Most akkor hogy van ez a hat után nem evéssel?
A "nem vagyok éhes" egy baromság, mivel az a test önvédelmi reakciója. Azért küldi ezt az üzenetet az agynak, hogy elkerülje a bajokat (leépítő folyamatokat). Ez a túlélést szolgálja. Az autók többsége is besípol, ha fogytán az üzemanyag. Na ezt hasonlóan képzeld el. Még mehetsz ugyan "50 km-t", de sokáig nem maradhat ez az állapot, mert akkor "megállsz" csak az autóval ellentétben te örökre, ha addig eljutsz.
2. A 6 után nem evés, azért nem jó, mert én például este 8-tól reggel 8-ig is dolgoztam gyakran. Megnézném ki az, aki bevitt energia nélkül lenyomja a 12 órás műszakot aztán, mivel délelőtt alszik, lényegében délutánig semmit nem eszik... Ha viszont valaki este 6 után rövid idővel lefekszik aludni, annak teljesen jó a 6 után nem evés. Egy átlagembernek szintén nem tartom jónak, mivel 9-10 ig mindenki ébren van és az 4 óra nem evést jelent "főműsor időben" plusz az alvás ideje alatt. Ez kb 12 óra éhezés. A test sajnos hamarabb lemerül, mint az autóból kifogyna az üzemanyag, ezért nem elég félnaponta enni. Néhány óránként szükséges lenne az anyagcsere folyamatosságának fenntartása érdekében és az állandó energiaszint illetve fehérjepótlás végett. Alvás közben is szükség lenne táplálkozásra, ha a test nem alkalmazkodott volna úgy, hogy ilyenkor lelassul az anyagcsere és a regenerálódásra koncentrál a szervezet. Ilyenkor minden más energiaigényes funkciót tartalékra vesz. Ha teljes üzemmódban pörögnél este is, igencsak fel kéne kelned enni.
Az éhség, szomjúság mind olyan érzések, amelyeket jobb elkerülni. Ne csak akkor igyál, amikor szomjas vagy és ne csak akkor egyél, amikor éhes vagy. Ha hozzászoksz, hogy meghatározott időközönként eszel, akkor a tested alkalmazkodik ehhez és soha nem fogsz éhséget érezni, az anyagcseréd gyorsabb lesz, ezért elhízni is kevesebb esélyed lesz. Persze a szemét étrend itt is tényező, mert ha nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz a tested, hiába zabáltál be 1 órával korábban, éhségérzeted lesz, mivel a tested "éhes" maradt.
unatkozol ?
most ide írtál néhány kérdést,amire te is tudod a választ,
pl :
" Mi van, ha nem vagyok este 10-kor éhes? "
semmi,aludjál ,azt kész
Hehe, az ősemberes dolog tetszett. De igazából nem az ősemberből és a barlangból kell kiindulni. Az ember tengerparti élőlény (erre sok bizonyíték van), sokáig nem volt barlang, de tűz semmiképp. Nem vagyunk éjjel aktívak, ez nem a régi rossz körülmények miatt volt egy kényszer hanem ehhez alkalmazkodott a testünk.
Na most én nem vagyok az esti evés ellenzője. De tudni kell, hogy a 12-15 órás böjt (ami kevesebb, mert az utolsó étkezés még órákig emésztődik) nem okoz problémát. Testépítőknél, akik hihetetlen nagy izomtömeget tartanak fent fontos a vér állandó, magas aminosavszintje. De egy átlagos embernél, aki egészségesen akar élni, sportosan kinézni annak nincs sok szüksége arra hogy ezzel foglalkozzon.
Sőt. Keleten már évezredekkel ezelőtt rájöttek, hogy nem jó az emésztésünk a késői étkezések után. Ezt ma már olyan hihetően is bizonyított, hogy meg tudjuk vizsgálni a kiválasztott emésztő enzimek, epe mennyiségét.. tehát követhetjük az emésztést. És csodák csodájára, este nem túl jó.
Nem emlékszem, hogy Légrády Péter könyvében erről is van-e szó, de ő végzett ultrahangos megfigyeléseket.
Ugyanakkor ott vannak a harcosok diétáját követők. Persze semmi gondjuk nincs az esti evés miatt, de ez leginkább egy kényszer, mert nappal dolgozik az ember és csak mindenféle szutykot lehet kapni a munkahelyi étkezők többségében 'étel' néven, nem gondolom, hogy az egészségről szólna az esti evés.
Megint egy eset az esti edzés. Edzés után igenis kell enni, ha ez este 9-kor van, akkor ez is egy kényszer, muszáj.
* persze ennek a fogyáshoz semmi bizonyított köze, ha valaki így fogy, az csupán szerencsés, és az esti étkezés elhagyásával csökkenti a kalória bevitelét..
De mint tudjuk a kalóriabevitel nem minden, ez nem is működik mindenkinek, sőt minél idősebb valaki annál kisebb eséllyel jön be ilyen 'trükk' mint fogyás terv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!