Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor egészséges a tej...

Most akkor egészséges a tej vagy nem?

Figyelt kérdés

Olyan sokan mondanak sokfélét a tejről. Az egyik oldal azt mondja, hogy nem egészséges, hízást okoz, fölösleges; mások pedig azt állítják nagyon fontos, nélkülözhetetlen, egészséges... Most akkor mit higgyek el?

Amúgy azt vettem észre, hogy akik tejérzékenyek, azok általában vékonyak is, de gondolom azért, mert nagyon sok mindent nem ehetnek... Szóval nem vagyok biztos benne, hogy azért vékonyak, mert nem esznek tejtermékeket.

Köszönöm a válaszokat! :)

2012. dec. 30. 18:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
26%

sztem nem az... a dobozos UHT homogénezett pasztőrözött "tej" az biztos nem... de meg miért akarod egy állat tejét inni? Még ha nincs is tele antibiotikummal... olyan dolgok vannak benne amik a kis bocinak kellenek a növéshez.

Elvileg a kecsketej egészségesebb, meg ha már mindenáron tejet akarsz inni akkor is inkább nyers, friss házi tejet igyál.

2012. dec. 30. 18:20
 2/16 anonim válasza:
42%

mi házi tehéntejet iszunk már több, mint 10 éve, semmi bajunk.

sokan felforralják, mi nem.

kis bocinak kell a növekedéshez? lehet.

de neked mi kell? ugyanaz!

vitaminok, ásványi anyagok, zsírsavak!

ez a tej!!!

aki allergiás rá, vagy érzékeny a gyomra, fel kell, hogy forralja.

én azét nem szoktam, mert úgy gondolom, hogy a forrásnál (hőkezelés!!!) sok értékes dolog elvész a tejből.

annyi kalciumot, egyéb ásványi anyagot tartalmaz, amit túl sok élelmiszerről nem lehet elmondani.

abban viszont igaza van az elsőnek, hogy a kecsketej egészségesebb.

DE alig lehet hozzájutni, és nagyon drága!

Tescoban láttam, dobozos, 1 liter, 999 ft. De az a hőkezelt!

Piacon, falun beszerezhető, de körülményes.

Mi heti kb. 5 litert veszünk, a tehéntejet 120 ft-ért.

sztem a kecskéé több száz ft/l.

2012. dec. 30. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
az eredeti, házi tehéntej még talán, de az a fehér lötty, amit a boltokban lehet venni, egész biztosan nem. tele van tartósítószerrel. és mindenféle ipari kezelésen esett át... szerintem nem követsz el nagy hibát azzal, ha nem fogyasztod.
2012. dec. 30. 18:34
 4/16 anonim ***** válasza:
62%

van benne laktóz és kazein. Ezeket nem mindenki tolerálja. Ezen kívül növekedési hormon, ami a bocinak kellhet de egy felnőttnek nem hinném. mi se iszunk már anyatejet, csak kisbaba korban ittunk. Akkor még ezen kívül adhatnak a bociknak antibiotikumot ami szintén belekerül a tejbe is.. meg lehet h van benne genny is..

Az A2 fajtáju tehénnek is jobb a teje mint az A1-esnek. De sztem a kecske jobb és elérhetőbb és nem is drága, termelőtől

2012. dec. 30. 18:50
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

Pontosan, egészséges vagy sem, attól függ milyen mennyiségben viszed be, mértékkel fogyasztva a nem mesterséges dolgok esetén általában ez a helyzet.

Egyébként tejből általában az embernél kisebb testű állatoké egszsgesebb, mint a nagyobbaké, magyarul a kecske,juh tej jobb, mint a tehén, vagy éppen ló.

2012. dec. 30. 19:03
 6/16 anonim ***** válasza:
23%

Ez nem a gyakorikérdések témája..

A tejivók betegebbek, és azt is tudjuk hogy a tej mely összetevői miatt.

2012. dec. 30. 19:09
 7/16 anonim válasza:
64%

Szia!

Szerintem egy csöpp logikával rá lehet jönni, hogy mi is a válasz.

Kik isznak tejet? Kisbabák, állatbébik. Miért? Mert olyan tápanyagok vannak benne, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlődésükhöz. Aztán később mi történik? A tej elapad, mert már nincs rá szükség! Az állatok sem szoptatják az utódaikat a végtelenségig.

A másik dolog meg az, hogy a legtöbb ember gyomrában a gyerekkort követően már hiányzik a laktáz enzim, ami a tejben található tejcukrot hivatott lebontani. Ha pedig nem tudod megemészteni a tejet, akkor teljesen felesleges bevinni a szervezetbe.

2012. dec. 30. 20:06
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Az anyatej az ember számára van, a tehéntej a tehén számára.Nem természetes egy másik állat tejét inni főleg miután már kifejlődtünk. A bocitej tele van növekedési hormonnal ami nem nekünk való, a felesleg rákot okoz.Ilyen egyszerű, hol látsz te egy kifejlett állatot egy másik állat tejét inni.A laktóz intolerancia pedig természetes, mert nem kell tejet innunk már ilyen korban.Csak a tejipar tehet arról hogy ennyire sokan hiszik egészségesnek.Szerintem gusztustalan, nem vagyok már 2-éves egyébként sem.
2012. dec. 30. 20:58
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok kifejtett választ! :) Külön örülök, hogy mindenki egy véleményen volt, tehát valószínűleg ez az igazság. Megy a zöld kéz mindenkinek.

Még lenne egy kérdésem... Hogy a sok ételben van tej, ráadásul ott vannak a tejtermékek is (joghurt, sajt, kefír, stb.). Akkor ezeket se fogyasszam? Mert én alapvetően nem azért írtam ki a kérdést, mert pohárral iszom a tejet.

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 4. 23:55
 10/16 anonim ***** válasza:
27%

Nem célszerű ezeket sem fogyasztani.

De mindenféle egészségtelen szenvedélynek hódol az emberiség, valaki épp a tejtermékeknek.

2013. jan. 5. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!