A táplálkozás 80%, a mozgás csak 20? Vegetáriánus fogyókúra?
Hát, nagy hiba hogy nem eszel húst, ennyi. De legalább Pilatesezel. A mozgás része jó (ellenben a legtöbb emberrel akiknél az edzés kimerül ott hogy futás) de ezen a vegán dolgon komolyan gondolkodnék még a helyedben.
Ehetsz sok zöldséget, enyhén hőkezelve.
Gabonákat, burgonyát, tejféléket mindenképpen kerüld. Állati fehérjét állati forrásból kellene bevinni, akár csak heti néhány alkalommal, de nagyon fontos lenne. Oliva olajat, halolajat vagy lenmag olajat zsírsavak miatt fogyassz ha húst nem is eszel!
Én ilyen extrém esetben nem is a Pilatest ajánlom, hanem Taoista QiGongot, tornákat már ha elérhetők ilyenek. Én csak a fővárosban ismerek ilyen gyakorlási lehetőséget, de ezzel a test energetikáján lehet annyit segíteni, hogy kevés hússal is egészséges maradjon (a taoista kínaiak harcművész edzés mellett is csak heti egyszer esznek húst!)
És ha nem változtatok a táplálkozásomon, tehát eszem tésztákat, burgonyát és tejterméket is, de többet edzek, akkor ez vezethet fogyáshoz?
Elvileg az a lényeg h a bevitt kalória kevesebb legyen mint a ledolgozott nem? 1,5 óra kardió pilatessel vajon hány kalóriát égetek el?
Igen, ez egészen sok esetben működik.
De leírom hol vannak a határok:
1. az anyagcseréd, emésztésed változik, bármikor használhatsz fel kevesebb energiát, tehát raktározhat többet a szervezeted.
2. ezt főleg elősegítik a gabonák, tejtermékek.
3. bármikor elérhetsz arra a pontra, hogy a glutén fogyasztás, vagy a tejfehérjék már érezhető tüneteket okoznak, és akkor jön a pajzsmirigy alulműködés, ugye az eléggé szívás fogyás szempontjából.
4. a marha inzulin, a sok szénhidrát mind segíti az inzulin rezisztencia kialakulását, ez egy időzített bomba aki mindenkinél máskor robban. Vagy fiatalon, vagy később, netán soha sem, de a legtöbbek megbetegszenek. Én ezt kerülendőnek tekintem, nyilván a vegán táplálkozás sem a test megbetegítését hivatott szolgálni.
Akkor a zabpehely reggelire, az sem fér bele? Mert ok, a tésztáról, cukros üdítőkről lemondok, az nem gond. De mindenről nem bírok, a pénztárcám is véges. krumpli helyett rizs köretnek megfelel? Tej és tejföl is kilőve?
Nem tudnák esetleg egy napi étrendet mutatni, h legyen fogalmam a dologról? (vegát) és akkor a kéthetente 3-4 pilates elegendő lenne?
"Sajnos nem tudok gyakran írni, válaszolni ennél a fórumnál ha van időm sokkal komolyabb módon igyekszem segíteni.
A szívem szakad meg, hogy sokunk pénztárcája véges, sokan nem hogy az egészségükre nem tudnak költeni, jóllakni sem tudnak. Ezen itt, most jó tanácsok és tudás "osztogatással" nem tudok segíteni, egyszerűen azt a gazdasági-politikai-társadalmi helyzetet ami a szegénységet itt Magyarhonban eredményezi nem tudom eltüntetni. De annyira negatívak és primitívek az emberek, hogy sokszor azon sem engednek változtatni amin különösebb plusz költségek nélkül lehetne..
A pilates igen jó választás. Ellenben a magas keményítő tartalmú (de olcsó) táplálékok nem azok. Sem zab, sem fehér-barna kenyér, sem rizs formájában. Én azt tudom tanácsolni, hogy mindenféle (tényleg legyen sokféle) párolt, pirított (ne csak nyers) zöldség után ha tényleg éhes vagy, akkor mértékkel fogyassz rizst. A rizs gluténmentes, ha van is benne akkor is alacsony a lektin tartalma, talán az egyik legjobb alternatíva keményítő pótlásra (amennyiben anyagilag nem engedhetjük meg elég hús, zsiradék fogyasztását).
Minden étkezést lehetőleg omega3 zsiradékkal egészítenék ki, az még a disznózsírnál is jobb. Tehát például lenmagolaj beszerzése sokat javíthat a vegán étrenden.
Felnőtt emberi szervezet egyébként hatékonyan takarékoskodik az esszenciális aminosavakkal, ezért kibírható húsfogyasztás nélkül, továbbra is fenntartom a véleményem hogy ilyen táplálkozáshoz speciális életmód, edzés szükséges hogy egészséges maradjon, illetve heti 1 alkalommal nagyon jót tenne valamilyen kompromisszumos húsfogyasztás."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!