Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudtok recepteket? Amik jók.

Tudtok recepteket? Amik jók.

Figyelt kérdés

Ma voltam egy könyvesboltban, és nézegettem a gasztro könyveket.

Három olyan könyvet is találtam, amiben le van írva, hány g fehérje, zsír, ch, kalória található benne.

Ez nekem nagyon tetszik, majdnem meg is vettem az egyiket, de MIT TEGYEK, HA nem tudok belőle semmi jót elkészíteni??

Az egyik cím szerint "fitneszkonyha", ha jól emlékszem, de tele van 400-500 kalóriás, 20-30g zsírt tartalmazó kajákkal :((

Mi a francot főzzek, ami finom is, diétás is, és nem natúrjoghurt-túróval-tojással-soványsonkával?

Annyi baromi jó recept van(köztük diétásnak kiáltott is), amit szívesen kipróbálnék, de vagy olyan hozzávaló kell hozzá, amiről még életemben nem hallottam, vagy egyáltalán nem fér bele még súlytartásba sem. :(

Nem tudok már úgy sütni-főzni, mint régen, nagyon szomorú vagyok.

Ez a kalóriaszámlálás egyszerre áldás és átok is.

2012. okt. 31. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Én ugy csinálom hogy 1500at tartom.Pl reggeli 1alma az kb 30kcal.Nem tudok enni,nem vagyok éhes stb. Akkor marad 1470.( jönnek hogy nem egészséges,igy ugy,hát már tartom vagy 2éve a sulyom). Vacsira sztem 500bőven elég vagy 400,még marad 1000-1100.Na ebből még jól is lehet lakni ebéddel. Az 1500meg el lehet osztani 55%ch,15-20fehérje,25-30% zsir. Az zsirból kb 45-48g. Szóval belefér hidd el az a 4-500kcal a súlytartásba. Pl napi kajám:

R: 1alma

E: Valamilyen husi pl comb,akármi alufóliában sütve sütőben, mellé valamilyen főzelék meg saláta. /pizza is belefér időnként jó sok zöldséggel megpakolva,esetleg kis husival

V: ha ebédre nem volt hus,akkor itt eszem valami fehérjéset,ha volt,akkor pedig zöldség,1-2szelet kenyér,vagy esetleg bundáskenyér.

2012. okt. 31. 19:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Kösz a gyors választ.

Ha én is naponta 3× kajálnék, akkor semmi bajom nem lenne a receptekkel :DDDDDD

De én 5-6 alkalommal eszek. Tudod..sokszor kis adag, nap végére kevesebb ch, több fehérje...

2012. okt. 31. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ajanlom ezt a blogot.A recept rovatban talalhatsz magadnak valo receptet.;)

2012. okt. 31. 19:49
 4/6 A kérdező kommentje:

csaj1! köszönöm szépen, de..

http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__35..

ezt korábban írtam ki. ezt nem tudhattad, nem is baj, köszönöm a linket azért, aranyos vagy.

2012. okt. 31. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát ha azért eszel többször mert ugy pörgésben akarod tartani az anyagcseréd,akkor elmondom,az enyém is pörög igy:P egyébként vannak letölthető szakácskönyvek,irnak kcalt,ch,fehérjét,zsirt.És nem feltétlenül diétásnak van meghirdetve,de attól beilleszthető.Sokáig voltam ugy,mint most te,de belefáradtam,nem lehet birni, nincs is ennyi pénzem ilyesmire,egész családnak főzni+még az én külön kajáim,inkább azt eszem ami van,ha tésztás,akkor azt,de kevesebbet,főzeléket sürün beiilesztek a családi menübe,és a sulyom sikerül tartani, nem vesztettem izmot sem,tehát elvagyok:)
2012. okt. 31. 20:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyik nap én is azon gondolkodtam, hogy milyen diétás kajákat lehetne főzni, ugyanis shapeshifter édes kutyulmányai annyira nem jönnek be.

Erre jutottam (elméleti síkon, még nem volt alkalmam kipróbálni egyiket sem):

-töltött gombafejek: kevés olajon apróra vágott hagymát pirítunk, rádobjuk a gombák tönkjét felaprítva, kevés csirkemellsonkát is hozzáadunk apróra vágva majd fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást majd az egészet félkészre sütjük. A gombafejeket felfordítva, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a tölteléket. esetleg ha belefér akkor 1-1 szelet light sajjtal is befedjük, megsütjük

- gombapörköl lecsósan: felkockázott hagymát pirítunk kevés olajon, hozzáadunk felcsíkozott TV paprikát, majd paradicsomot, fűszerezzük (só, bors, ételízesítő, őrölt pirospaprika, erős pista), kis vízzel felöntjük és puhára főzzük a zöldségeket, a vége felé hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett gombaszeleteket és készre főzzük. Köretnek barna rizst vagy 1-2 szelet tk kenyeret tudok elképzelni hozzá

tojásos lecsó: az előzőhöz hasonlóan indítunk, de gomba helyett felvert tojást öntünk hozzá

Sem pontos mennyiségeket, sem kalóriatartalmat nem tudok mondani, de ettől függetlenül szerintem beilleszthetők egy diétába ezek az ételek.

2012. okt. 31. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!