Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy a jobb? Érdemes a hét...

Hogy a jobb? Érdemes a hét minden napján elmenni futni vagy jobb beiktatni 1-2 pihenőnapot?

Figyelt kérdés

2013. márc. 6. 09:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

9 dan, sokat is jelenthet meg sajnos akár semmit se...

A többi pont részemről nem érdemel választ :/

De gondolom sejted mennyire szimpatikus lettél nekem :D

2013. márc. 6. 17:56
 12/22 anonim válasza:
100%

Az, hogy a futás tönkreteszi az izületeidet pontosan annyira igaz, mint hogy a sárgarépa veszélyes fegyver.

Ha a sárgarépát fagyott állapotban a fejedbe állítják, akkor bizony igen veszélyes dolog. Ha rossz technikával, alkalmatlan cipőben, felkészületlenűl, trappol valaki, akkor bizponyára tehet kárt benned a dolog. Hogy a futástól lehet-e fogyni? Azért ezt se vitassuk el tőle. Hisz ha minden második nap futok egy tizest, akkor egy héten pluszban elégetek 3-4000 kalóriát, akkor ez nagyban segíti a történetet, de természetesen igaz, hogy ha mellette emberünk minden nap megeszik sütve egy lovat krumplival, akkor nem fog fogyni. Kár erről vitázni, hisz igazság lakozhat minden nézőpont mögött, de a kategórikus és szélsőséges kijelentésekbe könnyű belekötni.

Ha az ember szétnéz egy futóverseny tízezres résztvevői között, akkor nem feltétlenűl elhízott és izületi bántalmaktól szenvedő embereket talál, pedig többségük éves szinten megfutja az 500-1000 km-t.

De hogy válaszoljak a kérdésre én minden második nap futok, így van időm regenerálódni és pihentetni.

2013. márc. 7. 09:29
 13/22 anonim válasza:
100%

Szerintem kocogj minden 2. nap intervallumosan,én így csinálom. A heti 1 kiló minusz megvan vele,ha tényleg odafigyelek rá. Az ilyen reklámarcokkal meg ne foglalkozz,hogy "Ne fuss mert szétcsesz,inkább gyere hozzám "kikbokszolni" mert attól bababőröd lesz stbst. Azért mert ő már nem hízik mert 5-10 éve harcol a zsák ellen,attól még egy tipikus földi halandó aki ülőmunkát,vagy egyhelyben álló munkát végez 12 órában,nem lesz ideje ilyen kis szakkörökre. Igen,ha van rá időd és pénzed,akkor menj ThaiBox-ra,azzal csak magadnak kedvezel.De ha te is csak egy átlag munkásember vagy,akkor fuss minden 2-3. nap pl 2perc futás-1perc séta 10x,hidd el annál jobban nem terhel meg mint mikor 100 rugsz a fejedfölé. Tényleg nem szeretem,mikor idejön egy ilyen reklámozós havercsávó,beleköt valakibe;-hogy az amitől minden egyszerű ember lefogyott,hazugság-,elkezd offolni és nem tűnik fel neki,hogy már rég nem reagál rá senki. :)

Jó kocogást,jó eredményeket!

2013. ápr. 8. 14:07
 14/22 anonim ***** válasza:
39%

Ráadásul az intervallumos futás, sprint egészen más mozgásforma mint a hosszú, monoton futás.

Bizony, más terhelés éri az ízületeket, kisebb, és ez fontos. Élettanilag, hormonálisan is más hatása van az intenzív edzésnek!

