Mennyire étkezem egészségesen? (részletek lent)
Mindenki leszól, de érdekes módon vékony vagyok, fitt és erős az immunrendszerem, vérképem rendben, nincs semmilyen hiánybetegségem.
Az a gond, hogy nem eszek húst, nem iszom tejet (csak szója vagy zabtejet) és nem szeretem a legtöbb zöldséget sem. Se a "normális" kajákat, például amit egy iskolában vagy rendes háztartásban főznek. Ritkán eszem meleg ebédet, naponta 8-10szer étkezem.
Sok gyümölcsöt eszem,sok vizet és zöld vagy vörösteát iszom,a bio és teljes kiőrlésű dolgokat részesítem előnyben.
Egyébként ez mindig így volt kiskoromtól, szüleim tolerálták, egészségesnek éreztem, de a barátom és az ismerőseim el vanak szörnyedve, azt mondják, beteg vagyok:/
18/L
végülis vannak vega farkasok,meg medvék is.
nem természetes,nem tudom meddig élnek és a természet meggyalázása erre szoktatni őket,de léteznek.
az ember elsősorban húsevő,a fehérje a legelemibb tápanyag.
a természet elleni lázadás,hiszti,meg fura ízlés miatt nem a legjobb ötlet ezt felborítani.
a vékonyság meg ebben a témában nem releváns,de az biztos,hogy így nem lesz feszes kívánatos tested és ha a hiszti miatt enni sem vagy hajlandó húst,akkor ez a fajta makacsság súrlódásokhoz is vezethet a környezeteddel előbb utóbb.
tejre viszont tényleg nincsen szüksége felnőtt embernek.
Hát nem tudom. A zöldségek likvidálása nem túl jó ötlet.
Még csak 18 vagy, a problémák később is előjöhetnek.
A szója tej fogyasztása jó, mert tartalmazza a 20 szükséges fehérjét, de ez szerintem nem elég.
Például a rizs és a burgonya együtt mind a húsz aminosavat tartalmazza.
Hasonló helyzetben vagy, mint az unokatestvérem. Ő is lány, még kisebb, mint te, de születése óta alig evett húst, tojást és a zöldségekkel is úgy van, mint a gyerekek többsége- ha nem muszáj, akkor inkább nem.
Kár, hogy nem írtad a testmagasságodat, mert arra kíváncsi lettem volna. Az unokatestvérem ugyancsak vékony, látszatra mozgékony és eddig még nem diagnosztizáltak semmilyen betegséget nála, viszont alacsonyabb kategóriába sorolható testmagasság szempontjából.
Mindenesetre, a te étkezésed még mindig jobb, mint egy tipikus amerikai diéta, ugyanis te nem fogyasztasz gyors éttermi kajákat, nem iszol üdítőt, nem nassolsz, stb.
Eltekintve attól, hogy a barátodnak és ismerőseinek nem illene megszólniuk téged az étkezésed miatt, lehetséges, hogy hosszú távon jelentkezni fognak adott hiányosságok, főleg azért, mert nő vagy, és a nőknél még több szövődményei is lehetnek a magnézium és vas hiányának például, amelyet főképp spenótfélékből és húsból, halból lehet nyerni.
A vitaminok szempontjából valószínűleg jól állsz a gyümölcsfogyasztásod miatt, de a vitamin nem minden. Vannak egyéb tápanyagok is, amelyek fontos szerepet játszanak és amelyekből hiányaid lehetnek.
Hát...rendben. Egyébként csak van valami oka, hogy elutasítja a húst a szervezetem. Undorodom a szagától és a kinézetétől. Emlékszem egyszer kiskoromban kolbászt akartak etetni velem és hánytam. Ha úgy alakul, a csirkemellet megeszem, de azt sem szeretem.
Ja, és a spenótot, brokkolit, salátát, sárgarépát és ilyesmiket nagyon is szeretem, elég gyakran eszem, sárgarépát főleg nyersen. A babot, lencsét, káposztát, tököt és ilyesmiket nem tudom megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!