Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 40 kg fölöslegtől megszabaduln...

40 kg fölöslegtől megszabadulni lassan, de biztosan. De hogyan?

Figyelt kérdés

160 cm és 95 kg vagyok (23 éves lány).

Még soha életemben nem sportoltam semmit, de évek óta bújom a különböző diétákról, edzésekről, életmódokról szóló cikket. Mégsem tudom, hogy én hogyan kezdhetném el ezt a "változást" : új életmódot, egészséges diétával és megfelelő mozgással.

Jelenleg futni, de még kocogni sem bírok, arra gondoltam, hogy elkezdek tempósan sétálni, 1-1,5 órát 4-5x egy héten.

Nem tudom, hogy ez jó lenne-e kezdetnek, és hogy mennyi idő után váltsak egy magasabb szintre.

Nagyon érdekelne az olyan emberek véleménye és tapasztalata, akik szintén ilyen nagy súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni, illetve már megszabadultak.

2013. jan. 10. 23:30
1 2
 1/13 anonim válasza:
45%
mondjuk ne 8000, hanem csak 1500-2000 kalóriát egyél egy nap és kezdj el kondiba járni
2013. jan. 10. 23:37
 2/13 anonim ***** válasza:

Kezd el összeírni mennyit eszel kalóriában egy nap. Hagyd el a zsírt, vajat, a tésztát, cukrot, csokit és a kenyeret. Egyél zöldséget, húst, fehérjét, tojást.

Ha eszel jegyezd fel mennyi kalória volt. A napi energiaszükségleted 2/3-t vidd be. Ne egyél lefekvés előtt 3-4 órával már és menj sétálni minimum egy órát. Fontos hogy nagyon sok vizet igyál, szénsavmenteset.

Tilos cukros üdítőt inni. Csak sima vizet, ásványvizet. Ha megéhezel késő du, este csak vizet igyál, sokat.

Fejben pedig mindig mondd hogy nem szabad enni, le fogsz fogyni stb. stb. Ez fontos.

Ennyi a trükk és menni fog. Van aki hetente méri a súlyát, van aki minden reggel. 1 év és -30kg-t tippelek. Ha kitartasz!! 1-2 hónap után megáll a súlyvesztés, ott is ki kell tartani, ott az az eredmény ha nem megy vissza semmi. Az anyagcseréd le fog lassulni ezért ha bármikor akár egy napra feladod a diétát minden zsírban visszaraktározódik, tehát jól gondold meg hogy 1 évig tudod-e csinálni.

2013. jan. 10. 23:41
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Végre valaki, aki nem holnapra akar lefogyni. Én úgy kezdeném, hogy elmegyek egy kivizsgálásra, mert az a 95 kiló... Hát az nem 1-2 krémes miatt van. A futás ilyen súllyal szerintem kifejezetten káros, ne is próbálkozz vele. Ha a kivizsgálás során nem találnak semmit (kívánom, hogy így legyen), akkor jöhet egy jó diétás étrend némi testmozgással megfűszerezve.
2013. jan. 10. 23:48
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

[link]

Nekem ugyan nem ekkora súlyproblémám van, de akkor találtam ennek a lánynak a blogjára, amikor a fogyózással kapcsolatban olvasgattam. Szerintem olvasd el az elejétől a blogját, biztos, hogy találsz hasznos tanácsot, vagy egyszerűen csak motivációt.

2013. jan. 11. 00:01
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
SOk sikert és kitartást kívánok az új életviteledhez! :) Itt az egész életstíluspdat meg kell változtatni, nem csak ideiglenes fogyókúrába kezdeni. Szokj hozzá, hogy napi kb 2500 kalóriát eszel max 3000-et.... utána fokozatosan vedd még lejjebb kb 2000 kalóriáig. Nem kell olyan szigorúan számolgatni... főleg ha mellett napi szinten mozogsz is. A lényeg az egészséges táplálkozáson van, amelett nasizni is lehet, plusz minden nap mozogj legalább 1 órát intenzíven! Legjobb a biciklizéssel kezdeni. SOK SIKERT!
2013. jan. 11. 00:07
 6/13 anonim válasza:
19%

[link]

Szia ! Minden ismerosom aki fogyni akart, evvel sikerult neki...En is nekifogtam, de nem volt eleg ambiciom hozza...Egy het utan megszokod. Nem tudom, hogy pontosan ki mennyit adott le egy honap alatt, de azt tudom, hogy egyik unokatestverem, aki kb. 80-85 kg volt..most 60 es meg nem fejezte be egeszen :) Nem volt konnyu neki kibirni az unnepeket evvel a dietaval, de ha nagyon akarod neked is sikerulni fog.

remelem segitettem valamit :)

amugy sok sikert a fogyashoz, drukkolunk.

majd irj, hogy mi a valtozas .

2013. jan. 11. 00:34
 7/13 anonim válasza:

www.lifetilt.hu

de komolyan,nincs belőle hasznom ,de nekem is sikerült.

2szer végig csináltam a 90 naposat...de most életmódot váltottam és a 20 kiló felesből 5 hónap alatt lement 18. :)

minden jót :)

2013. jan. 11. 00:42
 8/13 anonim ***** válasza:
a tempos seta, gyaloglas nagyon jo kezdet! Ha androidos a telefonod, szedd le a runtastic progit, nagyon hasznos! A dietaval kapcs.ban pedig neked kell rajonnod mi valik be. A 90 napos nem jo, mert ha 90 nap utan visszatersz a regi etrendedhez, visszahizol mindent. Nekem pl.a GI dieta valt be, ami a vercukorszint azonos szinten tartasat celozza meg. beres alexandra modszeret hasznalom. Sok sikrt! es ne feledd: nem lefogyni nehez, hanem megtartani a sulyodat!
2013. jan. 11. 06:40
 9/13 anonim ***** válasza:

Én ugyanennyiről kezdtem szülés után majdnem egy éve! Azóta 35 kg-ot fogytam! Minimális szénhidrátot eszem, azt is délelőtt!

Először úszni jártam, amikor már lement annyi,hogy bírjak mozogni, akkor el kezdtem edzőterembe járni!

2013. jan. 11. 10:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Facebookon keresd meg és jelöld be a NonóÉletmód csoportot, én most kezdtem diétázni és be is jelöltem, nagyon jó kis csoport, együtt könnyebb fogyni, meg mki tippeket ötleteket ad egymásnak. Amúgy meg úgy ahogy mondod, szépen lassan kell fogyni, koplalás az nem jó.

Napi 5x eszel, rizst tésztát stb. nem, ezeket már te is tudod. Kalóriaszámolás. A mozgásban sajna én is olyan vagyok hogy kb. minden tudományom egy bukfenc :D Belejössz majd, szép fokozatosan csináld!

2013. jan. 11. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!