Milyen diétát kövessek, ha nem eszem húst, viszont imádom a tésztákat és a tejterméket? Mire kell figyelnem? Minden nap tempósan sétálok kb.1 órát, egyéb edzésre nincs energiám a 2 kisgyerekem mellett. Köszönöm.
Imádod a tésztákat és a tejtermékeket?
Persze hogy imádod, mind a cukor (a tészta esetében a keményítő) mind pedig a tejben, gabonában lévő ópiát vegyületek is függőséget okoznak.
Más drogot is használsz, 'imádsz'? Ezek élvezetekről szólnak, nem fogyásról, táplálkozásról..
Majd ha fogyni szeretnél, akkor megeszed a húst, de legalábbis áttérsz zöldség alapú táplálkozásra tészta meg tejtermékek helyett. Olyan érdekes, hogy a leginkább rákattanós, finom kaják a legszegényebbek tápanyagokban és a leginkább előidézik a zsírosodást, nemde?
Nem hiszem, hogy segíteni tudnék, de engem is érdekel a téma, már bennem is felmerült, hogy mit csinál egy ilyen ember, ha fogyni akar. Nem csoda, hogy TaplalkozasHarcmuvesz felbukkant, az ő táplálkozásának a tied majdnem az antitézise...
Az enyém sokkal közelebb áll a tiedhez, bár nem imádom a tésztát, a tejtermékekek pedig alig vannak jelen néha.
Nem könnyű kiindulópont, ha a tipikus fogyókúrákat nézzük. Bár ezek szerint eszel tojást. De nem tudom, mit még. Arra figyelj, hogy kiegyensúlyozott legyen a táplálkozásod, a tészta+tejtermék jóllakat, miközben egy csomó tápanyagot nem kap meg a szervezeted. Nyilván eszel mást is, de nem tudjuk, mit és mennyit.
Szeretni amúgyis lehet valamit nagyon anélkül, hogy az képezné táplálkozásod alapját :D Én nem cibálnék ki az étkezésedből valamit, amiért odavagy, az lelkileg megviselheti az embert, én a békés életvitelváltoztatások híve vagyok. Derítsd ki, miben hiányos a táplálkozásod vagy miből eszel túl sokat, s tegyél lépéseket a változtatás irányába.
Azt sem írtad, fogyni akarsz-e és mennyit, bár az sem mondja meg nekünk, szükséged van-e rá. Nehéz így neten át okosnak lenni (én amúgyis csak a legdurvább problémákra mutathatnék rá, nem vagyok szakértő, saját szervezetemmel még elvagyok, mert kétoldalú a kommunikáció).
Nem kevés a zöldség, gyümölcs önmagában.
A zöldségeken élő emberek (és bár itt nem a vegánokra gondolok) kivételes egészségnek örvendenek, heti 1 húsfogyasztással.
Tehát a tészta, tej csak megszokás, zöldségek is elég energiát adnak, csak tudni kell elkészíteni őket hogy ne puffasszanak, és jó legyen az emészthetőségük. Nem nagy varázslat.
Amúgy sem tudod csak úgy kiiktatni, ha imádod őket, a durva hirtelen váltást amúgy sem ajánlom, ne sokkold a tested, inkább finoman vezesd a jobb útra.
A nyersvegánoknak (illetve a tejterméket nem fogyasztó nyersevőknek) megy tészta és tejtermék nélkül, mágikus lények :D Kedvelem a nyers étkezéseket, de arra még nem jöttem rá, hogy a nyersvegánok mitől laknak jól. Nyilván máshogy működnek, mint én. Sokmindent meg is lehet szokni. Persze nekik már extra nehéz, roppant könnyen hiányt szednek össze egy kupac dologból vagy akár elhíznak, ha nem tudják, mit csinálnak. Ezt csak megemlítettem, távol áll tőlem, hogy a nyersveganizmust propagáljam, miközben tojást és lazacot eszem :D
A tészta sajnos egyáltalán nem jó kaja, csupa liszt, csupa kalória, 0 tápanyag. Milyen jellegű tésztákra gondoltál? Süteményekre vagy főzni való tésztára (mindkettő rossz mondjuk...).
Én azt javasolnám neked, hogy vezesd be a főzelékeket. Sárgaborsó,lencse, spenót. Ezeket liszt nélkül is ugyanolyan finoman el lehet készíteni, üresen is laktatóak (kivéve spenót, ahhoz pl. tojást egyél) és a tésztához képest lényegesen több tápanyagot tartalmaznak.
Sajnos én is imádom a tésztákat, de az egészséges(ebb) életmód nekem sokkal fontosabb, így elhagytam őket. Félreértés ne essék, nem kell véglegesen száműznöd neked se (nagy ritkán én is eszek pl. egy kis tarhonyát), de amennyire lehet, le kell csökkentened.
Süteményekkel más a helyzet, mert abból nem eszel meg egyszerre egy egész tányérral. 1-2 kocka sütemény hetente (! nem naponta!) belefér, de a margarinkrémes (pl. Dobos torta) cuccokat teljesen száműzni kell.
Tejtermékekből mit szeretsz a leginkább? Ha a cukros-édes joghurtokat és pudingokat, azt sajnos el kell felejtened. Térj át a kefirre, natúr joghurtra, jobb sajtokra (nem lapka- és ömlesztett sajt), túróból egyél soványat a zsíros helyett. Persze tejtermékből célszerű minél kevesebbet fogyasztani, de kezdetnek ez is megteszi!
És végül: Azért nincs energiád mert sza.rokat eszel. Ezen nincs mit szépíteni. Csak szemléltetésképp: nyáron egyik nap nem volt itthon más, csak kenyér vajkrémmel, hát megettem egy szeletet. Úgy be voltam lassulva utána, mint egy zombi.
Ja látom azóta pontosítottál :)
Vacsorához egyébként tudom ajánlani a zöldségsalátát:
5-6 levél kínai kel
1 reszelt sárgarépa
1 paradicsom kockázva
1 karék piros paprika kockázva
(mehet bele kígyó- v. csemegeuborka is, hagyma)
só
bors
1 ek almaecet
1 ek olívaolaj
Gyümölcsből meg reszelt alma fahéjjal kimondottan nagyon finom (szeletelve is ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!