Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Próbálnék lefogyni, diétázni,...

Próbálnék lefogyni, diétázni, egészségesen étkezni. De nem sikerül. Mit kéne tennem? (lent)

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok 176 cm és 85 kiló. A nagy melleim miatt nehezen sportolok ezért szinte csak tesi órákon mozgok. Mivel magas vagyok ezért nem látszom 85 kg-nak (mondták). Próbáltam diétázni.. sikerült 4-5 kg-ot leadnom, de novemberbe meghalt az anyukám és visszahíztam. Mindig eldöntöm hogy Diétázom, de mindig éhes leszek. Most csinálom az "este 6 után nem eszem" diétát de olyan 11 ora körül mefint éhes leszek, szóval eszek egy zsömlét (tudom, nem szabad). Hogy tudnám rávenni magam hogy ellenáljak, megcsináljam a diétát? És milyen diéta alkalmas?

Válastokat előre is köszi.:)

2013. jan. 24. 00:39
1 2
 1/11 Mirk ***** válasza:

Azonnal abbahagyhatod az "este 6 után nem eszek" hülyeséget.

Kalóriát kell számolni, és mozogni kell, ennyi.

2013. jan. 24. 00:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne egyél keveset, mozogj többet. Ha a melled zavar, akkor először is vegyél jobb melltartót, másodszor olyan mozgást válassz, ami nem rázza őket. Ilyen a gyaloglás, biciklizés, korcsolyázás, nordic walking, úszás... járj utána, biztosan találsz megfelelő sportot.
2013. jan. 24. 00:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem is olyan nehéz.

Felkelsz és zsömlét eszel? Miért nem zöldséget (télen is van olcsó) és husit? Vagy gyümölcsöt?

Zsömle, tej, cukor, ezek nagyon felejtősek. De nem baj, az ember zöldség-húsevő. A kenyér, krumpli csak rossz szokások. Főzzetek zöldségeket, lakjatok jól húsokkal, zsírokkal, ezek a mi táplálékaink!

És óriási különbség van a "megfelelő üzemanyag" és a "kényszer üzemanyag" hatásai között. Ez kalóriákkal kifejezhetetlen különbség :)

2013. jan. 24. 00:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Sajnálom ami veled történt!

Nem lehet egyszerű!

Én 20 éves vagyok, 77-78 kg, de egy éve 88 voltam. Legalább 3 diétát csináltam, (90 naposat, egy hétig, a level diétának is párszor neki futottam, 77 lettem októberben. Az ünnepek miatt 82-re hiztam, azóta nem követek semmilyen diétát, egészségesen táplálkozom, teljeskiörlésű kenyeret eszem, sajtokat, sajtkrémet, kétszersültet, gyümölcs-zöldségeket.

Én sem eszem 6 után, de sokszor már 10kor ágyban vagyok, ezért nem leszek éhes.

Pl tegnap megéheztem, egy pici halászlevet ettem (fél csészényit, csak a levét, magában)

de általában gyümölcsöt vagy zöldséget eszem.

Érzem, hogy szűkül a gyomrom.

Ma ebédre is csak egy tál halászlevet ettem, és egy kis házi almaszószt, de azt sem birtam befejezni, ezért azt ettem uzsira is. Vacsira kétszersültet ettem, mozzarella sattal.

Még nem volt időm edzeni, fősulira járok, és mellette fizikai munkát végzek.

Abból tudom, hogy nem drasztikus, mivel lassan fogyok.

Hetente kb 1 kiló ment eddig le.

Egyél rendesen, csak kis adagokat. Ha egy teli tányérral szedsz, csak a felét edd meg, egyél lassan, és igyál folyadékot, lehetőleg gyógyteákat, vagy vizet.

Hamar eltelsz tőle egy idő után. Étkezz 5ször, reggeli, tizórai, ebéd, uzsi, vacsi. Reggelire egyél többet, vacsira kevesebbet.

Ha éjjel megéhezel, igyál meg egy nagy pohár teát, vagy vizet, hagyd el a cukrot!

Vagy rágcsálj el egy répát.

Sokat kell inni, 1 az tisztit, 2 hamarabb eltelsz!

Kitartást, ne add fel!