2013. ápr. 8. 14:12
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Táplálkozási nem bírja elviselni, ha másnak van igaza... :D Megmagyarázni nem tudja csak erőlködik, és ismétli a bemagolt szövegét.
2013. jún. 5. 12:36
 16/22 anonim ***** válasza:

Tápi,most már túllőttél a célon. Mi az,hogy a futás nem fogyaszt? Ha zabálsz,mellé,akkor nem,de a kalóriadeficitet csökkenti,mivel biológiai oxidáció megy végbe a sejtekben. Az izommunka mindig is kalóriát vett igénybe(a szervezetben mindent az izom mozgat,a légzéstől a szívverésig,és ha nem viszel be elég kalóriát,idővel összeomlik az egész. Ja,bocs,azért,mert a mozgás,izommunka nem éget el kalóriát,és valami más miatt emészti fel a szervezet magát meg a raktárait(csak az nem mindegy,milyen sorrendben. Ha sportolsz,akkor a felesleghez nyúl előbb,ha nem,nehezebb lesz a zsírt ledolgozni,és az izomszövetekből is vesztesz))

Kérdező! Futásnál nem mindegy,mennyi ideig csinálod,például az intervallumosat én javasolnám heti 5-6 alkalommal is,mivel 20-30 perc intenzív mozgás,egyébként a leghatásosabb,mivel változó pulzuson van,és nagyjából hasonló(vagy jobb) hatásai vannak,mint ugyanennyi kocogásnak(viszont rendesen kifekszel tőle). Ha kocogsz,akkor viszont kellemesebbek az edzések,de abból kell 40-50 perc minimum egy alkalommal,és ebből elég heti 4-5 alkalom,mert több időt is igényel,meg a regenerálódás is hosszabb emiatt.:) Előtte és utána persze nyújtás,az elején gyors sétával bemelegítés,és rendes futócipő,akkor az ízületeidnek semmi baja sem lesz.(De aki marha,és egyből nekiáll futni,semmi bemelegítés/nyújtás,a végén meg nem vezeti le az edzést,nem nyújt le,lazítja le az izomzatot,az másnap iszonyatos izomlázzal kel,és idővel az ízületei is "ropogni" fognak-tapasztalat:D)

Később,mikor már nem "muszájból" csinálod,és van kedved hozzá,akkor lehet heti 6-7-szer is,vagy naponta többször,de akinek még nem olyan nagy az edzettségi szintje,teljesen jó a heti 4-5 alkalom. Esetleg közte aktív pihenőnapot csinál,azaz valami lazább mozgást betesz(zumba,úszás,gyors séta) Ha szobabicikli vagy úszás lenne,és nem futás,azt viszont lehet akár heti 6-7-szer már elsőre. Én például minden nap reggel-este tekerek egy-egy órát szobabicajon,hónapom óta,és semmi bajom.:) De embere is válogatja,hogy bírod.

Ha romlik a teljesítményed,nem élvezed az edzést,fáradtnak és idegesnek érzed magad,akkor nagy az esélye,hogy túledzetted magad. Ekkor viszont nem árt kapásból kihagyni 3 napot regenerálódni.:) Sok sikert! És ha ráérsz,meg érdekel jobban a téma,olvass ezekbe is bele:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. jún. 5. 15:21
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
A monoton futás az szar :) szétbassza a térded...ez így van.Sőt kimutatták vizsgálatok is, hogy az intervallumos edzés,saját vagy súlyzós edzés sokkal hatékonyabb mint a futás.Pl. A kettlebell szakítás percenként 20kcalt éget :).Még a futás 30-40perc(normál tempóban) 300-400kcal.Szóval kilehet számítani.
2013. jún. 5. 16:41
 18/22 anonim ***** válasza:
18%

Hát akkor.. Utolsó válaszoló után én már nem is erőlködnék válasszal.

De van egy Gandalf idézetem csak a kocogóknak:

"Fussatok bolondok"

Égessétek csak a kalóriákat.. pff..

2013. jún. 5. 17:32
 19/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok!Nem is kell erőlködnöd..ezeknek beleivódott a sok hülye cikk a fejükbe amit olvasnak :D
2013. jún. 5. 19:24
 20/22 Makoscsiga ***** válasza:

"ezeknek beleivódott a sok hülye cikk a fejükbe amit olvasnak :D"

Hála istennek, ti nem fárasztjátok magatokat ilyesmivel, elvégre a kettlebell meg a tájcsi sokkal jobban fáraszt. Az olvasás sokkal lassabban égeti a kalóriákat, teljesen felesleges művelni. :-D

2013. jún. 6. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!