Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szakemberek! Hány órát kell...

Szakemberek! Hány órát kell sétálnom egy nap ahhoz, hogy bármit megehessek és mégis fogyjak?

Figyelt kérdés
2012. szept. 5. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
40-et.
2012. szept. 5. 11:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokat, mivel egy óra sétával elégetsz kb. 200-300kcal-t, de ez intenzitástól, nemtől és testtömegtől is függ, de bekajálni ezt kb pár perc. Szóval nem lehet ezt így megválaszolni.:)
2012. szept. 5. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a hozzállással...na de. Szakember ugyan nem vagyok, de rohadt egyszerű ám.

Fogyás = kalóriadeficit. Két dologra lesz szükséged, ha ezt te tényleg komolyan kérdezed, bár remélem csak vicc, de most nem vettem a lapot és komolyan veszem.

1. Számold össze a napi kajád, hogy hány kcal.

2. [link]

Egy egyszerű példa. A poén kedvéért, tegyük fel, hogy átlagosnál kicsit ducibb vagy, mondjuk 80kg. Szereted a magyaros, jóóó kalóriadús kajákat, mondjuk napi 3000kcal-t viszel be. Az hogy "létezel" mondjuk 2000kcal-t igényelne. Ha fogyni akarsz, akkor le kell menned kb 1500-ra, tehát 3000-1500=1500kcal. Ennyit kell elégetned. Lassú sétával 1 perc alatt egy 80kg-os ember 3,3kcal-t éget el (a fenti linken számoltam ki), tehát neked durván napi 450 percet, vagy 7 óra 30 percet kellene sétálnod. Ha közepes tempóban mész akkor "csak" 5 és fél órát, ha meg emelkedőnek felfelé (mondjuk egy hegytetőn laksz), akkor csak kicsivel többet, mint 3 óra.

Ugye nem volt komoly a kérdésed? :DDD Inkább étrendet változtass!!

2012. szept. 5. 11:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én több mint 1 éve minden nap naponta 6 órát gyalogolok. Ugye 1 óra gyaloglás(az intenzív,mert sietek) a munkahelyre, és ott 5 óra gyaloglás fel- le a lépcsőn, minden felé (csak akkor ülök le ha pisilnem kell) a munkám révén. Az 1 év alatt úgy hogy nem zabálok, bár mindent eszek olyan 6 kilót fogytam. Ha fogyókúráznék szerintem jobban járnék. Szóval ha bármit akarsz enni, és csak gyalogolni akkor sokat kell gyalogolnod, jó sokáig, hogy eredményes fogyás is legyen belőle.
2012. szept. 5. 11:43
 5/9 anonim válasza:
83%

:) nekem amúgy sokkal jobban tetszik ez a hozzáállás, mint az, ha valaki inkább koplal, de nem mozog

gondolom, h az eredmény érdekében azért tenni kell, ezt is, azt is, de én se vagyok ebben szakember

ha van időd kivitelezni, h napi órákat gyalogolj hobbiból, akkor irigyellek...:)

de ha nem vagy hozzászokva, akkor fárasztó lesz az elején :)

2012. szept. 5. 12:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Koplalni nem is kell, normális szálkásító diéta legyen+ mozgás. A diéta nem egyenlő a koplalással.
2012. szept. 5. 13:12
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Akkor majd odafigyelek az étkezésemre, de én hogy még egyszer fogyókúrázzak, na olyan már nem lesz.

Szép estét mindenkinek!

2012. szept. 5. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Ahogy Montez mondta, a fogyókúra nem egyenlő a koplalással. Egyél sok húst, halakat, sovány felvágottat, zöldségeket, tejtermékeket módjával, napi 1-1 gyümölcsöt. Amit felejts el egy kis időre, az krumpli, rizs, tészták, péksütik. Ha elérted a kívánt súlyt, akkor újra ehetsz ilyesmit, csak mértékkel és a fehér rizst cseréld le barnára, a sima tésztát durum tésztára, a kenyér pedig teljes kiőrlésű legyen. Lehet egészségesen is jókat enni. :)
2012. szept. 5. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, az a gond, hogy a diéta szónál egyből koplalásra, éhezésre gondolnak az emberek, holott csak azt jelenti, hogy speciális étrend. acm jól írta.
2012. szept. 5. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!