Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit szoltok a mai adagomhoz?

Mit szoltok a mai adagomhoz?

Figyelt kérdés

Reggeli: sajtos tojasrantotta (olaj nelkul) + pirospaprika

Uzsi: 2 alma ( s meg szunetbe megittam 2 kavet cukor nelkul tejjel )

Ebed: (hat megkivantam es 2evokanal kanal finettit megettem, remelem az nem nagy baj) azon kivul rendes etel amit ettem az paradicsom(2) uborka (1) paprika(fel) kapia(1) csipos (3db) csipos leve es sozott turot raktam bele. Ez zoldsegsalata akart lenni!

Vacsorazni nem szoktam! Szerintetek ez sok?

Mozogtam: 20perc futas, hasizomok!

2013. febr. 12. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
hol a fehérje? a saláta mellé kéne húst is enni
2013. febr. 12. 15:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon sok tejterméket ettél. Ezek nem fehérjeforrások neked, mint embernek, és a fogyást is nehezítik. De ha ezen változtatsz, akkor jó lesz.

És igen, a húsevésen el kéne gondolkodni! Időnként bele kell férjen az étrendbe, fogyás alatt pedig a legkényelmesebb, mert laktat, rengeteg tápanyaggal ellát, közben zsírosodást nem okoz.

2013. febr. 12. 15:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Miert sok a tejtermek? (zoldseg inkabb tobb van mint tej) nem?
2013. febr. 12. 15:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, és boci vagy? :D

Reggeli - sajtos.

Uzsonna - tejes.

Ebéd - túrós.

A tej tele van marhainzulinnal és növekedési hormonokkal (a savanyított tejtermékek is) amik ugyan azt az inzulinszint emelkedést okozzák mint amiért a cukros ételek is a hízást segítik elő. Nem meglepő, a tej szerepe a borjú növekedésének, hízásának segítése. Míg az emberi anyatej egy néhány kilós csöppség tápanyagigényét fedezi, egy pár kilós kis lény növekedéséhez kell, addig a szarvasmarhánál egy jóval nagyobb teremtmény számára kell növekedési faktorokat biztosítani. Mi már nem növekszünk (felnőttek) de még a fiatalok sem szorulnak kívülről bevitt növekedési hormonokra.

Ezen kívül: nem a mi emésztőrendszerünkre van optimalizálva a tehéntej fehérje összetétele, bennünk igen gyakran (észrevétlenül) immunrendszeri problémákat, autoimmun folyamatokat okoz.

Finom kaja, nem tagadom de ez elmondható az összes édességről, tortáról is. Fogyás alatt, vagy egészségmegőrzés céljával nem lehet rendszert csinálni a fogyasztásából.

2013. febr. 12. 15:53
 5/9 anonim ***** válasza:

" Miert sok a tejtermek? (zoldseg inkabb tobb van mint tej) nem? "- Igen-igen, csakhogy a zöldségekre nem szoktunk úgy vonatkoztatni, hogy " sok " :). Sok lehet a csoki, sok lehet a sör, sok lehet a tejszín, de a zöldség soha nem sok.

Mivel látom, hogy nem vagy paleo táplálkozású, sem szénhidrátszegény, hát nem mondhatnám, hogy rossz az étrended. Ha szénhidrátszegény diétán lennél akkor volna több hiba is a menüben, de így csak azt tudom mondani, hogy a maga típusában elég okés étrend, azonkívül, hogy a fehérje kevés, ha mindennap így eszel, de az jó pont, hogy rengeteg zöldség van benne.

2013. febr. 12. 15:59
 6/9 A kérdező kommentje:

A turo ugytudtam nagyon elonyos fogyokura alatt?

(ha mar a tej nem:P)

es a sajtot is ugy tudtam jo..:/

2013. febr. 12. 16:01
 7/9 anonim ***** válasza:
# 6- A sajt jó is.
2013. febr. 12. 16:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Kenyeret nem ettem akkor hogy lehet teli szenhidrattal?

Olyan zoldfulu vagyok meg ebbe:))Istenem neharagudjatok hogy ilyeneket kerdek, de tenyleg nem ertem!

Koszi elore is a valaszt !

2013. febr. 12. 16:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát úgy, hogy a sajtos tojásrántottán kívül és jó szándékkal a túrón kívül is, a többi étel tartalmilag nagyrészt szénhidrát volt. A zöldség és a gyümölcs is szénhidrát, nem csak a kenyér.

Persze nehogy azt hidd, hogy a zöldség és gyümölcs kerülendőek ettől, viszont tény, hogy akár helyettesíted egy részüket valami fehérjével, akár eszel pluszba több fehérjét, de fehérjéből túl kevés az a kizárólag napi 1 étkezésre korlátozott adag.

Ha konkrétan a mai napodat javítanám ki akkor a túró helyett valamilyen húst vagy halat tennék, a tejeskávéd helyett pedig mandulát például ( mert dióféle, egészséges és van benne fehérje is ), aztán a finettiről nem is írok :D...nyilván ahelyett is valami táplálóbbat és tápanyagilag értékesebb nassit kellett volna választanod.

Én is kávé párti vagyok ( nem is gondoltad volna ), de ha már tejjel, akkor a tej legyen minimális és akkor maradhat a napi menüben.

2013. febr. 12. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!