Koplaltam, fogytam, nem jött vissza! Miért? Bővebben lent
Kb 3 éve volt 5 hét diéta... inkább koplalas, ami ebből állt:
Napi 1x étkezés, reggeli, 2 szelet rozskenyer vagy egy zsömle, feltet varailva ( sok zöldség!), napi 1 bogre tea.... Továbbá mindennap napi 45 percet tornaztam illetve a rezgohasgepet használtam. 14 kg ment le. Álomtestsúlyt értem el, nem jött vissza egészen mostanáig valamiért az elmúlt 2 hónapban elkezdtem hízni.... Meg akarom ismételni a módszert.... De valaki tudna abban segíteni hogy az előző miért nem jött vissza? Miért nem alakult ki jojo effektus??
Mert az emberi test működése bonyolult, és mindenki más kicsit. Attól, hogy nem ajánlott úgy tenni mint Te, még nem 100%-ban igaz ez a jojó effektus.
Szerencséd volt, ez azért kár mert így nem tanulsz a saját hibádból sem, és tovább fogod kísérteni a szerencséd.. ami nem tud örökké kitartani.
Az utóbbi 2 hónapban visszajött ~14 kg? Lehet most múlt el a szerencséd.
Biztos nem lenne mégis jó az a hús + zöldség ?
Ha tudod hogy veszélyes akkor nekem nincs mit írnom.
Beszélhetünk akár a politikáról, vagy valami csajos témáról (amiben nem biztos hogy túl jó lennék :D ).
Vagy, bár edzésről nem is írtam semmiről, csak evésről (a hús és zöldség tippet), de ha már említed..
3 perc futásnak van értelme. 20 másodperc sprint (akár kutyával) 1 perc pihenő, 3x (ez egy perc sprint), heti 3x (ez 3 perc intenzív futás) már jó hatásokkal bír. De komolyan, nem én hoztam szóba, te voltál :D
Amikor az álomtestsúlyt elérted, akkor az alakoddal is meg voltál elégedve? Az ilyen fogyások sokszor laza, löttyedt kötőszövetet hagynak maguk után.
Próbáld a koplaló kúrádat átalakítani úgy, hogy sok zöldség (ezt felkiáltójellel írtad, maradjon is így, mert így már nem koplalás) legyen meg ne egy, hanem 3 étkezés alkalmával is. Ha kívánsz, nyugodtan fogyassz húsokat. A zöldséget lehet zsírban párolni: tartalmasabb, finomabb, emészthetőbb, laktatóbb ÉS (meglepetés): nem is hizlaló.
Viszont 2 szelet rozskenyér, az desszert, az nem kell :)
Hát, mi mint a témával túl sokat is foglalkozó emberek, olyannal még hogy helyi fogyás csak a hirdetésekben találkoztunk, de ahogy jónak látod :)
Nem volt olyan szörnyű amit csináltál, az ember hosszú időn át (lásd ősember) napi 1 alkalommal evett ha éppen úgy alakult, és annyira jók a zöldségek, hogy néhány vegetáriánus nem győzi erőltetni, hogy nem is kell húst ennünk. Ebben annyi igazság van, hogy ha elég zöldséget tudunk enni, akkor lényegében nem is koplalunk. Ha jóllakunk zöldséggel, akkor már nagy baj nem lehet. Persze jó a zöldségeket párolni, csípősen enni, naponta többször is enni, legalább alkalmanként jó húst is enni, a zöldségeket mint írtam zsírral fogyasztani (legalább amennyi a pároláshoz kell). De nem lesz rossz amit csinálsz, főleg ha lesz kedved kipróbálni amit Poiu vagy én írunk.
Ez a mikor-evés utolsó szempont.. Persze, igazodna a bioritmusunkhoz a reggeli, ebéd, kevés vacsora. Te másképp élsz, ez van, de nem ezen fog múlni.
Futás helyett végezz más mozgást. Erősíts otthon, tornavideókra, járj el Pilates, Callanetics, harcművészet edzésekre.. és meg van oldva az edzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!