Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Elegem van az...

Mit csináljak? Elegem van az egészből!

Figyelt kérdés

Egy éve étkezési zavaraim voltak, eléggé lefogytam, de csak az egészséges határokon belül, de azóta ingázik a súlyom, eddig a régi és a lefogyott súlyomon belül, de most meghíztam, mert abbahagytam a táncot. Már úgy vagyok vele, hogy utálok enni, elegem van a kaján való pörgésből. Időnként nagyon nagy lesz az étvágyam, máskor napokig el lennék kaja nélkül. Aztán meg nem is tudom, mit kellene ennem, mert iskolába járok. A szendvicseket (tk-t is) már irtóra unom, meg nem vagyok menzás sem, általában futár cégeknél fizetünk be, de az is olyan egysíkú.

Abban is tanácstalan vagyok, mikor kellene ennem, mert nálam a napi 5 étkezés nem működik, ha nem vagyok éhes, minek egyek?, illetve reggelizni is utálok. Régebben csináltam a harcosok étrendjét, de ha nem sportol az ember, nem működik, plusz van az a jó szokásom, hogy ha hazaértem, megszegem...

Lehet, hogy a leírtak alapján 50 kilós lánynak kellene lennem, de nem vagyok az. Arra sincs ötletem, mit sportoljak, mert futni, görkorizni télen nem tudok (max. hétvégén, mert délután már sötét van), az edzőteremhez nincs motivációm, és mostanában időm sem, az otthoni tévétornától meg idegbajt kapok...

Tudom, hogy most hisztisnek meg finnyásnak gondoltok, de jó lenne, ha adnátok tippeket, illetve ha van, aki hasonló cipőben járt, és lefogyott, megírná a tapasztalatait. Ti hogy oldjátok meg a dolgot? Nem akarok túl sokat foglalkozni ezzel... (Persze ha túl leszek ezen a nehéz időszakon, akkor biztosan elkezdek sportolni - nem, ez nem egy kifogás.)

2012. dec. 4. 20:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem fuss :))) de csak ha olyan az alkatod (nincs nagy csípőd) meg ilyen otthoni erősítések, fekvő, húzódzkodás, kézenállás, meg ilyesmik, ezek jók:) majd számolj be, hogy haladsz, kíváncsi vagyok:) akkor most ketogén heti 2 nap szénhidrátvisszatöltéssel? az a szénhidrtos rész paleo? vagyis inkább rizs, gyümölcs, sütőtök, gyökerek, ilyesmi?:)
2012. dec. 6. 21:09
 12/18 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyenek mind nagyon jók.

És akkor itt nem találod, de jók még a Pilates, Callanetics, Jóga edzések. Végső soron mind az egészségről, egészséges mozgásról szólnak.

2012. dec. 6. 21:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Én a cseszegetős vagyok.

Nagyon örülök, hogy felálltál. Gratulálok hozzá! A ciklikus ketogén diéta kutyakemény de hatásos, jó. Utána a paleóval nem értek egyet, de ha neked bejön biztosan jobb mint a semmi.

Kitartást és erőt kívánok!

Tudod: ha az ember akar valamit akkor megoldásokat talál, ha nem akar akkor kifogásokat.

2012. dec. 6. 21:50
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen, a feltöltést paleóra tervezem.:) A futást csak hétvégenként fogom csinálni így télen, de ha jobb idő lesz, megyek rendesen!

Immár második napja vagyok nagyrészt zsíron, egyelőre a ma reggeli istentelen fejfájást és nehézkes ébredést leszámítva teljesen jól vagyok. Egyáltalán nem vagyok éhes, még a nassolásra sem vágyom, nem vagyok kívánós, energikus vagyok, és nem kell a kaján pörögnöm, szóval úgy néz ki, szerencsém van, bár még nyilván nem állt be a ketózis. Mikor érdemes mérnem szerintetek?

2012. dec. 7. 14:59
 15/18 anonim ***** válasza:

Halovány emlékeim szerint a ketózis akkor indul be, ha 3 napig 30g/nap CH alatt vagy.

De van erről egy jó cikk, olvasd el, hátha benne van a mérés is...

[link]

2012. dec. 8. 12:06
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznos volt a cikk! Tényleg 3 nap, holnap reggel méredzkedem!:)
2012. dec. 8. 16:16
 17/18 A kérdező kommentje:
Ja, még valami! Hogy ne legyen nyugtotok...:) Szerintetek ez az étrend befolyásolja a menstruációs ciklust?
2012. dec. 8. 16:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem. Azt a túledzettség és a túl alacsony (10% alatti) testzsír befolyásolja.
2012. dec. 8. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!