Hogy hogyan lehet hosszan egészségesen diétázni (folyt lent)?
Mindennek van alternatívája, de ha valamiben kedvezőbbet akarsz, akkor az más valamiben hátrányosabb lesz. Ez ilyen. Ha olcsóbb, akkor valószínűleg vagy nem olyan finom, vagy többet kell pepecselni vele (például csirkemellfilé helyett csirkemell vagy egész csirke), vagy tovább tart elkészíteni, vagy bármi. Szóval olyan nincs, hogy ugyanazt "tudja" de olcsóbb, mert akkor ki venné a drágábbat? Tehát ha nincs pénz mellfilére, akkor keresd más részét, amit meg tudsz fizetni és tudj rá, hogy az olyan, amilyen! Ráadásul ott már változhat a zsír-, fehérjetartalom is, de ha számolsz vele, akkor nem jelenthet gondot.
A kenyeret, mivel a legsilányabb is pofátlanul drága, a legjobb, ha elhagyod teljesen és mondjuk barna rizzsel helyettesíted. Lehet, hogy 1 kg rizs 500 FT, de az megfőzve mindjárt 1-1,5 kg lesz és tápanyagtartalomban sem ugyanaz, mint a kenyér. Ennek ugyanis van olyan, a kenyérnek nincs (az üres kalória nem tápanyag).
Még a sertéshús is jobb, mint a felvágottak például. Sokan azt hiszik, hogy a felvágottak olcsók. Ha megfigyeled a kilós árát, akkor láthatod, hogy a legolcsóbb is 1600-2000 FT/kg körül mozog és az még a csirkemellfilé árát is lekörözi, ráadásul húst csak nyomokban tartalmaz, mert tele van szójafehérjével, ízfokozókkal, tartósítószerrel és a többi. Minél olcsóbb, annál jellemzőbb a szemét összetevőlista. Én azt mondom mindig a legtisztább forrást keresd. Ott nincs pardon. A csirkemell az csirkemell, a csirkecomb az csirkecomb, a sertéskaraj az pedig sertéskaraj. Nem szójafehérje, tartósító és társaik. Az állati húsokkal csak akkor lesz gondod, ha nem gondoskodsz megfelelő esszenciális zsírsavbevitelről. Egészítsd ki az étrendet lenmagolajjal, tökmagolajjal vagy hasonlóval. Drágának tűnhet, de azért, amit kapsz, egyáltalán nem az.
A zöldségeknél, gyümölcsöknél nincs túl sok opciód, azt kell venni, ami van és amennyiért be tudod szerezni. A zöld zöldségeket részesítsd előnyben, de mindet fogyaszthatod. A gyümölcsökből pedig a kevésbé édesek, sőt kesernyések a jók. Minél édesebb, annál cukrosabb. Vajon miért? :) Szóval érted. A banán is jó, de csak a teljesen zöld, mert akkor még nem érett be teljesen és nem tartalmaz annyi cukrot. Ami már teljesen sárga, sőt barnul, az már legalább 25% cukortartalommal bír, ami rengeteg szerintem.
Vásárolj okosan és akkor a szemét kaják árából normálisan is tudsz élni. Ne a mennyiségre, hanem a minőségre menj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!