14 évesen, hogy fogyjak?
14 éves vagyok és elég kövér, 86 kg. Most megyek majd középsuliba és addigra szeretnék lefogyni, mert elég rossz lenne így kezdeni az iskolát +5 tesióránk lesz-.- Szeretnék jelentősebbet lefogyni, legalább 20-30 kg. Ha majd tavasszal melegebb lesz elmegyek futni. Addig itthon edzek napi 1-1,5 órát. De az étrendemmel nem tudok mit kezdeni anya nem is hisz benne, hogy sikerül és nem főz nekem külön és így azt kell ennem amit ő csinál. Ezzel mit kezdjek?
Meg azt hallottam hogy ha kevesebbet alszok akkor nem indul be a fogyás. Igaz?
És nem kérek olyanokat, hogy ilyen idősen ne fogyózzak mert épp a kamaszkorom közepén vagyok.. Nem éheztetem magam és normálisan sportolok.
Nos, szia.
Először is, fiú vagy, vagy lány? És egy magasság is jól jönne. Nem szeretném túlságosan elhúzni de megpróbálok beléd lelket önteni :).
Régen én is elég túlsúlyos voltam, és próbálkoztam mindennel. 9.-ben 96kg ( most 75 körül ).
Szóval, nem lehetetlen, és ne higyj anyukádnak. Én sajnos kicsit később tértem észhez, ugyanis nálam sem hittek ebben és amikor mentünk bevásárolni egyszerűen NEM-et mondtam. Nem ettem abból amit csináltak és olyan 1-2 hét múlva rájöttek hogy akkor még is megcsinálják nekem amit szeretnék. "-ben nem ettem, szóval nem bolondultam meg, csak a zsíros kajákat teljesen mellőztem, és ilyen rizsszeleteket ettem, több gyümölcsöt. Sajnos iskola mellett sose és még most se nagyon tudom tartani a jó étrendet, mindig csak nyáron tudtam ráállni.
Sose diétáztam, nem néztem recepteket, sose osztottam be az ételt, néha-néha számoltam a kalóriákat de minden fejben dől el. Amit egészségesnek gondoltam ettem, amiben pedig szerintem több zsír, cukor volt elhanyagoltam.
ha kevesebbet alszok akkor nem indul be a fogyás? Hát félig meddig igaz, hisz a tartós kialvatlanságtól hízhat az ember, de azok eléggé szélsőségesek.
Tehát higyj magadban, ha más nem is nagyon akar. Én itthon bicikliztem mindig, nyáron a nagy melegben is, hogy izzadjak rendesen, leálltam az édességekkel, nassolnivaló kajákkal, és sikerült.
Az edzésnél pedig fontos a rendszeresség, és még ha eleinte nem is nagyon akaródzik az első 5-10 perc után nekem mindig megjött a kedvem hozzá ,hogy ott csinálgassam legalább fél óráig. Közben szólt a zene, és arra gondoltam milyen jó lesz, és jó lett.
Szóval, hajrá, menni fog az!
Hát lány vagyok és kb. 157 cm. Szóval eléggé elvagyok hízva. Köszönöm a választ! Igazából az, hogy anya se hisz bennem csak még több erőt adott, azért, hogy megmutassam neki, hogy képes vagyok rá^^
Viszont igen nálam is gond lesz a napi 5 étkezéssel a suli miatt. Mert van, hogy 7 órám van és ebből csak egyik szünetbe lehet enni. Mindenkit kiküldenek a szünetben és nem lehet az udvarra kaját vinni-.- eléggé elb*aszott szabály.. és ilyenkor rohanok haza és teleeszem magam mert nagyon éhes vagyok.
Köszönöm a válaszod és megfogadom a tanácsaidat! :D
Húst és zöldséget kell enni.
Ez így túl egyszerűnek tűnik, pedig ennyire kellene csak figyelni.
Na, neee, mondd, hogy ez nem igaz!! :O
Ez kb. 38 kilós súlyfelesleg.
Azonnal forduljatok orvoshoz. Lehet, hogy gyomorgyűrűt is kapsz.
Ha anyud ennyire hajthatatlan kaja ügyben, akkor csak figyelj arra, hogy mikor mit eszel.
Estére kerüld a jelentősebb szénhidrát forrásokat, ha köretnek krumpli, rizs, tészta van, abból kevesebbet szedj, több husi legyen, mellé pl. uborka saláta, ha van.
Ne fogadd el a sütiket, csokikat, csipszeket, stb, ne igyál cukros üdítőt és meg is van oldva! Hajrá! :)
Néhány alapvető dolgot a testünk működéséről és az elhízásról célszerű tudni. Tudás nélkül komoly sikert elérni.. sehol sem lehet.
A testünknek fehérjékre, zsírokra van szüksége, növényekből csak zöldségekre, amiknek alacsony szénhidrát tartalmuk van. Szénhidrátot enni gyakorlatilag nem kell, a zöldségekkel bevitt mennyiség igencsak minimális.
Ez a kevés szénhidrát nem okoz elhízást, egy szelet kenyérrel több keményítőt eszik meg az ember, mintha egész nap zöldségeket enne.
A húsok (fehérjét, zsírokat tartalmaz) ideális táplálékok számunkra, az egészségünkben nem okoz kárt. Nem létezik olyan, hogy valaki húsevéstől elhízik. Nyilvánvaló hogy miért kell húst enned, zsírokkal együtt. A zöldséget is leírtuk hogy jók, nagyon fontosak.
A kenyérfélék, édességek, tejtermékek okoznak olyan problémákat amik miatt te is elhíztál. Lehet már ennyi idősen is hormon problémád (inzulin rezisztencia, pajzsmirigy alulműködés) ezeket ki lehet vizsgálni, de ha vannak ilyen gondok, ha nincsenek akkor is zöldségeket és húsokat kéne enni, a gabonák, tejtermékek ezeket a problémákat elő fogják hozni, ha még nem is történt meg. Ha esetleg egy vérvizsgálat igazolná ezeket a problémákat, akkor időben még kezelhetők, a gabonák és tejtermékek, szénhidrátban dús ételek elkerülésével.
Én is 14 éves voltam és hasonló súlyú amikor úgy döntöttem, hogy elég volt a kövérségből, tohonya életmódból. Ne várj többet, ne halaszd holnapra, hétfőre, új évre ... az elkezdést. Nekem sikerült, neked is fog! Fiatalon könnyebb!
Kerüld a finom lisztet, cukrot, zsíros, gyorsételt, egyél teljes kiőrlésű pékárut, igyál csap vagy szénsavmentes ásványvizet, otthon készített zöldség, gyümölcsleveket(ezeket mértékkel), édesítőszerrel, citrommal ízesített vagy üres teákat, fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, zsírszegény tejterméket, húst, halat.
Ha nem az életmódodba beilleszthető az otthoni vagy menzai étel egyél egy fél adagot, kis tányérnyit. Rakj a táskádba mindig egy almát vagy teljes kiőrlésű lisztből, magvakból készült kekszet, így mindig van egészséges ennivalód a menzai helyett.
Mozogj sokat, sportolj. Lift helyett lépcsőzz, tömegközlekedés helyett gyalogolj, biciklizz, sétálj nagyokat.
Sikerülni fog! Bízok benned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!