Neked a sport vagy az egészséges táplálkozás megy könnyebben?
Sziasztok!
Azért tettem fel a kérdést, mert elhatároztam, hogy márciustól változtatok az étrendemen és rendszeresen fogok mozogni. Régebben nagyon jó formában voltam de elhagytam magam... A sportról is leszoktam, pedig azt rendszeresen csinálni mindig könnyebben tudtam, mint nem enni csokit vagy pékárut. (A probléma az iskola. Van, hogy egy nap 3, de olyan is van, hogy egy nap 9 órám van. Nagyon nehezen ütemezem be a rendszeres ÉS egészséges étkezést).
Ti hogy vagytok ezzel?
17/L
Nekem a sport az ami könnyebben megy.
Bár nálam már nem aktuális a fogyókúra, igaz még le kellene adnom jó pár kilót, én már inkább a szálkásításra megyek, rá meg az izmosodásra, és a jobb állóképességre.
Én így nem sportolok, hanem kondiba járok, elmegyek kocogni, vagy úszni, ez inkább nyáron jellemző, mert a fedett uszodát utálom.
Az egészséges táplálkozással az a bajom hogy nem mindig tudom betartani, mert olyan munkahelyem van ahol egész nap dolgozok, és rendszertelenül táplálkozok mert ott nincs konkrét kaja idő, ott akkor megyek kajálni ha úgy van rá időm. Ha pedig otthon vagyok pihenős akkor általában több napra főzök kaját magamnak, de nem feltétlen nagyon egészséges kajákat, mert többnyire azt eszem amit otthonról a szüleimtől eltudok vinni ilyen elrakott húsokat, meg amit olcsón megtudok boltban vásárolni.
A kettő tulajdonképpen elég szoros összefüggésben vagy.
Ha megeszel egy fél tábla csokit, akkor ideig doppingolva érzed magad, de próbálj meg futni vele 30 percig. Ugyanez érvényes minden szenny kajára, a chipsektől elkezdve egészen a krémes joghurtokig.
A mozgás meg valójában mindenkinek megy. A különbség csak az, hogy egyesek túl magas szinten kezdik, az persze, hogy nem megy elsőre, és akkor úgy veszik, hogy nem tudnak mozogni. Pedig ha valaki nincs jó kondiban, akkor az nyilvánvalóan nem fog tudni kapásból 40 percig kocogni, de idővel az edzettségi szintet fellehet építeni.
Fizikailag a sport rész nehezebben mehet, mert az edzettségi szint fokozatosan leépülhet, minél inaktívabb valaki, annál inkább. A leépült edzettségi szintet pedig nem lehet 2 napon belül felépíteni, ahhoz idő kell.
A táplálkozás viszont fizikailag semmilyen nehézségbe nem kerül, a finomságok utáni sóvárgás nem fizikai, hanem legtöbbször lelki eredetű, illetve megszokás kérdése.
Sport, imádom. De sajnos enni is, anyukám főztje a legfinomabb a világon. :)
Nekem is van, hogy 19 óráig bent vagyok az iskolában, de nem probléma, mert előre megtervezem mikor mit eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!