Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Zsírégetés tényleg 30 perc után?

Zsírégetés tényleg 30 perc után?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy a zsírégetés 30 perc után indul be. De mi van ha én 20 percig futok, vagy 30 percig úszok, akkor az nem is használ semmit?Van valaki aki ezt elmagyarázná?köszi előre is

2013. febr. 25. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondold már át légy szíves. Szerinted mindenkiben van egy érzékelő, ami 30 perc után kapcsol, és akkor az van hogy "na jó, akkor elkezdjük égetni a zsírt" ?? Ha telikajáltad magad előtte, lehet hogy még 30 perc után is bőven abból az ételből fedezed a szükséges energiád, ha meg éhgyomorra végzel aerob edzést, akkor lehet hogy már pár perc után a zsírban raktározott energiához nyúl a szervezet.
2013. febr. 25. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség :D Én tavaly az első 5 km-em edzéstervet csináltam futásnál, ahol az elején csak pár perceket kellett futni, és azt ismételni, ki se jött a fél óra, mégis rendesen fogytam.
2013. febr. 25. 21:12
 3/5 anonim válasza:
100%
Én is hallottam, hogy 10-20-30 perc után indul el a zsírégetés de én ilyenkor mindig csak arra koncentráltam, hogy mozgok, izzadok, ezáltal pedig elképzeltem, hogy fogyok. Le is dobtam egy húszast :)
2013. febr. 25. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:

A szervezet normál állapotában, aerob körülmények között (tehát a nap nagy részében) zsírsavakból nyer energiát, illetve többek között ebből alakít glükózt a vércukorhoz.

Nincs semmi 30 perc, a testünk állandóan fogy, azért eszünk hogy a fogyást ellensúlyozzuk. Sokan vannak, akik olyan ételeket esznek, amik furcsamód eltolják ezt az ellensúlyozást, az egyensúlyt hízás irányba, mert mocskosul ócska, nagy keményítő tartalmú vagy cukros ételeket esznek, ezek meg így hatnak.. Ilyenkor ők a zsírégetésüket visszafogják igen rendesen.

2013. febr. 26. 09:33
 5/5 °:Amigo:° ***** válasza:

Aerob körülmények között is a glükóz az energiaforrás.

Számtalanszor leírták már..... Ha egy étkezés megemeli az inzulinszintet, nincs az az isten, hogy a zsírsejtek zsírsavakat bocsájtsanak a véráramba.

Edzés közben nyilván ez a lassú anyagcsereútvonal nem működik, sem 30 perc után, sem máskor.

Az edzés közben elégetett kalória fogyás szempontjából nem jelentős, ezért teljesen felesleges számolgatni!

Ez alól kivételek a 10 % testzsír alatti emberek. Az utolsó 1-2 kiló zsírt a legnehezebb leadni, ebben az esetben alkalmazunk csak pl. éhgyomorra végzett kardioedzést. De ez az ide irkálók közül szinte senkire sem vonatkozik :-D

2013. febr. 26. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!