Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik azt mondják, napi 6...

Akik azt mondják, napi 6 étkezés gyorsítja az anyagcserét, mégis mire alapozzák ezt?

Figyelt kérdés

Akik folyton ezt hangoztatják, honnan vették ezt? Egyszer látták valahol, és vakon elhitték?

Ennek a cikknek az írója kifejtette, hogy miért nem gyorsítja:

[link]

A lényege, hogy ha megmaradsz napi 1200 kcal-nál, mindegy, hogy 6x200 vagy 3x400.

2009. aug. 24. 13:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

Arra is volt tudományos magyarázat.

Amúgy én úgy gondolom, ha naponta többször eszel kicsiket, ha másra nem arra jó, hogy mindig van valami a gyomrodban és nem farkaséhesen várod hogy ebéd vagy vacsoraidő legyen....

Mindeki úgy fogyózik, ahogy akar.

Én többet mozogtam, és kevesebbett ettem, nem szénhidrát diétáztam, meg kalóriákat számolgattam, nekem eez volt az egyszerűbb és hatásos is, 2 éve 30 kilót vágtam le....

2009. aug. 24. 13:40
 2/14 anonim ***** válasza:
67%
nem a zsírégetés gyorsul hanem nem leszel éhes.tehát ha egynap egyszer eszel 3000 kalóriát vagy vagy 6szor 500zat akkor csökken az étkezések között az időintervallum.tehát ha két kisseb étkezés között eltelik 2 óra nem gyötör vagy csak kevesebb ideig az éhség. viszont ha 24 óra telik el két étkezés között akkor a 13-14 óra után már megennéd a vas szöget is. remélem érthető volt a példa
2009. aug. 24. 13:44
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

A többször kevésnek az a lényege, hogy ne legyen soha üres a gyomrod és ne ess neki a ritkább étkezésekkor a kajának és ezzel veszélyeztesd azt hogy tripla annyit eszel, mint amennyit amúgy ennél. Nekem amúgy bevált. Júni 1 óta 12 kg ment le rólam és nem szenvedtem egyáltalán.

Az agyagcserét viszont a sok víz, a mozgás és a rostokban gazdag ételek gyorsítják.

Szerintem is mindenki keresse meg magának a legideálisabb rendszert és csinálja úgy, hogy jól érezze magát mellette.

2009. aug. 24. 13:44
 4/14 anonim ***** válasza:
72%
előző vagyok. jah és a kaját akárhogy viszed be nem fog nőni a zsírégetés sebessége. a zsír csak a tevékenységtől ég attól h ülsz és eszel nemhinném. kivétel ha él még a vadkan amit falsz :DDDD
2009. aug. 24. 13:45
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
Akkor is ég a zsír, ha úgymond nem csinálsz semmit, csak fekszel, mert a szervezet attól még dolgozik. (ver a szíved, dolgozik a gyomrod, stb.) Nem sokat fogyaszt, de valamennyit igen, mert felveszi az energiát, amivel működik.
2009. aug. 24. 13:50
 6/14 A kérdező kommentje:

13:45-es: nem zsírégetésről, hanem anyagcsere felpörgetésről van szó, olvass már figyelmesen.

13:44-es: ha megeszel délelőtt 10-kor 3000 kcal-t, komolyan gondolod, hogy este 8-ra éhes lehetsz?

1200 kcal, fogyózó nő, délután 4 óra.

- reggel 8-kor és délben evett 2-szer 400 kcal-t (2 rendes étkezés, amit elégnek érzett)

- vagy 8-kor, 10-kor, 12-kor, 14-kor 200 kcal-t (szánalmasan kevés adagokat, de többször)

Ugyanannyi kcal. Miért lenne éhes a nő délután 4-kor, akármelyik esetben?

Nem azzal van bajom, hogy egyél sokszor keveset, hanem az INDOKKAL, hogy AZÉRT kell 6-szor enned, MERT gyorsítja az anyagcserét.

2009. aug. 24. 13:55
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

Akkor ne csináld.

Neked nem mindegy ki mit hisz el és miért csinálja?

Van aki azért masszirozza a mellét mert azt hiszi attól megnő.....:D

2009. aug. 24. 14:02
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Kösz! Végre valaki megtanult olvasni! :D Igen elméletileg mindegy mikor és mennyit eszel csak ne lépd túl a határt. De igazuk van, gondoljuk bele egy diétázó testépítő nő helyébe. 200Kcal röhejes adag annyira le se ülnék enni. Azonfelül az esti evés is mindegy. Ugyan én nem vacsorázok se tömegelés se szálkásítás alatt mert edzés után, fáradtan nem kívánom az ételt mégis sikerült eddig mind szálkásítanom mind tömegelnem. Jah és a tesztoszteron.hu nem csak testépítőknek szól!
2009. aug. 24. 14:04
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

"13:44-es: ha megeszel délelőtt 10-kor 3000 kcal-t, komolyan gondolod, hogy este 8-ra éhes lehetsz?"

A kérdés nem nekem szól, de muszáj válaszolnom mert nem birom ki :)

Az hogy éhes vagy-e vagy nem, az nem a bevitt kalória mennyiségétől függ, hanem attól, hogy tele van e a gyomrod. Ha ugyanis üres, mint tudjuk, korog, mivel éhes vagy. Tegyük fel h reggel megeszel 3 tábla csokit (durva példa) ami kb 3000 kcal, estére az már nem lesz sehol, de ez minden szemét kajára igaz...tehát fix h éhes leszel.

2009. aug. 24. 14:11
 10/14 anonim ***** válasza:
66%
és persze "nem szemét" kajára is igaz...
2009. aug. 24. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!