Miért nem indul meg a fogyás, mit csinálok rosszul?
Már január 8òta próbálok nagyon oda figyelni az étkezésemre.
Reggel ezeket eszem (felváltva):
- zsömle,
- teljes kiörlésü vagy sokmagvas kenyér felvágottal,
- tea vagy kàvé(most a kávèt hanyagolom) cukor helyett édesítõvel,
-müzli tejjel (alacsony zsírtartalmu tej)
tizórai:
-gyumölcs: alma, kivi, banán, narancs, mandarin.
Ebéd:
- sok saláta
- csirke v pulyka hús (külömféle módon elkészitve)
- grillezett sajt (asszem camambert, nem vagyok benne biztos)
- tojás
uzsonna:
- általában az ebédem ketté osztom, ugyhogy a másik felêt eszem, ez egyben a vacsim is.
6 után nem eszek! Max tea, sok víz.
Már egy hete minden nap 30-40 percet tornázok, és miest kitavaszodik el indulok futni is.
Mit csinálok rosszul...
Kb 5-6kg kell leadnom.
Nagyjából jó ez, a következőket változtatnám:
Nem írod, reggelire mennyi péksüteményt eszel, de egynél nem ennék többet, akkor sem, ha teljes kiőrlésű. Vajat, margarint szintén hanyagolnám, felvágottnak csak zsírszegény sonkát. Tejből 2 dl-nél nem fogyasztanék többet, ha alacsony zsírtartalmú, akkor sem. Az ebédből a sajtot szintén elhagynám, a nagyon magas zsírtartalma miatt, és tojást is csak ritkán ennék. A napi mozgás időtartamát felemelném min. 50, inkább 60 percre. A többi jónak tűnik.
Tudod hogy nem kéne tejet/gabonát enned, mégis eszed?
Azt csinálod rosszul, hogy egy hónapot nem adsz a testednek, hogy kitisztuljon ezektől. Alacsony zsírtartalmú a tej.. fantasztikus. A zsírral együtt a növekedésihormonokat is kiszedik belőle? Itt a gond, hogy fogyni akarunk de tejet és lisztet eszünk (a müzli is liszt, csak nincs ledarálva, arra ott a rágás). Legalább a fogyás alatt lehetne kímélni magad ezektől.
Ha a hormonrendszereddel nem stimmel valami, az a 2-3 naponta fogyasztott (ez esetben a müzli, gabonák a glutén miatt, nem is a tej) gondot okozhatnak.
A grillezett sajttal együtt sem gyakoribb a tejtermék fogyasztásod?
Újra kellene írnod, hogy akkor most miket eszel. Mert olvastam, hogy újév óta a reggeli zsömlével is vigyázol, akkor összességében milyen gyakran eszel gabonát?
Ez azért fontos, mert bizonyos anyagok miután bekerültek a szervezetünkbe, napokon át vagy még tovább immunrendszeri működést váltanak ki, ha ez okoz problémát (a mi étrendünk alapján ez gyakori!) akkor heti néhány kenyér/zsömle étkezés, müzli gondot fog okozni.
Én ezért ajánlok egy hónapig némi szigort, nem szoktak panaszkodni (ahogyan az orvosok hasonló ajánlásai is eredményesek szoktak lenni).
Én salátát, retket és rukkolát ettem kolbásszal.
De bármilyen párolt zöldség szintén jó (én nyersen ettem az egyszerűség kedvéért).
A kenyér, szendvics igazából megszokás, ugyan úgy lehet zöldséget is enni, közéjük rakni a szendvicsbe szánt húst vagy akármit, és megenni. Vagy (bár ezt csak a teljesség kedvéért írom nem pedig ajánlásként) gluténmentes kenyeret eszel. Kenyeret.. szóval valami puffasztott rizst. Én a zöldségeket ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!