Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyszer...

Miért van az, hogy egyszer zabálok, utána meg szinte semmit sem eszek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok, bulémiás, anorexiás, nincs testképzavarom.

A gond az, hogy kb 3 havonta megzavarodik a szervezetem, 3 hónapig szinte alig eszek valamit,( nem diéta, fogyókúra miatt) egyszerűen nem kívánom, következő 3 hónapban meg zabálok, naponta 3-4 szelet kenyér, leves, zsíros húsok, édesség, és hiába eszek, olyan mintha még mindig éhes lennék.

Most épp megint, hízok egy hónappal ezelőtt 56 kg voltam, most 62 kg vagyok 160 cm-hez.

Próbáltam nyáron életmódott váltani, és nagyon jól ment 62 kg-ról 56 lettem,szép fokozatosan, helyesen étkeztem. Aztán egyszercsak megint bekattant valami, és elkezdtem zabálni. Nem az a tipikus jojóeffektus, mert eleget és jó minőségű tápanyagokat ettem, mozogtam mellette, és nem két hét alatt szabadultam meg tőle. Mitől van ez? El vagyok keseredve! Mit tegyek, hogy ne legyenek ilyen periódusaim?

2012. dec. 1. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Mit eszel, amit egészségesnek ás táplálónak tekintesz, általában?
2012. dec. 1. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Reggeli: tk zsemle, csirkemell sonka,+ zöldség, zöld tea, nincs ízesítve, vagy néha főtt tojás, rántotta (olaj nélkül),

Tízórai: répa, uborka, néha gyümölcs, de az nagyon ritka volt.

Ebéd: Csirkéből készült levesek. Olyan levest nem ettem amiben habarás van. Második: saláta pl:paradicsom, káposzta, paprika, natúr joghurttal, vagy kefírrel+ csirkemell, néha rizs, gyakran ettem halat is. Kovászos uborka, savanyúság.

Vacsi: csirkemell, túró, nat.joghurt, főtt tojás, saláta,

Persze nem mindent egyszerre, de ált. ezeket ettem, most csak ömlesztve leírtam.

Vagy ezek nem jók, hol hibáztam?

2012. dec. 1. 18:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon jól leírtad, értem és a problémára is van ötletem.

Alapvetően húsokat és zöldséget eszel, ez nagyon jó. De kiegészítésként minden nap ott van a gabona (teljes őrlésű lisztes akármi) és a tejtermékek (joghurt, túró).

Ezzel foglalkozni kell, a táplálkozástudomány és az orvostudomány szerint ezek nem jók! Nem biztos hogy ezek miatt jön rád "zabálhatnék" 3 havonta, de ezek akkor is megbetegítő élelmiszerek.

Időnként lehet azért kívánsz mindenféle kajákat, mert ezeket vagy telenyomják aromákkal, cukrokkal és rászoktattuk a szervezetünket. Én is megkívánok időnként olyan ételeket amiket nem kéne, de vagy választok egészséges alternatívát, vagy ismerve a (süti, lisztes, tejes, gabonás étel) cucc káros hatásait 1-2 falat után rosszul leszek (a ténytől hogy ilyet ettem) majd néhány óra múlva fizikailag is érzem a szuper hatást.. Amivel rengeteg ember nap-mint-nap együtt él. Puffadás, rossz közérzet, vércukorszint ingadozás, fáradékonyság, fejfájás.

Én mindenképpen ajánlom kipróbálásra a gabonák, tejtermékek elhagyását és a gabonák, tejtermékek alaposabb megismerését, aztán majd érzed hogy ez megéri-e neked, jobb-e számodra így illetve segít-e az adott probléma megoldásában.

2012. dec. 1. 18:14
 4/6 anonim ***** válasza:

végre egy őszinte válasz, harcművész! nem gondoltam volna rólad, hogy olykor te is bűnbe esel. a végén még kiderül rólad, hogy te is ember vagy, nem pedig robot.

kérdező, a nagy zabálós epizódok valószínűleg lelki eredetűek: unalom, szeretethiány, ingerszegény környezet... bár a te eseteben kicsit gyanús, hogy valami inzulinprobléma is bejátszat, mérethetnél egy vércukorszintet a biztonság kedvéért.

2012. dec. 1. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Nocsak? Robot?
2012. dec. 1. 18:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak,tényleg nagyon alacsony a cukrom, csak nem gondoltam volna, hogy ez ilyen problémákat okoz. Ha nem kapok időben enni, remegek, iszonyatosan fáj a gyomrom, ideges leszek, ilyenkor elég egy falat kaja is és máris jobban leszek.

Mégegyszer köszönöm.

2012. dec. 1. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!