Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hízom? Kb 1,5 év alatt...

Miért hízom? Kb 1,5 év alatt leadtam 23 kilót főleg minimális evéssel. De nem bírtam tovább. mit tegyek, hogy ne hízzak, esetleg fogyjak még egy kicsit, de ehessek is? Lehetséges?

Figyelt kérdés
kb 1,5 év alatt leadtam 23 kilót főleg minimális evéssel. De nem bírtam tovább, és már mondták is, hogy álljak le a fogyással. Most próbálok nagyon egészsgesen enni (csak néha be-becsúszik egy egy hamburger vagy pizza) és mindennap megyek edzeni, mégis híztam az utóbbi 2 héten, és emiatt borzasztóan érzem magam....mit tegyek, hogy ne hízzak, esetleg fogyjak még egy kicsit ,de ehessek is? lehetséges?

2013. márc. 8. 08:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Namost 51 kg az nem sok, nem valószínű, hogy sokat kell leadnod.

Egyébként inkább izmot építs, az több kalóriát éget a szervezetben, mint ugyanannyi zsír (ami egyébként semmennyit).

2013. márc. 8. 09:41
 12/24 A kérdező kommentje:
#11 szóval izomépítéssel több kalóriát égetek, mint zsírégetéssel?! Egyébként lelkileg próbálom nkább feldolgozni a súlygyarapodást, és kevesebbet foglalkozni velem, mert túl akarok esni ezen a fogyásorientált életszakaszomon
2013. márc. 8. 09:46
 13/24 anonim ***** válasza:
Minél több izom van rajtad, a testednek annál több energiára van szüksége a fentartáshoz, gyorsul az anyagcseréd, kevésbé vagy hajlamos a hízásra. A tömeged az izomépülés miatt növekszik, hiszen eszel is az edzés mellé, nem csak eljársz mozogni 0 energiával.
2013. márc. 8. 09:49
 14/24 A kérdező kommentje:
Pont ez az. Félek eljárni kondizni, mert nagyon parázom a tömegnövekedéstől..kövérnek látom magam és félek a hízástól
2013. márc. 8. 09:52
 15/24 anonim ***** válasza:
Lehet enni gombapörit tejföllel. Tessék kiszámolni, mennyit ehetsz belőle! Ha azért voltál duci, mert evéssel kompenzáltál és a sokszorosát etted egy adagnak, akkor erre tudatosan figyelj oda. Ne legyen a gombapöri miatt lelkiismeret furdalásod. Nem mindegy, hogy egy kanál tejfölt vagy egy egész kispohár tejfölt teszel rá, meg hogy 1 normál vagy 2 nagy tányérral szedsz a pöriből. Egyél lassan, ne nézz közben tévét, ne netezz, figyelj a kajára, rágd meg, ízleld meg, hogy milyen fincsi, és ne szedj automatikusan újra csak azért, mert jó volt. Gondolj arra, hogy finom volt, de ennyi elég volt belőle. Nem azért kell enni, mert örömödet leled az evésben, hanem azért, mert éhes vagy. De ne keverd az éhségérzetet azzal, hogy "hú, ez de fincsi, eszek még!" Majd eszel belőle délután is pár falatot, ha éhes leszel, meg holnap ebédre, és kész. Ha búevő vagy, akkor erre tessék odafigyelni és keress valami mást, amiben örömödet leled az evés helyett. Tudatosan egyél, ha eddig nem írtál, vezess étkezési naplót, hogy ne legyen az, hogy már el is felejtetted mit össze nasiztál du, aztán még meg is vacsorázol jó alaposan. Nem kell az étel rabja lenni, se a mérlegé. Örülj annak, hogy fogytál 23 kilót, vegyél pár csinos új ruhát, amiben jól érzed magad, járj el edzeni és ennyi.
2013. márc. 8. 09:52
 16/24 anonim ***** válasza:

Akkor válassz aerob sportot, fuss, ússz, biciklizz, akármi. Kiüríti a raktáraidat és nem fogsz hízni, az állóképességednek is jót tesz.

Ez a félek eljárni kondizni, ezt te sem gondoltad komolyan remélem:D

Ne hidd, hogy ilyen táplálkozással bármilyen eredményt is elérnél, csak nem híznál, ennyi.

Ahhoz, hogy komoly mennyiségű izom kerüljön rád, napi 150g fehérje kéne és kemény edzések.

2013. márc. 8. 09:56
 17/24 A kérdező kommentje:
Maradok a futógépnél és pilátesz óráknál heti 3-4 alkalommal, napi 5X-i egészséges táplálkozásnál, és csak ritka bűnözésnél (nasizni nem szoktam, nincs is itthon semmi chips vagy ilyesmi) NEm szeretnék izomsabb lenni, max a hasizmomat kicsit építeni, meg a karizmaimat. Nem szándékozok Rubint Réka lenni (bocs, aki szereti őt) A hozzáállásomon akarok inkább változtatni, mert túl vagyok egy elég durva anorexiás korszakon (kezeltek is), és szeretném újra élvezni az életet, de elhízás nélkül. Köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 8. 10:03
 18/24 anonim ***** válasza:

Napi 1-1.5 óra aktív sport és nem kell ettől tartanod. Rubint Réka is szerintem otthon ugyanúgy eszik süteményt, mint bárki más, csak ő naponta 5-6 órát edz, így persze, hogy izmos:)

Mozogj, az a lényeg, legyen valami, ami napi szinten a pulzusodat 130-140 közé emeli és nem fogsz hízni, a közérzeted, állóképességed is jobb lesz.

Ha kevés időd van, sok intenzív edzés is létezik, a spinningtől kezdbe a kettlebellig, 30-40 perc 2 naponta és ha egy egész mcdonalds menüt végigeszel, akkor sem hízol:)

2013. márc. 8. 10:10
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha nem szeretnel hizni, szamold ki a napi energiaszuksegletedet a mozgasod vonatkozasaban, es ne egyel annal tobbet. Tudod te mennyi kaloria van egy pizzaban? ES nem csak a kaloria, de eleg zsiros is. 3 havonta egyszer engedem meg magamnak, ami mondjuk ok mert nem is vagyok fuggo. Amennyiben odafigyelsz arra mit eszel ,es mennyit, nem fogsz "hizni"! nem lehet kicsit atestel a lo tulso oldalara es elkezdtel sokat enni ? SZamold at azokat a kaloriakat szerintem par napig amit eszel.
2013. márc. 8. 10:21
 20/24 anonim ***** válasza:
én is hasonlóan voltam mint te. Pár éve lefogytam, nem azt mondom hogy igazán koplaltam de sokszor kihagytam étkezéseket, sok mindent megvontam magamtól. Ezzel sikerült is lefogynom csak egy idő után elegem lett. Elkezdtem össze vissza enni majd próbáltam visszafogyni és az egészből a egy néha koplalós, majd zabálós jojós hízás lett. Mindig az étkezésen járt az agyam, mit szabad és mit nem. Itt leírták hogy mit kell tenned mit szabad és mit nem de egy idő után az ember beleőrül és csak azért is. Nagyon jó könyvet ajánlottak nekem a Kiút az evés fogságából és ha keresgélsz kicsit a neten ingyen is megtalálod.Ott nagyon jó dolgokat írnak. Remélem te még nem keveredtél bele ebbe a dologba annyira mint én, de akkor is nagyon hasznos dolgokat írnak ebben a könyvben. Ajánlom neked.
2013. márc. 8. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!