Ki akarok mosni mindent a szervezetemből. Vízkúra oké?
#10 Léböjtkúrára gondoltam én is, csak gondoltam a vízzel hatásosabb, de akkor nem:)
Hány napig tarthatok léböjtkúrát?
Max. 5 napig, de az előtte lévő nap már nem szabad nehéz ételeket enni csak zabpelyhet, müzlit, gyümölcsöt, zöldség- és gyümölcssalátát, joghurtot. A kúra alatt minden nap 3-4 l folyadék. Utána pedig fokozatosan kell visszatérni a szilárd táplálékhoz. Tehát először gyümölcsöt, főtt krumplit, kefirt, pirítós, aztán másnap már mehet a saláta, joghurt, müzli, zabpehely és következő nap már rendesen. És itt van néhány recept:
Léböjt-turmixok
A hozzávalókat aprítsd fel, adj hozzájuk egy kis ásványvizet, majd turmixold össze őket.
Élénkítő koktél: egy narancs, egy grépfrút, két alma.
Cékla-turmix: egy cékla, két zellerszár, egy sárgarépa, két kellevél.
Energetizáló mix: egy sárgarépa, két citrom, egy zellerszár, egy kis darab gyömbér.
Antioxidáns-koktél: két paradicsom, egy sárgarépa, egy alma, egy gerezd fokhagyma, egy kis darab petrezselyem.
Gyümölcsös mix: két alma, másfél csésze áfonya, egy kis darab gyömbér.
Nyugalom-koktél: két-három zöldalma, egy répa, néhány friss bazsalikomlevél.
Zöldségbomba: egy paradicsom, két zellerszár, két gerezd fokhagyma, egy kevés spenótlevél, káposzta, kelbimbó.
Uborkakoktél: egy kígyóuborka, egy alma, két zellerszár, negyed citrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!