Otthon csinálj valamit, mozogj, vagy iratkozz be táncra, nekem egyszer az vált be, kb 3 hónap alatt fogytam 5 kilót, és csak a vacsorámra figyeltem oda!

2013. jan. 24. 01:01
 5/11 anonim ***** válasza:

a mell rögzítése sport közben-

1 sima melltartó és rá 2db sport melltartó.

a fitneszes csajok is így csinálják.

2013. jan. 24. 01:12
 6/11 anonim ***** válasza:

kaloriaszamolas dietat csinalj, az alkalmas. a test is "uzemanyaggal" megy. ha kevesebbet viszel be mint amennyit elhasznalsz, akkor muszaj leszel fogyni. 1200-1500kcal/nap. 1200 ala NEM SZABAD menni. a dieta olykor ehseggel jar amugy. sajnos lehet hogy meg tul fiatal vagy ahhoz hogy eleg onfegyelmed legyen. viszont ez a javadra is valhat, hiszen ha elkezdesz kevesebbet meg egeszsegesen enni akkor le fognak olvadni rolad a kilok, csak lassabban.

reszvetem az anyukad miatt.

2013. jan. 24. 05:56
 7/11 poiu ***** válasza:
Hát, ha nem tudod megállni az evést, akkor a kalóriaszámlálás nem neked való. Zöldség + hús, semmi keményítő. Próbáld meg.
2013. jan. 24. 08:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is csak azt tudom mondani, mint az előttem lévők. Hús, zöldség, gyümölcs. Semmi kenyér, sütemény, tészta, csipsz, csoki, szénsavas cukros üdítő (kóla) (Csak néha, mondjuk heti egyszer egy szelet süti vagy két kocka a táblacsokiból) Nagyon oda kell figyelni ezekre! Az egészséges életmódhoz pedig nem csak a helyes táplálkozásra van szükség hanem a mozgásra is. Vegyél sportmelltartót, azok elég jól tartanak, plusz rá egy feszülősebb pólót, és legfelül legyen egy bő póló ha nem akarod hogy lássák a formáidat.

Ha majd fogyni kezdesz, akkor a melleid is kisebbek lesznek.

Igazából nagyon nagy elszántságra, akaraterőre van szükség! AKARAT! AKARAT! AKARAT! Nagyon keményen kell akarnod. Tudom hogy nehéz, de ha igazán akarod akkor le tudsz fogyni. Sokan azért nem fogynak le, mert bár az akarat meg van, de nincs mögötte elszántság, elköteleződés, nincs elegendő harag. Haragudnod kell magadra, amiért így bánsz a testeddel és egyszer és mindenkorra NEMET mondani! Amint eljön nálad ez a pont, akkor elkezdődik valami. Másképp nem lehet. Azzal hogy nézed magad a tükörbe és sopánkodsz, és a kifogásokat keresed hogy ezért meg azért nem működött a diéta, a mellem túl nagy, nem tudok tőle mozogni, stb. Legyél kemény, elszánt és kitartó! Még akkor is ha fáradt vagy! Még akkor is ha éhes vagy!

Én is lemegyek heti 3-4 szer az edzőterembe, pedig én is fáradt vagyok meló után, de muszáj! Ha jól akarod kinézni, akkor meg kell tennem. És utána olyan jó érzés, hogy "igen, ma is tettem magamért"

Hajrá! És kívánom hogy NEMET tudj mondani.

2013. jan. 24. 08:50
 9/11 Mirk ***** válasza:

Ha nem tudod megállni az evést, sportolj. Egyébként meg mindenkinek sportolni kéne nem diétázni.

Minél több kalóriát égetsz el annál többet ehetsz. Persze itt is kell számolni, mert az nem megy, hogy lépcsőzöl 6 emeletet aztán megeszel egy doboz fánkot, mondván, hogy "már úgy is sportoltam".

2013. jan. 24. 10:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Én kalóriaszámolással fogyok a kaloribazis.hu oldal segítségével.

Én is egész nap ennék, de csipsz helyett répát vagy retket eszek stb...

82 kilóról indultam januárban. most 73-74 kiló körül vagyok!

Sok sikert a fogyókúrához!

2013. febr. 28. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!