14 évesen, hogy fogyjak?
14 éves vagyok és elég kövér, 86 kg. Most megyek majd középsuliba és addigra szeretnék lefogyni, mert elég rossz lenne így kezdeni az iskolát +5 tesióránk lesz-.- Szeretnék jelentősebbet lefogyni, legalább 20-30 kg. Ha majd tavasszal melegebb lesz elmegyek futni. Addig itthon edzek napi 1-1,5 órát. De az étrendemmel nem tudok mit kezdeni anya nem is hisz benne, hogy sikerül és nem főz nekem külön és így azt kell ennem amit ő csinál. Ezzel mit kezdjek?
Meg azt hallottam hogy ha kevesebbet alszok akkor nem indul be a fogyás. Igaz?
És nem kérek olyanokat, hogy ilyen idősen ne fogyózzak mert épp a kamaszkorom közepén vagyok.. Nem éheztetem magam és normálisan sportolok.
A kenyér, a rizs mind szénhidrát forrás. Olcsó kaja éhínség idejére. A teljes őrlésű kenyér ehhez képest viszont drága. Ez ellentmondásos. Miért van ellentmondás? Mert azt divat terjeszteni, hogy a teljes őrlésű kenyér egészséges. Ez baromság, már elnézést.
Nem, ne kenyeret és rizst egyél, lehet ezt is írták.. zöldségeket és húst, erre összpontosíts! Legjobb lenne ha egy étkezésre sem töltenél be sok szénhidrátot, legalább addig hogy valami fogyás is legyen.
Mérsékelt evéssel is érhetsz el eredményt, de ha kenyérrel, rizzsel viszel be 'üres kalóriákat', akkor fontos tápanyagokból kevesebbet eszel, 14 évesen pedig ez nem jó. Kell a hús és a zöldség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!