan egyél, s számolgasd a kalóriákat, ne csak tippelj. Persze elhiszem, hogy ennyi idő alatt egy csomó mindennek tudod az energiatartalmát, de nagyon könnyű ezen elcsúszni. Nekem évekig volt az a bajom, hogy hol x napig szó szerint nem ettem, utána hülyére ettem magam mindenféle édességgel és péksüteménnyel. Hánytatni sose hánytattam magam, de volt, hogy pl. hashajtót vettem be, és ismét nem ettem napokig, mert lelkiismeret furdalásom volt a zabálástól. Legalább 6 évig ment ez, ráadásul a férjem anyja se segített ezen, amikor megismertem, mert neki az a hobbija, hogy süt-főz és etet másokat, ha nem eszel legalább kétszer, végig van sértve és érezd magad szarul, mert mennyit készült CSAK MIATTAD, amikor nagyon jól tudja, hogy milyen evési gondjaid vannak és 600-szor el lett neki mondva, hogy NE FŐZZÖN egy hadseregre való kaját. Szerencsére már elköltöztünk és jó messzire lakik...
23/24 anonim válasza:
Az EVÉS. TVzni PCzni meg bármi mást csinálni közben nagyon nem jó. Én pl imádok filmezés közben enni..de abbol nem 1 tányér lesz hanem az hogy 40 percen keresztül kajálok... Ez a rossz példa :D, tényleg síri csöndben kéne enni lassan, és olyan tudattal hogy nem élvezetből eszek, hanem hogy energiát vigyek a szervezetbe... Ezt kéne bevezetnem.
24/24 A kérdező kommentje:
22-es. Igen, igen valamennyire számolom a kalóriákat és próbálom, hogy ne legyen lelkifurdalásom a napi 1000 kcal fölötti kajálástól és az 1-3 kg ingadozásokról, így is S-es méret vagyok. NA igen, ismerem ezt a a típust mint az anyósod, de mióta tudják h problémáim vannak, könnyebben megértik, ha nem is teljesen. Hánytatni én régebben hánytattam, hashajtó még néha előfordul de próbálok leszokni róla. Huh 6 év sok idő....én nagon szeretnék megszabadulni a bűnösség érzettől, és tartani a súlyomat, szóval egészséges lenni!
2013. márc. 8. 11:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!