Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » SZerintetek ez így jó? Mennyit...

SZerintetek ez így jó? Mennyit adhatok le vele, és mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés

Jó reggelt !:)

hétfőtől szeretném megváltoztatni az életemet. leszeretnék adni kb 8 kilót... ( ennyi kell az álom súlyhoz :$ )

a következő

a mozgás:

hétfő: futás

kedd : pihenő

szerda: keresztedzés

csütörtök: futás

péntek pihi

szombat : keresztedzés

vasárnap pihi

A diéta: tartanám az 1200 kcal-t.

minden reggel zöld teával kezdeném.

nem enni: fehérlisztes dolgokat,cukrot,sok zsírt. ( teljes kiőrlésű kenyérből is mérsékelten,max reggelire)

tudom enni kell zsírt,ch-t,fehérjét.

3-4 óránként tudok enni suli miatt.

egy ilyen étrend milyen lenne?

R: tk kenyér,vaj,tojás,paradicsom

T: egy alma

E: csirkemell,salátával,v rizzsel ,egy kis leves.

U: puffasztott rizs.

V: Valami könnyű... :D

Szerintetek ez így jó? mikorra tudnám leadni a 8 kiló pluszt? Adhattok tanácsokat is :) elfogadom :)

Köszi aki elolvassa és válaszol:)

további szép napot :)

2013. febr. 2. 09:09
 1/10 Ovo(-semi?)-paleo-nV válasza:
Az 1200 kcal nem túl sok, ha tk-kenyérből és rizsből szeded a nagy részét, és keresztedzel hozzá. Szerintem egy mennyiségben kevésbé korlátozó diéta jobb lenne.
2013. febr. 2. 10:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Dietetikus mondta hogy egyek ennyit.. rengeteget híztam,most fogytam,de vissza jött 2 kiló.. akkor is hiányzott még 5 kiló,most már meg 8 kiló hiányzik hogy álom súlyom legyen:)) nem szeretném ha csak álom maradna :(
2013. febr. 2. 10:52
 3/10 anonim válasza:
Én a lassú tartósdiéta híve vagyok.Heti kb. 1 kg.Napi 1500 kalória heti 3-4 nap edzés,vagy futás.Szerintem az 1200 kalória nagyon kevés!
2013. febr. 2. 11:11
 4/10 Ovo(-semi?)-paleo-nV válasza:
És beleszámolta a mozgást? A keresztedzés + futás azért nem a legkönnyedebb kombó. Amúgy meg ne a súlyt nézd szerintem, hanem a tükröt.
2013. febr. 2. 12:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Sok a szénhidrát. Teljes kiőrlésű kenyér+rizs+puffasztott rizs. Ez így sok szerintem.

Egyébként 8 és 16 hét között sikerül leadnod a felesleget.

Tanácsolnám, hogy egyél több fehérjét, és a puffasztott rizst cseréld le pl magra. Szereted a tökmagot, a kesudiót vagy a diót? Ezekből elrágcsálhatsz egy fél maréknyit a pufi rizs helyett.

Vacsorára én halat szoktam enni, salátával, ez nagyon jó fehérje forrás, veszek 1 kg heck-et vagy alaszkai tőkehalat és abból sütök ki egy kevese vacsorára. Egy kg elég 10-12 napra is.

2013. febr. 2. 13:08
 6/10 A kérdező kommentje:

A tükröt nézem.. nem a kilómmal van a baj...

hanem a hasam és a combom.. RETTENETES!!!!!!! na meg a tokám.. a lábam és a többi rendbe van.. de a többi? ojojj.

lehet hülyén hangzik: Olaszban élek egy köpésre a tengertől,és GYŰLÖLÖM a halat :D engem is jól raktak össze:)

húsokat se eszem meg mindet. már kezdek "rászokni".. :D haladás:)

amúgy 164/64 kg vagyok.

tavaly 75 voltam ( akkor se látszott hogy kövér voltam hanem inkább formásan telt) leadtam 61-re elég hamar,most vissza jött 3 kiló .. hát igen a karácsony :D

olyan 55-56 szeretnék lenni. amig annyi voltam normális voltam és vékony. volt olyan is hogy 45 kiló lettem ( ezelőtt 2 évvel) pedig ettem rendesen.. hát kitudja miért:))

amúgy szeretem a magokat,csak itt dió vagy nagyon ritkán találsz,vagy nincs :D inkább mandula,kesúdió ilyenek vannak:) amúgy a kereszt edzést úgy értettem hogy biciklizés,vagy egy kis torna :D nem valami nagy kombó : )

2013. febr. 2. 18:02
 7/10 anonim ***** válasza:

1. hiba: elhíztál.

2. hiba: szakembernek hiszed a dietetikust, és hiszel neki.

3. hiba: ha pár hónapon belül nem veszed észre a 2. hibádat.

Normális esetben.. elkezdenél NORMÁLISAN enni, sok zöldséget, húsokat, gyümölcsöket.. elfelejted a kalóriaszámolgatást, de a pufirizst, tk kenyeret, lisztes-cukros kajákat szintén. Nagy gáz, ha inkább sok keményítőt eszel, de a sok zsírt kikiáltod problémának. Egyszer már ugyan ilyen elvek mentén sikerült elhízni..

Ha csak 1200 kcal-t (nagyon kevés!) ehetsz hogy ne hízz, vagy fogyj, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy nagyon nagyon rossz minőségű ételeket eszel, ezért kell ennyire kontrollálni. És valóban, nem jó ételeket írtál, de ezt hogyan lehetne megértetni veled, amikor dietetikussal tárgyalsz?

