Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alig eszem valamit, azért...

Alig eszem valamit, azért hogy fogyjak! Van valami véleményetek, hogy mégis mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem helyes sem egészséges az amit csinálok.

Egy napom abból áll, hogy eszem egy paprikát és paradicsomot, később narancsot, majd este 6 óra előtt egy almát.Rendszeresen mindennap tornázom 1 órát. Az anyagcserém mielőtt fogyókúráztam volna akkor sem volt jó, sőt elég rossz. Már volt hogy ilyen dologba belevágtam akkor 10 kg-ot leadtam,( utána nem foglalkoztam vele hogy mit eszem, nem is tornáztam ezért 1 év alatt visszament) de most félek nem fog sikerülni. Mindenképp szeretném hogy májusra ismét 40 kg legyek. Nem gondolom azt, hogy kővér vagyok 155cm és 50kg, de nem bírom elviselni magamon a felesleget. Valaki tud olyan módszert ami által letudok fogyni? Valami étrend esetleg?

2013. jan. 17. 11:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mindegyikre vagy melyik ami beválhat?
2013. jan. 17. 13:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Amit írtak (írtunk) az mind bevált. Az 1. válaszoló írta, hogy neki (sőt a párjának is) bevált az, hogy csak a nap adott szakaszában esznek.

Amit a többiek írtak, az is bevált nekik, ezért ajánlják.

Én ezután már csak egy csésze finom kávét kérek, ugye meg van oldva minden. :)

De én csúnya és kötözködő vagyok, okkal nem szeretnem sokan.. Mi van, ha megkérdezem azt, hogy nem lehet-e, hogy a leírt válaszok nagy része csak néhány embernek jön be, néhány embertípusnak (mondjuk a nehezebben hízóknak) vagy csak a fiatal, jó emésztésű és gyors anyagcseréjű embereknek? Vagy csak az egészséges embereknek..?

Mert az egészség, a gyors anyagcsere, a fiatalság elmúlik, pikk-pakk jönnek ide az oldalra a kérdések, hogy 22 éves lány, eddig semmi súlyproblémája nem volt, fél éve meg elkezdett hízni és nem tud mit csinálni, mit tegyen?

Úgy kéne enni, ahogyan a testünk megköveteli és ahogy gyakorlatilag minden embernek valóban jó, ahogy minden ember valóban le tud fogyni.

Lehet 'módszereket' keresni, évek alatt hallottam én is rengetegről, mindegyik sikeres volt, valakinek - és persze eltérő hogy ki mit tart sikernek - de nagyon kevés dolog volt, aki mindenkinek jó lett volna. Mert amikor én is elhittem, hogy ha adott mennyiségnél kevesebbet eszik az ember, akkor fogyni fog jöttek minden rossz szándék nélkül az olyan emberek, akik kipróbálták és írták, hogy nem sajnos ilyen-olyan betegségük van, pajzsmirigy problémájuk vagy inzulin rezisztenciájuk, és hiába esznek kevesebbet, kevesebbet, már odáig jutnak hogy alig esznek, de nem fogynak semmit. Mert a fogyás a hormonrendszer működésén múlik, ezért kell olyan ételeket enni, amik nem okoznak betegséget, problémát a hormonális szabályozásunkban. Amik nem terhelik túl a hasnyálmirigyünket, amik nem okoznak autoimmun gyulladást a pajzsmirigyben, mert ha ezek már jelen vannak, utána következik a gyógyszeres út, hormon pótlás.. és innen már nehéz visszatalálni az egészséghez.

Tehát ezért van a fogyás és az egészség szoros összefüggésben, a "fogyókúra" téma tartozhatna az egészség témához, ahelyett hogy fő téma és különböző altémái vannak (módszerek).

Egy nagy téma az egészség, aminek egy igen meghatározó része a táplálkozás, mégpedig első sorban ezen múlik a hízás-fogyás kérdése is.

2013. jan. 17. 14:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Utolsó! basszus én bírom a stílusodat! Komolyan :)

Üdv: Első.

2013. jan. 17. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!