Ha étkezés közben illetve után iszunk az tényleg lelassítja az anyagcserét?
Figyelt kérdés
azt olvastam, hogy étkezés előtt fél órával ajánlott inni, mert ha evés közben, vagy után iszunk az káros mert lelassítja az emésztési folyamatokat. ti mit tudtok erről?2010. jan. 22. 14:29
1/8 anonim válasza:
És az miért baj? Mármint miért gond ha esetlegesen lelassul kicsit az emésztésünk? Én ki nem bírnám hogy közben ne igyak semmit...:)
2/8 anonim válasza:
Igen, mert felhigitja a gyomorsavat, ezért lassúl le az emésztés.
3/8 anonim válasza:
En is mindig eves kozben iszom:)
4/8 anonim válasza:
A emésztésről érdemes tudni hogy:Az ételbejuttatása szánkon keresztül megy be maj halad a gyomor felé és innen tovább az emésztőrenszeren keresztül.Ez perisztaltikus mozgásnak nevezzük.És ajánlatos folyadékot fogysztani étkezés közben.
5/8 A kérdező kommentje:
előző, és mindenki aki tudja! miért ajánlatos folyadékot fogyasztani étkezés közben?
2010. jan. 22. 16:09
6/8 anonim válasza:
De ez olyan furcsa! Azt mondják, ha fogyni akarunk, akkor igyunk a kajához sok vizet, hogy telítődjünk vele, de ha lelassul az anyagcserénk miatta, akkor meg hízunk, nem?
7/8 A kérdező kommentje:
ezért nem értem én se
2010. jan. 22. 17:47
8/8 anonim válasza:
azért kell inni mert ha nagyon sokat eszel akkor nem lesz elég a gyomorsavad és az emésztéshez lé kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!