Ajánljunk szakirodalmat a gabonák, a keményítő káros hatásairól? Miért okoz elhízást?

2013. febr. 2. 19:40
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi harcmuves:))

nem lustaságból híztam el..

leírom csak hogy világosabban lásson mindenki:)

3 éves korom-ban jött be a mozgás az életemben.

azóta táncolok,8 éve úszok,röplabdázok,és Wing-tsun edzésekre járok ( jártam,wt-kemény volt nem bírtam már)

Mindennap jártam edzésekre..

tánc heti 2x 2 órás tánc.

röplabda: heti 3x 2,5 órás röplabda ( abból 1 óra hossza erős "bemelegítés'..)

úszás heti 1x másfél óra...

azt hiszem ez elég sok mozgás nem?:)

sosem ettem szemetet.. ( na jó a gyorséttermi kaja meg ilyenek voltak,de mivel mozogtam rengeteget meg sem látszott rajtam..)

aztán jött 2 évvel ezelőtt egy pajzsmirigy betegségem... gyógyszert szedtem rá,meghíztam.. 45 kg voltam,és fél év,1 év alatt feljött 30(!!!) kg.... hiába mozogtam még többet,és nem ettem szennyet,rengeteg zöldség,gyümölcs,hús,fehérje,nem tudtam leadni!!

tavaly januártól-juniusig sikerült leadnom 15 kg-ot. ( abba hagyhattam a gyógyszert végre..) 60 kg voltam,tartottam a súlyomat.. most feljött 4 kg.. 64 vagyok jelenleg,szeretnék megint 57-58 kg lenni..

rátesz az is hogy cukorbeteg vagyok 8 éve.. A dietetikus annyit mondott,egyek 1000-1200 kcal-t.. mindenki azt hiszi ha valaki hízik hogy az ő hibája.. beteg lettem,feljött rám a súly,AKÁRHOGY IS MOZOGTAM!! enni nem volt időm szinte.. suli-aztán haza rohanás,aztán vissza edzésekre stb.. nem kell letámadni az embert,mert hogy lusta meg szennyeket eszik,valaki lusta,én sosem voltam az.. ... na mind1..

próbálom még leadni.. nyárig hátha sikerül.. :))

2013. febr. 3. 10:01
 9/10 Ovo(-semi?)-paleo-nV válasza:
Azért igaza van HM-nek, meg kéne próbálnod a paleót. Aztán vagy igen, vagy nem.
2013. febr. 3. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Az a vicces... hogy minél többet fórumozok, minél több emberrel beszélek..

Meglepődnél ha azt mondanám, hogy (majdnem) MINDEN elhízott ember hormonális problémákat, anyagcserezavarokat szedett össze, és igazából nem az ő hibájuk, hanem azé a táplálkozásé amit folytatunk?

A végtelenségig szélsőséges mennyiségű szénhidrát fogyasztás (amit nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy már kis mennyiségben is felesleges) az egyre nagyobb gluténtartalmú ételek (mert a gabonákat is efelé nemesítik, az élelmiszeripar is előszeretettel használ ilyet adaléknak..) a tejfogyasztásról nem is beszélve, a cukrozásról nem is beszélve...

Ráadásul olyan trendek élnek és örvendenek óriási támogató bázisnak, hogy a rozskenyér jó, hogy a teljes őrlésű gabona az jó...

Leírom, ezek közül egyik sem jó. Ételről megszoktuk hogy nem beszélünk szemétként, én beszélek. Amíg többen betegek bizonyos ételek miatt mint amennyien éhen halnak az országban a hiányuk miatt, addig felelőssé lehet tenni őket, és meg lehet nevezni őket.

Te úgy gondolod, hogy jókat ettél, de ezt a következtetést valószínűleg a trendekből vonod le.. mi van jó ételnek kikiáltva.

Az állapotodat a gluténfogyasztás, sok szénhidrát/tejtermék fogyasztás teljes mértékben magyarázná, mint ahogy hozzád hasonló emberek ezreinél. És egy gyógymód van náluk, sosem az amit a kedves dietetikusok ajánlanak. De félelmetes, hogy azon túl hogy koplalj 1200 kilokalóriával, mást nem mondtak az evésről... tehát ez így még dietetikus szemmel is kevés.. és csodálkoznak ha nem kapnak megbecsülést.. Mert nincs mire.

Azért vonz sokakat a paleo táplálkozás, mert fantasztikusan racionális elvei vannak. A beteg emberek problémái félelmetesen gyorsan, hetek-hónapok alatt javulnak, majd rendeződnek. Ez egy gyógytáplálkozás, amit terápiás jelleggel is lehet használni, használnak is. Hosszú távra is lehet tervezni vele, mert sokkal megfelelőbb mint a nálunk fellelhető táplálkozási irányzatok. Na most én nem a paleót népszerűsítem, minek is tenném? Egyszerűen az embereknek szükségük van rá, őrültség lenne nem megadni pár hét esélyt a gyógyszermentes gyógyulásra. Pajzsmirigy betegségek teljesen 6 hónapon belül szűnnek meg tapasztalatok alapján, de valóban teljes gluténmentesség mellett. Az a baj ezzel az anyaggal, hogy az immunrendszerünket aktiválja, ezért minimális mennyiség is kiváltja a problémákat. Ellenben megéri játszani egy gluténelhagyást, illetve néhány egyéb dologra figyelést, mert tényleg komoly pozitív eredmények vannak. Cukroddal mi a helyzet, gyógyszer, valami? Mert iznulinosoknak mindig viccesebb a táplálkozás-gyógyszer összehangolása a gyógyszer elhagyásig.

2013. febr. 3. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!