Hány kalória egy ideális (fogyókúrás) reggeli?
Januártól kezdem, gyűjtöm az infókat.
Kb mikből álljon egy reggeli?
15 kilót kéne leadnom nyárig.
L20
Ha te vicc nélkül, komolyan írtad hogy nem érted miről beszélünk, az már baj. Nem gond, az komolyan baj :)
Azért valamennyire kellene rémlenie: "emésztés", "emésztő enzimek" hmm?
Jogos amit írsz.
Attól hogy én tudom hogy az agyhalott válaszolókon gúnyolódom csak, ez Neked nem nyilvánvaló.
Nem, az a helyzet hogy a zsíros körömpörkölt (fehérje, zsír) gyakorlatilag tényleg jó étel reggelire. Ugyan úgy mint a tojás: a bennük lévő zsír kiváltja az emésztéshez szükséges ingereket, ellenben például egy kis narancslé és zab.. nevetséges, a sok szénhidrát (ilyen a lekváros kalács, kenyér stb.) órák múltán is a gyomorban marad, még csak tovább sem halad (vagy alig)!
(Légrády P. Tojáskönyv)
A normális, megszokott reggeli ugye tojás, szalonna, zöldségek, kenyér, tea, esetleg tejtermék.
Vedd ki ebből a tejet és a kenyeret, és tökéletes reggelit kapsz. A régiek tudtak valamit, óriási különbség van egy 60-80 évvel ezelőtt iskolába indított gyerek között (ugye sokan hivatkoznak a nagyszüleikre) aki normális reggelit kaphatott, még ha volt benne tej és kenyér, de hús vagy tojás is. Ma mit esznek a gyerekek reggel? Győri édest? Palacsintát? Kizárólag szénhidrátot, a zsírok jó hatása, az emésztést beindító hatás érvényesülni sem tud, kizárólag a gabonák káros hatásai maradnak.
Na ez a különbség a ma 70-80 éves és nem cukorbeteg emberek, és a ma fiatal, 30-40 éves cukorbeteg, elhízott emberek között.
Reggeli legyen mindenféle zöldség, és állati eredetű zsírforrás, ahogy ezt régen is tudták!
Szia!
Szerintem napi 1200-1400 kcal-t egyél, ami így legyen kb felosztva:
Reggeli-350 kcal
Tízórai-150 kcal
Ebéd- 400 kcal
Uzsonna- 150 kcal
Vacsora-250 kcal
Reggelire tökéletes a teljes kiőrlésű, barna, rozs kenyér vagy zsömle felvágottal, baconnal, főtt tojással, sovány sajttal, kefírrel vagy akár sült hússal (saját zsírjában sütve)
Tízóraira gyümölcs
Ebédre: hús + zöldségköret
levest én egyébként fontosnak tartom, mert jól elterít
húsból legjobb a csirkemell, pulykahús
Uzsonnára szintén valami gyümölcs
Vacsorára pedig szintén tojás, vagy hús, tejtermék
Heti legalább 5 x 40 perc aerob mozgás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!