Ha nincs pénzem ételre normális minőségben, akkor a mennyiségre hogy figyeljek, hogy mégis fogyjak?
Akkor marad a kőkemény matematika. Számolj ki mindent! Kcal tartalomra figyelj, és amennyire az anyagi lehetőségeid engedik, növeld a fehérjét, csökkentsd a szénhidrátot.
Gondolom otthon főzni szoktál. Mérj le minden alapanyagot, ami belekerül az ételbe, számold ki a teljes mennyiség kcal tartalmát, majd ha kiveszel egy adagot mérd le, és számold ki. Amúgy nem olyan drága ám egészségesen táplálkozni, csak alaposan át kell gondolni mire költesz, és mire nem.
Erzsébet, mihez képest számoltad ki ezeket? 1200 alá nem megyünk soha, nem is szabad.
Nem tudjuk a kérdező adatait. Nekem pl 1600 fölött van az alapanyagcserém, azaz ennyit fogyasztok akkor, ha egyhelyben fekszem, és csak a létfontosságú szerveim működnek.
Én 2000 kcallal simán fogyok heti fél kilót. Úgyhogy szerintem nem kéne pontos adatok nélkül kcal számot javasolni senkinek.
Véletlenül sem szorítsd le 1000-re. 1200 alá sose menj, de az is lehet, hogy a magasságodnak és a fizikai igénybe vételednek köszönhetően ettől is jóval több energiára szükséged van, sok helyen kiszámolhatod.
Az első okosakat írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!