40 kg fölöslegtől megszabadulni lassan, de biztosan. De hogyan?
160 cm és 95 kg vagyok (23 éves lány).
Még soha életemben nem sportoltam semmit, de évek óta bújom a különböző diétákról, edzésekről, életmódokról szóló cikket. Mégsem tudom, hogy én hogyan kezdhetném el ezt a "változást" : új életmódot, egészséges diétával és megfelelő mozgással.
Jelenleg futni, de még kocogni sem bírok, arra gondoltam, hogy elkezdek tempósan sétálni, 1-1,5 órát 4-5x egy héten.
Nem tudom, hogy ez jó lenne-e kezdetnek, és hogy mennyi idő után váltsak egy magasabb szintre.
Nagyon érdekelne az olyan emberek véleménye és tapasztalata, akik szintén ilyen nagy súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni, illetve már megszabadultak.
Szerintem azt is megkellene nézned hogy mitől hízhattál így el.
Pl én a hatalmas esti kajáktól híztam meg. Mivel erről lemondtam ez már nagyon sokat használt. Nyilván a jó étrendet és a mozgást nem lehet kihagyni de ezt már előttem leírták.
Szóval vizsgáld meg az étkezésed, hol estél át a ló túloldalára. Mindig sokat eszel vagy csak este, vagy sok kenyeret fogyasztasz? Sok minden lehet. Ezeket a hibákat kell a kikerülni.
Köszönöm szépen a sok választ és ötleteket!
A mozgásszegény életmódtól illetve a rendszertelen étkezéstől (délelőtt semmi, du-este viszont nagy adagok) híztam meg.
Az étkezésen fokozatosan javítok már elég rég óta. Cukrot már nem teszek teába, limonádéba, cukros üdítőket eddig sem ittam, és ezentúl sem fogok.
Az étel az már kicsit más tészta, mert a családom a megszokott zsíros és nem annyira egészséges ételeket eszi, így ezen kell még sokat változtatnom.
És persze a mozgás..
Kivizsgáláson voltam, cukorbetegséggel veszélyeztetve vagyok. A családban is többen voltak cukrosok és elhízottak is, akik fiatalon távoztak el, és én nem akarok ugyanilyen sorsot. Motivációm megvan, már csak a kitartás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!