Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sok ennyi szénhidrát egy napra?

Sok ennyi szénhidrát egy napra?

Figyelt kérdés
Általában úgy jön ki az étrendem hogy a ch 55-70% között van egy nap. Soknak számít vagy még belefér? Próbálok minél több fehérjét enni mellé de nem mindig sikerül. Nem akarok fogyni csak meg akarom tartani a jelenlegi súlyom.
2012. nov. 14. 22:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Tiszteletben tartva a véleményedet,

én még nem láttam olyan embert, aki lowcarb táplálkozás mellett bármilyen mennyiségű kalóriabevitel esetén is zsírosodott volna.

A természeti népeknél nem létezik szénhidrát anyagcsere probléma, nem is igazán fogyasztanak szénhidrátot, én ezt szép célnak tartom elérni a saját életünkben is. :)

Érdekes hogy nincsenek cukorbeteg testépítők, nem tudom ez mennyire valódi állítás.. mert azért 50-60 éves korukra illene, edzések utáni anabolikus kapu ide vagy oda. De erről meg én tudok kevesebbet :)

2012. nov. 16. 10:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány olyan embert ismersz aki a szükségleténél többet visz be lowcarb táplálkozás mellett. Bevallom én egyet se, legtöbben ugyanis fogyásra használják kalóriadeficittel. De felmerül a kérdés hogy a zsír formájában magunkhoz vett energia többlet akkor szerinted hova tünik? Mikor a biológiai programunk egyértelműen a raktározás, különösen ha magas energiatartalmú állati zsíradékhoz jutunk. Szerintem elég logikus hogy ez miért van így meglepődnék ha rá tudnál cáfolni, de a lehetőség adott.

A szénhidráttal kapcsolatban nem fogunk közös nevezőre jutni.

Nem akarom a testépítést fényezni ,láttam hogy egy másik kérdésnél is felkaptad a vizet amikor megláttad ezt a szót. De az inzulin rezisztenciáról van egy elméletem.

Szénhirdátot elsősorban az izmainkban tárolunk. Ha nincs tápanyag igény de az inzulin erőltetné a tápanyag bejuttatását akkor a sejtek egy idő után rezisztenssé válhatnak. Mintha egy idióta szomszéd naponta háromszor hozna neked a sütijéből miközben már azzal van tele a konyhád. Egy idő után ki se mennél ha csenget. Nade ha éhezel akkor még örülni is fogsz neki, és eszed ágában sem lesz figyelmen kívül hagyni még akkor sem ha dupla adagot hoz. Nem csak az anabolikus kapuról van szó hanem az izom napokig tartó regenerációjáról és újra töltéséről. De én is tudom hogy a testépítés nem a megtestesült egészség, a biológiai programjaik kijátszásával pakolnak magukra minél több izmot. De azért a hétköznapi táplálkozáshoz képest egészségtelennek sem nevezném főleg ha valaki tudatosan csinálja és nem bagatellizálja el a zöldség fogyasztást sem.

2012. nov. 16. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:
a kitavaiak fogyasztanak bőven szénhidrátot és keményítőt is!
2012. nov. 16. 11:21
 14/14 anonim ***** válasza:

A felindulást ne vedd tőlem sose komolyan, biztos nem a testépítés, hanem az emberi hülyeség ott egy kis gyereknevelésre szorult :)

Ha nem is jutunk közös nevezőre, járjuk a saját utunkat, kételkedéssel és gondolkodással, tanulással! :)

Bevallom nem tudom hova tűnik a sok zsír képviselte energia. Egyszerűen.. ez számomra is jó kérdés. Lehet nem eszünk túl sokat, a túl sok zsírtól rosszul lennénk, egy bizonyos mérték fölött nem kívánjuk : de ennyi nem nagyon szoktunk enni. De tapasztalat, hogy nem raktároz zsírpárnákat belőle a test, ahhoz kell a megemelkedett inzulin szint.

Az inzulin rezisztenciában egyetértek. Szerencsére mivel ez így működik, addig amíg a hasnyálmirigy még működik, a 2. típusú cukorbetegség gyógyszermentesen gyógyítható is, az inzulin rezisztencia mint anyagcsere betegség visszafordítható, sőt még az 1. típusú diabétesz is minimális gyógyszerrel kezelhető (táplálkozás tudomány vs. divat orvoslás 1:0)!

Kitavaiak?

Vannak szénhidrát fogyasztó egészséges népek, de kiderül a kínaiakról is, hogy nem esznek állandóan rizst de az egészséges táplálkozást folytató Taoisták rengeteg gyógynövényt fogyasztanak, egészségmegőrző gyakorlatokat végeznek (amelyek jóval túlmutatnak a sportok pozitív élettani hatásain). Teszem azt segítik a hasnyálmirigy működését, akár visszafordítják a bétasejtek pusztulását.. Nekem ez még kínai, viszont harcművészeti képzésem elméleti részét fogja képezni a kínai táplálkozás is, nos bevallom kíváncsi vagyok!

Egy új interjú dr. Tóth Csabával a paleolit táplálkozással és gyógyítással kapcsolatban, ezt is ajánlom neked!

http://www.youtube.com/watch?v=3nY7htrrSqk&feature=youtu.be

2012. nov. 16. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!