Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a szójatejről?

Mi a véleményetek a szójatejről?

Figyelt kérdés

Light szójatej, 200 dl-ben 56 kcal van.

Mivel reggel szeretek kávézni, plusz ahogy tapasztaltam a fogyásom is segíti, szeretem egy pici tejjel feldobni, de azt hallottam, hogy a tej eléggé hízlal (növekedési hormon miatt). Mi a helyzet a szójatejjel? Az íze is finom szerintem és kevesebb kalória. Vélemény?

2013. febr. 10. 02:26
 1/4 anonim ***** válasza:
37%

Véleményem az, hogy egy pohár tejben van kb annyi kalória, amennyi egy tíz perces gyorsabb sétával eltűnik. Nem ettől fogsz lefogyni...

Ahelyett, hogy darabszámra bámulnád a kalóriát, inkább mozogj egy egészen picivel többet, és máris megvan oldva a dolog.

2013. febr. 10. 08:02
 2/4 anonim ***** válasza:
72%

Igen, a tehéntej valóban problémás, bár ennek érdekes utánaolvasni, amíg csak hallod addig inkább legenda számodra is. Holott, ez tény.

A szója sem megfelelőbb a tejnél, ebben éppen ösztrogénszerű növényi hormonok vannak (ami mondjuk nőknek talán annyira nem gond, talán nekik is az) nem egészen tisztázott. Az biztos hogy tele van lektinekkel, amik nem jók nekünk.

De kókusz, mandula, kesudió, máktej (nem mákony :P ) mind jobbak, még ízre is.

Otthon is elkészíthetők, 2 dl kókusz tejszín, ami úgy 5-6 dl tejnek felel meg 280-300 forint körül van.

2013. febr. 10. 08:46
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
A mandulatej valóban nagyon finom. A szójának eléggé kétes hírneve van. Nem csak a kalóriaérték a fontos, hanem ami mögött van, az is.
2013. febr. 10. 09:19
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, első: a kalória csak mellékesként lett megjegyezve, a kérdés nem erre irányult, nyilván nem fél deci tej kalóriaértékén vagyok fennakadva, hanem az adott táplálék minőségén, arra sem vonatkozott, hogy mennyit mozogjak, tehát máskor, ha tanácsot osztogatsz, a kérdésre válaszolj, köszönöm szépen.
2013. febr. 10. 13:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!