Ha elfogadom magam, hogy fogyjak?
Nagyon súlyosan önbizalomhiányos vagyok és jelenleg 100 kg. Baromi nehéz a fogyás, de amikor még szerettem magam, ennyire se ment.
Most mi ez a nagy kampány, hogy szeressék meg magukat a ducik és utána könnyebb fogyni? Tényleg így lenne?
Sokszor öngyilkosságon jár az agyam, a párkapcsolatom romokban a féltékenységem miatt. De eddig nem akartam időt szakítani erre, mert félek, hogyha megszeretném és elfogadnám magam akkor nem tudnék fogyni.
Mit gondoltok? Szörnyen érzem magam, fogyás is alig megy, gondolom a lelki állapotom miatt. Hanyagoljam a fogyást és menjek rá arra, hogy megszeressem magam? Vagy lehet mindkettőt egyszerre? Küzdeni a súlyom ellen és közben meg szeretni?
2 éve fogyózok, persze, hogy nincs már sok kitartásom.
Főleg, mivel lelkileg egyre sz@rabbul érzem magam. Folyton szorongok, kisebbségi komplexusom van, rettegek, hogy a párom megcsal..
Ez így nem élet.
Jó lenne, ha szeretnéd Magad. Nem a hájadat, Te nem az vagy. A tested egy csodálatos szerkezet, bámulatos dolgokat tesz, hogy életben maradj, lehetőleg minél kevesebb problémával. Megérdemelné, hogy szeresd és könnyíts terhein.
Na ez pl. egy jó hozzáállás lenne.
"2 éve fogyózok, persze, hogy nincs már sok kitartásom. "
Itt egyedül ezzel van gond, a többi már körítés.
Körítés az önelfogadás, teljesen más téma. A fogyás az egészséges táplálkozásból adódik, egyszerű. A lelki egészség már bonyolultabb kérdés, de a fogyástól független.
Amire te gondolsz, az pedig egy mozgalom. Ami lehetne jó is, csak mivel a hozzáértés teljes mértékben hiánycikk, ezért értelmetlenné válik. Tekinthetsz rá úgy, mint a veszítés elfogadása egy alapvetően NEM vesztes helyzetben. De ugye így könnyebb, csak nem biztos hogy a könnyebb a jobb is..
Azert azt hogy konnyu, sennki sem mondja.
Foleg megfelelo taplalkozastudomanyi ismeretek hiànyàban, lehet sokat pròbàlkozni eredmeny nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!