Elméleti kérdés: ha valaki egy ideig főleg csak vizet és gyümölcsöt fogyaszt akkor gyorsan lefogy, nem?
Azért írtam, hogy elméleti, mert nem akarom megcsinálni, csak pont egy iskolai feladatot csináltam a táplálkozás és fogyás kapcsolatáról, és elkezdtem ezen gondolkodni..
Szerintetek kb. mennyi idő alatt lehet kb. 10 kilót fogyni ilyen esetben?
Elég érdekes a kérdés.
Igazából eléggé szutyok egy diéta lenne így, tulajdonképpen csak szénhidrátot vinne be az emberke, se fehérje, se zsír.
Viszont az elfogyasztott gyümölcs mennyiségétől függ hogy egyáltalán fogyna-e, pontosabban annak szénhidrátartalmától.
De amennyiben gyors fogyás lenne, az nagy részben izomveszteség lenne (alapjáraton is), de a szervezetnek fehérjére is szüksége van, gyümölcsökben meg szinte semmi fehérje nincs így még jobban elősegíti az izombontást.
" Elméleti kérdés: ha valaki egy ideig főleg csak vizet és gyümölcsöt fogyaszt akkor gyorsan lefogy, nem? " - Attól függ.
Ha valaki energiatartalmilag több gyümölcsöt visz be, mint amennyit a szervezete elhasznál, akkor idővel még hízhat is.
Ha valaki nagyjából annyit visz be energiatartalmilag gyümölcsökből, mint amennyire szüksége van, akkor megőrzi a súlyát.
Ha valaki energiatartalmilag kevesebbet visz be gyümölcsökből, mint amennyire a szervezetnek szüksége van, avagy kalóriadeficitbe kerül és a bevitt gyümölcsök energiatartalmát a szervezet elégeti, akkor fogyni fog.
Azt, hogy az utóbbi esetben milyen gyors lesz a fogyás, a kalóriadeficit mértékétől függ.
Ha a kalóriadeficit nagy, akkor a fogyás gyors lesz, viszont ha kicsi, akkor inkább fokozatos lesz és lassúbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!