Ha keveset eszem, akkor tényleg nem fogyok, vagy ez csak egy téveszme?
Egy fogyókúra célja csökkenteni a testzsírszázalékot, és zsírt veszíteni, izmot pedig növelni.
Ha koplalunk, akkor izmot veszíteni, és nő a testzsírszázalékunk.
Cink.
Túl alacsony kalóriánál stagnál a súly és azonnal raktározni kezd a szervezet. Lelassul az anyagcsere, mert vésztartalékra kapcsol. Vannak interneten kalkulátorok, amelyek kiszámolják, mennyi lenne a korodhoz, magasságodhoz,életviteledhez szükséges alapkalória, ebből maximum 500-at szabad elvenni.
Pl nekem 2000-2100 amit naponta eléget a szervezetem (30/lány, 174 magas, könnyű fizikai munkával, ritka sport)
Legalább 1600-at el kell érnem, hogy ne érezze a szervezetem, hogy éhezik. Fizikailag nem érzem, hogy éhes vagyok, mert 5x eszek kis adagokat, de akkor is megáll a súlyom, ha 1000 vagy alatta van a napi bevitel. 1500-1600-nál minden nap folyamatosan fogyok.
Persze nem mindegy miből visszük be a kalóriát, inkább hús, zöldségek, reggel kevés gyümölcs, kevés olajos mag.
Kerülni kell a kenyérféléket, tulajdonképpen mindenfajta pékárút, cukrot, gyorskajákat, rizst, krumplit. Több diétás étrend szerint a tejtermékeket is.
Sokat segít a Kalóriabázis oldala.
Azt nem tudom, hogy hány százalékát teszi ki a ch az a napi étrendemnek, de leírom pl, hogy ma mit ettem:
reggeli: egy kis műzli 1 pohár tejjel
tízórai: pár szem gesztenye
ebéd: egy tál spagetti
uzsonna: műzliszelet
vacsi: kis spagetti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!