Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akkor most hogy is van ez? A...

Akkor most hogy is van ez? A többi lent.

Figyelt kérdés
Van rajtam 10-15 kiló felesleg, de megfogadtam(újévi fogadalom), hogy leadom ezeket a kilókat és összehozok egy olyan felsőtestet, amilyen magamnak tetszik. Sőt, nem csak megfogadtam, hanem meg is fogom csinálni:). Próbálóm bővíteni az ismereteimet a témával kapcsolatban, de abban sem vagyok biztos, hogy mit is kéne csinálnom. Először fogyni, majd tömegnövelni és azután szálkásítani? Vagy fogyás közben is szálkásítsak? Most nem vagyok egyáltalán szálkás, de izmom van (na meg a felesleg persze). Előre is köszönöm a válaszokat, és köszönöm, hogy ezt végigolvastad:). Ha valaki hasonló elhatározásra jutott, mint én, vagy már elkezdte ezt az egészet, az ha akarja felveheti velem.a kapcsolatot, hogy megosszuk a tapasztalatainkat :). 15/F

2013. jan. 1. 02:06
 1/3 A kérdező kommentje:
U.i.: Boldog és sikerekben gazdag új évet mindenkinek:)!!
2013. jan. 1. 02:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Boldog új évet neked is!

Szóval: A szálkásítás a testzsír csökkentése minél kevesebb izomveszteséggel, tehát fogyás. Ilyenkor nem lehet izomtömeget növelni(csak a teljesen kezdőknek sikerül néha nagyon rövid ideig). Úgy szokás csinálni, hogy először izomtömeget növelsz, aztán szálkásítasz le. Ha úgy érzed, hogy nagy a felesleg, akkor kezdheted szálkásítással. Mindkét esetben az étrend a legfontosabb! Fogyáshoz kevesebb, izomnöveléshez több energiát kell bevinni a szükségesnél.

Szálkásító étrend: Testtömegkilogrammonként 2-4 gramm fehérje és 2-1 gramm szénhidrát.

Tömegnövelő étrend: Testtömegkilogrammonként 2-2,5 gramm fehérje és 5-6 gramm szénhidrát.

Szálkásításnál legyen legalább heti 4-5 aerob/kardió edzés, tömegnövelésnél nem kell ilyen sok, mert lehet, hogy pont emiatt nem leszel kalóriapluszban a fejlődéshez. Szálkásításnál és tömegnövelésnél is egyaránt kell végezni súlyzós, vagy saját testsúlyos edzést. A body.builder.hu-n találsz mindenféle súlyzós edzéstervet, mintaétrendet, stb. Kezdésnek, az első 3 hónapban teljes testes átmozgató edzésterv kell!

Ha nem tudsz konditerembe járni/súlyzókkal edzeni, akkor töltsd le a Fegyencedzés című könyvet, abban saját súlyos gyakorlatok vannak. Súlyzós edzéssel természetesen sokkal gyorsabban megy a fejlődés.

2013. jan. 1. 02:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)!
2013. jan. 1. 14:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!